Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 8°C
skoro jasno
Trondheim, NO
temperature icon 12°C
slabý déšť
Oslo, NO
temperature icon 11°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 10°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 28°C
zataženo
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

Vakuování filet

1 2 Další »
Pafka
26.08.2015 ID: 525756

Zdravím přátelé, nepodařilo se mi najít žádné podobné vlákno a tak zakládám nové. Měl bych dotaz - využíváte v Norsku před zmrazováním filet vakuovačku na potraviny a pokud ano, máte na nějakou osvědčenou tip?

V současné době uvažuji o zakoupení zn. Bionaire FoodSaver OUTDOOR, která vypadá docela bytelně a kromě 220 V lze zapojit i na 12 V. Máte s ní někdo zkušenost - uvádějí, že byla vyvinuta v součinnosti s rybáři a lovci :-) Jen ta cena kolem 6 tisíc není úplně příznívá :-(

Předem díky za názory i rady :-) :-)

0
Odpovědět
mira.sta
26.08.2015 ID: 1120626

Druha vec bude asi i cena folii ?

0

Odpovědět

Candat - Rosťa
26.08.2015 ID: 1120628

Folie nebude asi nejlevnější, ale co doba na vakuování, myslím že to bude dost náročné na čas.

0

Odpovědět

Pafka
26.08.2015 ID: 1120629

[citace]mira.sta napsal:

Druha vec bude asi i cena folii ? [/citace]

490,- Kč za 2 folie 28cm x 5,5 metru

0

Odpovědět

kaqpa
26.08.2015 ID: 1120630

Určitě dobrý nápad na vyzkoušení, taky jsme s touto myšlenkou loni koketovali.

Náročné na čas - neřekl bych, že by to znamenalo dvakrát takový čas ve filtárně. Stejně musíte sáčky nebo cokoliv jiného, do čeho ryba dáváte nějakým způsobem uzavřít. Filet hodíte do sáčku, zapnete knoflík a za 10 vteřin odtrháváte.

Dle mých zkušeností se nemusí kupovat speciální fólie, stačí pevnější mikrotenové sáčky.

Každopádně za těch pár minut navíc mít delší životnost masa o nějakých pár měsíců? Proč ne!

Podotýkám, že jsem to na rybách nezkoušel, pouze běžné potraviny.

Tato konkrétní vakuovačka (2. jakost) lze pořídit na Mall.cz za 4.500 CZK.

1

Odpovědět

007krivanek
26.08.2015 ID: 1120631

To už bych raději šel do této :

https://www.mall.cz/vakuovacky/status-sv-1000?v=607829

Koikrát budeš potřebovat 12 V ?

A role k vakuovačkám měli minulý týden za luxusní cenu v Lidlu. Myslím, že jsou i tento.

0

Odpovědět

van staal
26.08.2015 ID: 1120632

Ahoj,já jsem si pořídil model V2840 a maximální spokojenost.Co se týče času a pracnosti,tak s tím nebyl problém.Dva jsme filetovali a třetí vakuoval.

0

Odpovědět

respirtep
26.08.2015 ID: 1120633

:-) vakuujem již dva roky a super,maso vydrží i 2.roky pokud ho nesníš:-D:-D:-D

0

Odpovědět

van staal
26.08.2015 ID: 1120637

[citace]respirtep napsal:

vakuujem již dva roky a super,maso vydrží i 2.roky pokud ho nesníš[/citace]

Přesně jak píšeš.Hlavně balíčky vypadají profesionálně.Manželka mi zprvu nevěřila,

že jsem byl v Norsku😀,ale že jsem to někde koupil.

0

Odpovědět

Holzby
26.08.2015 ID: 1120645

Ahoj,

já používám už asi 8let starou ETU a není problém. Určitě by byla rychlejší nějaká nová, ale téhle je mi líto za ty léta co semnou jezdí :-) K tomu stačí i obyčejné silnější mrazící sáčky . Úhlednost zabalení je super a hlevně to pak člověk nemá jako roli masa ve folii.

0

Odpovědět

respirtep
26.08.2015 ID: 1120651

:-D

0

Odpovědět

van staal
26.08.2015 ID: 1120655

Nechci dělat reklamu FoodSaveru,ale příjemně mě překvapilo,že při

poruše hlavního spínače mi v servisu bez řečí a zkoumání okamažitě dali nový

kus.

0

Odpovědět

frigo
26.08.2015 ID: 1120668

Léta používám vakuovací zavařovačku na čuníky. Nejlepší byla Bosch, přivezená z Německa, ETA je šunka, Sencor taky. V každém případě je potřeba se vyhnout levným šuntům, ale šest litrů mi připadá hodně. V Německu se dá pořídit poloprofi do dvou litrů. Hlavně je třeba vyzkoušet, nebo přečíst v návodu, jestli dělá dvojitý svár.

Do Norska ji neberu, protože mi připadá i ta nejlepší pomalá - pumpě trvá dost dlouho, než přicucne stěny - ale to platí u krkovice s kostí, u ryby to bude rychlejší, tam není tak členitý terén.

0

Odpovědět

Pafka
27.08.2015 ID: 1120685

Cena je fakt hrozná, ale na OUTDOORu se mi líbí to masivní provedení, vypadá to, že by mohla něco vydržet. No, ještě vyčkám na další případné postřehy a pak se rozhodnu :-) :-)

0

Odpovědět

respirtep
27.08.2015 ID: 1120698

:-)na Titranu jsme měli 10kg filet zavakuováno za 20minut..:-D

0

Odpovědět

1 2 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

  • Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

  • SIMCO CZ, s.r.o
  • IČ: 284 90 665
  • DIČ: CZ284 90 665
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.