Hasvik, NO
temperature icon 5°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 11°C
déšť
Oslo, NO
temperature icon 21°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 14°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 29°C
zataženo

Rybí salát z tresky

Letos nám parta Petra Paura udělala salát z tresky...

Filety z tresky nakrájeli na kousky,vložili do osolené vody s octem,asi po třech dnech smíchali s moravankou a přidali tatarku,dokořenili pepřem a byla to bašta,recept si moc nepamatuji,máte někdo podobný recept,nebo jsem něco vynechal?

Odpovědět

Ahoj napis Kulikovi ten mi dal minule ochutnat salat a byl super. Verim, ze ti poradi

Souhlas, Kulíkův salát byl super. 8-)8-)

Ahoj.

Kulíkův salát byl výborný

Poprosím Kulíka,jestli sem chodí,jestli by se s námi nepodělil o jeho recept.Těch receptů najdeš mnoho,ale každý je jiný.Já mám recept od paní z Kladna,je na sladkovodní ryby,ale myslím si,že by šel i z tresky.

Očištěné na větší kusy nakrájené ryby naložíme do octa do kterého jsme přidali 10 kuliček nového koření,10 kuliček pepře a 3 bobkové listy.Za 24 hod.ryby dobře opláchneme,vykostíme,stáhneme kůži a naložíme na 24 hod. do slaného nálevu.Na 1/2 l vody,dvě zarovnané lžíce soli.Potom ryby dobře opláchneme,vymačkáme,nakrájíme na kousky a dáme do mísy.Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli,jednu Moravanku,jeden malý hrášek,pepř a práškový cukr,nakonec velkou majolku a necháme rozležet v lednici.Vydrží 5 dní,ale ještě se to nestalo,sní se to okamžitě!!!

Rybí salát dělám podobně, akorát nakládám nejdříve do slaného nálevu, protože sůl zbaví rybu případných nečistot (odšlemuje). Potom do octového, ale v každém nálevu nechám máčet dva až tři dny. jo a do sole celé filety bez kosti a do octa nakrájené na kostičky rovnou na spotřebu do salátu.

Tak Kuliku, nenech se přemlouvat a poděl se s námi o ten recept z tresky ;-)

Nenechávám se přemlouvat, ale ani jsem nezaregistroval onu prosbu a tak se omlouvám a vše napravuji. Jinak zde v receptech a možná i jinde už tento recept je popsán.

Rybí salát dělám z kelerů a to "salátové velikosti" což jsou keleři cca od 40cm do 60cm.

Ryby cca 6 ks nebo filety cca 14 ks nasolím a nechám v lednici 3 dny, pak je opláchnu a dám do octové lázně (1 díl octa a 3 díly vody) a nechám v lednici 3 dny filety a celé ryby, tak dlouho až jde maso dobře od kostí. Pak je opláchnu a stáhnu z kůže a vyždímám. Nakrájím, dám do mísy a přidám propláchnuté sterilizované zelí, které pokrájím, 2 menší sklenice propláchnuté sterilizované zeleniny na bramborový

salát a nakrájené 2 středně velké cibule, opepřím a osolím dle chuti, nakonec dám velkou sklenici Helmans majonézy, malou sklenici tatarky, kelímek co nejtučnější zakysané smetany a pokud chci vláčnější (řidší) salát, tak ještě přidám smetanový jogurt. Vše promíchám a nechám 12 - 24 hod. proležet. Dobrou chuť!

Salátu je cca 3,5 - 4kg. Mám velkou rodinu. :-D

Každý si musí sám najít co mu nejvíc vyhovuje a chutná.

Nyní chci zkusit udělat salát z filetů makrel.

To Kulik:

Díky za recept, Pavlovův reflex opravdu funguje a už slintám jako pes :-D:-D:-D

Nemáš za co, hlavně, aby Ti chutnal!:-P

Jak na rybí salát a jiné dobroty jsem našel ve staré diskuzi-kuchařské receptury a specialitky a není to jen o salátech...

Je možné udělat tataráčka z jiné norské ryby, než z lososa? Slyšel jsem, že výborný je z polaka. Dík za radu:-P

:-| proč to nedáš do receptů...už to tam bylo..salát z tresky:-):-)ne..?

No, do tataráku z jiné ryby než lososa bych asi nešel. Né, že by to muselo být nejhorší. Přece jen losos je losos. :-E

Má někdo recept na rybí pomazánku? Kamarád ji připravoval z kelerů (cca 40 cm) na ostrově Vega. Byla výborná, recept ale nemám.

  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.