Vytvořené odpovědi
-
AutorPříspěvky
-
Ahoj a mohu jen potvrdit příSpevek od APNEA, má naprostou pravdu. Půjčím kudlu z uhlíkovky k odskouší do Prušánek (nemohu se účestnit rod.důvody)
Ahoj,
našel jsem na KNIFE jeho inzerci, snad to nebude bráno jako reklama
lada napsal:
od koho to je a je to dobrý?
Keramické brousky BELSKY z umělého korundu, známého i pod názvem High Alumina, ani nevim jestli to prodává po netu, já jezdím na výstavy s nožema a on s brouskama. Používám brousky jen od něj a jsem naprosto spokojený.
Manželka je levá jako šavle, tak jsem jí pořídil toto
Ahoj, přesně tak je to jedno zda ke čpici nebo opačně, hlavně jde o udržení stejného úhlu při tažení, ani tak nejde o ten úhel 15-25 stupňů na stranu. Proto je ideální brousit si kudlu sám (ostří si zvikne na majitele)
Ještě k tomu broušení:
Samozřejmě jako výrobce nabrousím a dám kudlu do původního stavu naprosto beztrestně ale snažim se donutit majitele k vlestnímu broušení, každá ruka nebo každý člověk má jiný styl a úhel otření (ocilka, véčko, brousek nebo! nedej svatý PETŘE ty plechová kolečka!)
Na ulíkovku platí keramická ocilka, běžnou ocilku nožem z uhlíkovky okrájím do špice.
Ahoj, ahoj, omlouvám se za pozdní reakce (trošku fofr)
MifakM, uhlíkovka náchylná na korozi přeci jen je ale bohatě stačí kudlu utřít suchým hadrem a je v pohodě, rybka má vlestní mastnotu která ne čepelce i po utření zůstane. Fileťák z uhlíkovky nepotřebuje žádnou zvláštní péči, čapne vlestní patinu a ta zůstane podle majitele. Jak jsem tady četl
“Prostě srdeční záležitost, skloubená s účelovostí a tak trochu i s exhibicionismem” je naprostá pravda.
Ahoj, brácha v plné práci
Ahoj, jsem tady prvně tak se trošku představím.
Jméno mé Martin, bydlím u Prahy.
S bráchou jezdím příležitostně do Norska, brácha teda dost často ale zaujala mne diskuze ohledně fileťáčků, výrobou nožů trávím všechen čas tak třeba budu k užitku.
Pokusím se přidat nějaké foto
S pozdravem Martin
-
AutorPříspěvky