Nápověda Doporučujeme:

Srpnový report z Aukanu

Zdravím a zasílám report z letošního rybolovu na Aukanu v termínu 9.-19.8.2024, byli jsme 4, z toho 1 úplný nováček. Byl jsem tu potřetí a tentokrát dost zklamání – počasí na srpen nic moc, ale to by se ještě dalo tolerovat a nakonec šlo chytat kromě jednoho dne (neděle 11.8.) každý den, alespoň na pár hodin nebo přejet do fjordu.

 

 

Na štikáče jsme nenarazili a ani asi nikdo z ostatních výprav ve stejnou dobu ne. Na mělčinách, kde jsem vždy za pár hodin nachytali plné bedny – jedna treska, občas polak. Nakonec to zachraňovalo hejno tresek bezvousých ve fjordu, makrely a dokonce sledi. Všude na vjezdech do fjordů, mezi ostrovama Hitra a Smola natažené sítě

 

 

Na konci termínu chlapi našli alespoň kelery a trochu se zahojili, jinak všichni dost naříkali, že toto tu nepamatují. Limity jsme nachytali, ale chyběla ta radost z chytání a mít po 8 hodinách v bednách 3 ryby (když nepočítám makrely nebo sledě), tak to bylo celkem zklamání.

 

 

 

V tuto dobu se dalo nasbírat a doplnit do beden spousta borůvek a brusinek, daly se najít už i houby, ale díky častým dešťům, dost nacucaných. Jen ještě malá poznámka, v roce 2022 jsem tu byli na přelomu června a července a za 3 dny jsme měli nachytáno, vše obecňačky a polaci z melčin před kempem a pak už jsme jen chytali pro radost a ryby rozdávali.

 

 

Ale holt ne pokaždé to prostě vyjde jako třeba předloni. Veškeré přiložené foto je z letošní výpravy. Cesta, hranice, trajekt, ubytování a vše ostatní bylo v pohodě. Tak příště snad budou i ty úlovky, které tu vždy bývávaly v dosti hojném počtu.

 

Autor a foto: Radim Linka

Tento článek zatím nikdo nekomentoval, buďte první!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(6)
(20)
(164)
(26)

Nahrávání ... Nahrávání ...