Nápověda Doporučujeme:

(Ne)povedené Norsko

Letos náš zájezd neprobíhal standartním způsobem, jak jsme zvyklí. V pondělí jsme se vrátili z ostrova Sandoy . Byli jsme tam krátkých 6 dnů a ke všem problémům spojených s poskytovatelem ubytování, musíme konstatovat, že jsme měli veliké štěstí. Popořadě: vyjeli jsme z Ostravy 13,5 v 9 hodin ráno na trajekt z Gdaňska do Nynashammu. Cesta probíhala super, stavili jsme se ve Stockholmu a pokračovali na ostrov. Již tady jsem začal tušit problém. telefonát z Dancentra, že lodě, které jsme měli objednané(4 ks) nebudou všechny na místě , ale musíme si je vyzvednout jinde.

Alkohol navíc

Prý 1/2 hodiny jízdy lodí :-(. Nic nezbývalo než ok a jeli jsme dále. Před hranicemi proběhla diskuze, co s nadměrným alkoholem, nakonec jsme vše proclili a tím pádem na hranicích nikdo nebyl :-). Dojeli jsme na trajekt ze Smage na Sandoy, vše v pořádku přijeli jsme i k ubytování, na první pohled vše super, druhým to už bylo horší. Hledali jsme filetarnu, ta nikde, mražáky nikde, ubytování nové super, ale k čemu když nemáme zbytek.

 

Vše bude připraveno

Telefonát s delegátem, ujištění vše bude připraveno. Tak jsme se vypravili pro další dvě lodě. Jen co jsme vyjeli na první, tak po 500 m se zastavil motor a už jsme volali o pomoc, ta přijela s naší posádkou, odtáhli nás do přistavu. Opět telefonát na delagáta, odpověd v opřístavu je druhá lod, co nám místo ní dají,  jo super po diskusi s místním, jsme v dobré víře, protože neměl v druhé lodi benzín, přelili kanystr z nefunkční lodi do nové, velká chyba což jsme po dalších 300 m zjsitili, když se zastavil motor i u nové lodě. Po příjezdu jsme rozebrali benzínovou soustavu a zjistili vodu v benzínu.

 

Další překvapení

Problém nevyřešil ani místní, tak jsme zůstali jen zatím s jednou lodí. No každopádně Nor neměl verkcajk, tak bohužel nic. Vyjeli jsme pro další dvě lodě co měli být připraveny s poslední funkční lodí. Nakonec jsme tam dojeli okolo 16,30 (12,30 jsme si je měli vyzvednou) Jaké bylo překvapení , že Nor na tom začal právě pracovat :-(. Každopádně loď co nám nabízel bez GPS jsme odmítli, tak nám nabídnul jinou zase dražší, tu jsme vzali, ve druhé jeho lodi jsme ještě spolu s ním vyměnili olej a udělali servis, aby jsme mohli zaplatit a odvézt si lodě, no prostě katastrofa.

 

Honza zachraňuje

Místo 1/2 hoďky jsme tam jeli 1 a půl hoďky. No prostě jsme měli jinou představu. Ješte ten večer jsme vyjeli na ryby už 3 mi loděmi a protože jsme nemohli na šelf, tak nás Honza(Jegrhans), který se za námi stavil a tímto mu děkuji, že nám pomohl s místy na lov, vyvezl na plošinu schovanou před přímým větrem. Něco málo jsme chytli na večeři a šli spát. Druhý den vítr, který nás pustil jen před přístav, kde jsme po dvou hodˇkách bez záběru se zbalili a večer udělali přivítací večírek. Ještě ten den nám přinesli na molo 2 ks stolů, což byla jejich filetárna a ukázali nám místo, kde byl mražák, no na tu bídu ok sice moc nefungoval, ale tím , že jsme měli následující dny štěstí tak to bylo ok. Tím štěstím bylo neuvěřitelně krásné počasi, které nás doprovázelo zbylé 4 lovící dny.

 

Místo top, ale ten servis!

Po dvou dnech jsme měli limit nachytán a zbytek jsme se jen bavili rybačkou. Jezdí nás vždy od 12 do 16 lidí a musíme konstatovat, rybářská lokalita top, nezažili jsme nikde tolik krásných a zdravých ryb, chytání na Ostrově Sandoy je pecka, ale musí mít člověk štěstí na počasí, pokud se dostane na šelf, tak jsou to neuvěřitelné rybářské zážitky, chytání na vlášku s 60 g pilkříky a souboje s velkými poláky a černými treskami jsou nezapomenutelné. Jako shrnutí, lokalitu jsme přirovnali k severním oblastem Norska co se chytání týká. Bohužel ubytování a lodě u Dancenter na Sandoy doporučit nemůžeme. Jinak servis Honzíka Havlíka (jegrhans) fungoval, ikdyž jsme u něho ubytování nebyli, jen k nám bohužel už po uvítacím večírku měl strach chodit, nechápu proč, ale asi tuším:-)

 

Petrův zdar a Norsku zvlášť .

Autor David

7 komentářů

  1. Zdravím vypadl nám jeden člen výpravy na lysyosundet kdyby měl.nekdo zájem odjezd 17.8 na 7.noci okolí České Lípy bližší informace po telefonu 602893476

  2. Aktuálně jsme clil a následně byl v garáži do trenek pro kontrolu , takže 2l piva 1l kořalky na osobu.

  3. a jeste neco: zmenena kvota na dovoz tabaku a cigaret se netyka turistu s bydlistem mimo Norsko.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(6)
(22)
(172)
(27)

Nahrávání ... Nahrávání ...