Nápověda Doporučujeme:

Přívlač na Lofotech

Lofoty, souostroví na severu Norska, jsou známé svou dramatickou krajinou, která láká turisty z celého světa. Ale Lofoty jsou také rájem pro rybáře, kteří hledají nezapomenutelný zážitek při lovu ryb na přívlač. Tato oblast nabízí jedinečné podmínky pro rybaření a je domovem mnoha druhů ryb, které potěší jak začátečníky, tak zkušené rybáře. Lofoty se vyznačují čistými a bohatými vodami, které jsou ideální pro přívlač. Díky poloze nad polárním kruhem a vlivu Golfského proudu mají zdejší vody neobvykle bohatý ekosystém. Navíc krásná krajina s ostrými horami a malebnými fjordy poskytuje nádherné prostředí, ve kterém je radost rybařit.

 

 

Jaké ryby zde můžete ulovit

Na Lofotech máte šanci ulovit celou řadu druhů ryb. Mezi nejvyhledávanější patří treska obecná (Gadus morhua), která se zde vyskytuje ve velkých počtech, zejména během zimních měsíců, kdy připlouvá do fjordů kvůli tření. Dále se zde hojně vyskytuje halibut, který je skutečnou trofejní rybou pro mnoho rybářů. Na přívlač zde můžete také ulovit makrelu, okouníka či lososa. Přívlač na Lofotech vyžaduje kvalitní vybavení, které zvládne nejen místní drsné podmínky, ale také silné ryby, které zde můžete ulovit. Doporučuje se robustní prut s délkou kolem 1.7 metru až 2.4 metru a silný, kovový naviják s kvalitní brzdou. Nezapomeňte na pletenou šňůru, která zvládne boj s většími rybami. Co se týče nástrah, na tresku a halibuta jsou velmi účinné různé gumové nástrahy a jiggery, zatímco pro makrelu můžete použít menší pilkery nebo wobblery.

 

 

 

Léto na Lofotech je hlavně o velkých kelerech

Treska tmavá, známá pod pod názvem keler, je oblíbenou sportovní rybou mezi rybáři, zejména díky své bojovnosti a chutnému masu. Tato ryba je hojně rozšířená v chladných vodách severního Atlantiku, což zahrnuje i pobřežní stř. Norska, Lofot a Finnmarku. Lov kelerů na přívlač představuje vzrušující výzvu, která může být odměněna nádhernými úlovky a nezapomenutelným zážitkem z rybaření. Keler je ryba, která může dosáhnout délky až 130 cm a váhy kolem 20 kg, i když běžně ulovené exempláře mají kolem 50–70 cm. Má štíhlé tělo, šedozelený hřbet a stříbřité boky, což jí poskytuje vynikající kamufláž v hlubších vodách. Keler je predátor a živí se převážně menšími rybami, což z něj činí ideálního kandidáta na přívlač. Keler se zdržuje ve středních a hlubších vodních sloupcích, často poblíž skalnatých útesů, podmořských vrcholků nebo umělých překážek, jako jsou vraky lodí. Nejlepší období pro lov kelerů na přívlač je od jara do podzimu, kdy se ryby pohybují blíže k hladině a jsou aktivnější při lovu potravy. Zvláště úspěšné může být rybaření v období přílivu a odlivu, kdy je proudění vody silnější. Lov kelerů na přívlač je nejen sportovní výzvou, ale i skvělou příležitostí k ulovení ryby s vynikajícím masem. S dobře zvoleným vybavením a správnou technikou může být rybaření na kelery nezapomenutelným zážitkem, který ocení každý rybář. Ať už se vydáte na norské fjordy nebo na Lofoty, lov kelerů vám nabídne adrenalin, krásu přírody a v neposlední řadě i možnost vrátit se domů s nádherným úlovkem.

 

 

Proč právě Lofoty

Přívlač na Lofotech je nejlepší během jara, léta a podzimu, kdy jsou dny dlouhé a ryby aktivní. Pokud se však rozhodnete pro zimní výpravu, připravte se na chladné podmínky a možnost rybaření ve tmě, což však může být odměněno bohatým úlovkem tresky obecné. Nezapomeňte také na platnou rybářskou licenci – sladká voda, kterou si můžete zakoupit online nebo v místních obchodech. Na moři je rybolov zdarma. Přívlač na Lofotech je nezapomenutelným zážitkem, který spojuje krásu přírody s adrenalinem při lovu velkých ryb. Ať už jste začátečník nebo zkušený rybář, Lofoty vám nabídnou možnosti, které jen tak někde nenajdete. S dobře zvoleným vybavením a trochou štěstí si odtud odvezete nejen skvělé úlovky, ale i vzpomínky na rybaření v jednom z nejkrásnějších koutů světa.

 

 

Nappstraumen – pohodlné domy a bezpečné velké lodě

https://rybolovnorsko.cz/lokalita/lofoty/

Nappstraumen, úzký průliv oddělující ostrovy Flakstadøya a Vestvågøya v souostroví Lofoty, je jedním z nejlepších míst pro rybaření v Norsku. Oblast je známá svou úchvatnou přírodou, čistými vodami bohatými na ryby a skvělými možnostmi ubytování, které nabízejí pohodlí a pohodu pro návštěvníky. Pokud hledáte ideální místo pro odpočinek po dni plném rybaření nebo objevování norské přírody, Nappstraumen má co nabídnout. Tato oblast je obklopena dramatickou krajinou, která je typická pro Lofoty – strmé hory, hluboké fjordy a rozlehlé moře. Přestože je oblast známá svými přírodními krásami a divokou přírodou, nabízí také pohodlné a moderní ubytování, které splňuje potřeby i těch nejnáročnějších návštěvníků. Většina ubytování v Nappstraumenu je navržena tak, aby co nejlépe vyhovovala potřebám rybářů. To zahrnuje speciální mrazáky pro skladování úlovků, prostory pro čištění ryb a možnost zapůjčení lodí nebo rybářského vybavení. Mnoho ubytovacích zařízení také nabízí přímý přístup k moři nebo soukromé molo, což usnadňuje rybaření a výlety na loď.

 

 

 

Tento článek zatím nikdo nekomentoval, buďte první!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(6)
(20)
(164)
(26)

Nahrávání ... Nahrávání ...