Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 11°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 7°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 10°C
oblačno
Bergen, NO
temperature icon 12°C
slabé přeháňky
Malé, MV
temperature icon 31°C
oblačno
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

Trofejní ryba

1 2 Další »
Vlkous
05.05.2010 ID: 524071

Mám dotaz. Jistě už mnoho z vás vezlo celou trofejní rybu domů. Tak mi poradí.

Preparované hlavy nějaké mám a vím jak to to má být aby se preparovat daly.

Trofejní celou rybu, kterou si můžu z Norska odvézt, vezete i s vnitřnostma?

Nechci polemizovat o tom, že to celník stejnak nepozná, když je zmražená.

Pochybuju, že takováto celá ryba by se dala jíst. A tak mě zajímá, jak je to s preparováním celé ryby, pokud by byla vykuchaná.

Jde mi totiž o limit 50 kg na osobu všech přeparvovaných věcí i když tohle asi nikdo nikdy nekontroluje.

Díky za odpovědi.

0
Odpovědět
Vlkous
06.05.2010 ID: 1011325

To o trofejní rybě skoro každý píše, ale nikdo nikdy ji nevezl v celku domů ?

0

Odpovědět

MifakM
09.05.2010 ID: 1011402

Ja loni vezl v celku kočku. Byla vykuchaná. Preparátorovi jsem ji dal tak jak jsem ji zamrazil. Chtěl jsem vypreparovat jen hlavu, tak ten zbytek mi preparator vrátil. Bez části kůže samosebou.

0

Odpovědět

Radek Kuklik
21.04.2011 ID: 1019879

Máte kluci někdo tip na dobrého preparátora u nás na Moravě? A jakou rybu by jste doporučili k vypreparování? Nejde mi o velikost,spíš něco menšího.

Už preparuju a ještě jsem nevyjel:-(

0

Odpovědět

MifakM
21.04.2011 ID: 1019884

[citace]radek napsal:

Máte kluci někdo tip na dobrého preparátora u nás na Moravě? A jakou rybu by jste doporučili k vypreparování? Nejde mi o velikost,spíš něco menšího.

Už preparuju a ještě jsem nevyjel[/citace]

Zugar - Moravská Nová Ves

viz výše (mořská kočka - celá vykuchaná - trofej hlava)

0

Odpovědět

sven
21.04.2011 ID: 1019911

Ten odkaz vypadá na profesionála.

8-)

0

Odpovědět

alf
21.04.2011 ID: 1019912

[citace]MifakM napsal:

Ja loni vezl v celku kočku. Byla vykuchaná. Preparátorovi jsem ji dal tak jak jsem ji zamrazil. Chtěl jsem vypreparovat jen hlavu, tak ten zbytek mi preparator vrátil. Bez části kůže samosebou.[/citace]

[citace]MifakM napsal:

Já, bych ti kočku nevrátil. Kočky jsou nejlepší a hlavně k jídlu, ty mám nejradši.

Alf

0

Odpovědět

MifakM
21.04.2011 ID: 1019918

2 sven

Dělá to již dost dlouho na to, aby byl :-) A navíc dělá to od mala (jeho otec byl preparátor taky).

Jinak se s ním znám už od střední školy.

2 alf

Dostal by jsi do zubů :-)

0

Odpovědět

alf
22.04.2011 ID: 1019942

To MifakM:

To se dá přežít - "Vyděržaj pianěr" - Co všechno Alf nevydrží pro kočku, mačku, číču, mindu - jak chceš. Nejlepší je dvounohá a bez preparace....

:-P

0

Odpovědět

Karel Kalivoda
13.06.2011 ID: 1021808

Sice píšete, že trofejní rybu nikdo nikdy celou nevezl, ale z některých diskusí to vypadá jinak. Takže v čem ji vezete celou? Pochybuji, že se dá nějak zkroutit do bedínky 50x40, ve které si občas ;-)někdo přiveze filety.

0

Odpovědět

respi
13.06.2011 ID: 1021819

Do bedny 60krát40cm se vejde treska 1,10cm celá!Stočená ve folii zabalená,zamrazená cca 12kg těžká! Vyzkoušeno8-)čau

0

Odpovědět

Codfish
13.06.2011 ID: 1021824

Aj moja mačka prežila cestu od Tromso. Bola zmrazená, zabalená vo fólii a zatočená v zateplenej rybárskej bunde a celý tento valec obehnutý lepiacou páskou, aby držal pokope. Cestovala v kufri pod vecami a doma som ju vyložil ešte na 70%zmrznutú a cestou ju nebolo vôbec cítiť.

0

Odpovědět

Codfish
13.06.2011 ID: 1021825

0

Odpovědět

mara45
14.06.2011 ID: 1021843

Jednou jsme potřebovali vézt celou tresku,tak jsme dali dvě polystyrenky na sebe a odřízli u té vrchní dno.Pak se tam vejde opravdu hodně.

0

Odpovědět

monty1
16.06.2011 ID: 1021918

Zdravím.

Jestli se mohu podělit o zkušenost s přepravou trofejky mám pár rad:

- ulovenou rybu zabalit do strečky a dobře zamrazit.

- těsně před odjezdem zmrzlou rybu zabalit do bublinkové přepravní folie.

- lepící páskou polepit a stáhnout bublinkovou folii.

- takto zabalenou rybu vložte do pl.obleku Sundridge.

Ryba v pohodě a bez újmy transport přečká.

:-P:-P:-P

0

Odpovědět

1 2 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

  • Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

  • SIMCO CZ, s.r.o
  • IČ: 284 90 665
  • DIČ: CZ284 90 665
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.