Vytvořené odpovědi
-
AutorPříspěvky
-
My už pár let používáne termo tašky z Makra.Tam vezem nutný provijant a zpátky ryby.Jen si musíme dát pozor na váhu,pří odbavení na letišti hrozí pokuta za nadváhu(max 23 kg)Tak že si při balení každou tašku zvážíme.Je to pohodlné a perfetní manipulace,no jako s taškou.A zamražené ryby nám v pohodě vydrží přepravu domů(20 hod).A co se tyká bedny tak bych do toho při letecké dopravě nešel,pokud nebude bedna upravená na letecký transport.Oni totiž při nakládání se s tím nějak nemažou,tak že to dostává pořádně zabrat.
Ahoj Dědo,jak dopadla bouře Inumm na Bakkanu je to v pořádku?
Ahojte, keď je reč o udeni, neviete ako správne udit halibuta? Ten z obchodu má super chuť, parádne mastný, keď ho udim, je suchý a vôbec nie je mastný. Skúsil som udit už 4 halikov, rôzne teploty, dĺžky, aj na studeno (ako mi poradila predavačka keď dom údeného halibuta kupoval,) a nikdy to nebolo ono. Možno je chýba vo velkosti, tie čo som pochytal boli menšie okolo 5 kg.
No nevím kdes to chytal ale halík 5 kilo nemá v žádném případě lovnou míru. Tak bych to vúbec nepsal.
Díky za info,vyzkoušíme.
Zdravím všechny příznivce moře,v pondělí odjíždíme na Bessaker rád bych získal nějaké info o dobrých místech na štikozubce popřípadě jestli někdo zná i místa na okouníky.Za každé info moc děkuji.
<p class=”MsoNormal”><b style=”mso-bidi-font-weight: normal;”><span style=”font-size: 18.0pt; line-height: 106%;”>SALÁT Z TRESKY.</span></b></p>
<p class=”MsoNormal”><b style=”mso-bidi-font-weight: normal;”><span style=”font-size: 14.0pt; line-height: 106%;”>Suroviny:</span></b><span style=”font-size: 14.0pt; line-height: 106%;”>filety z tresky dle potřeby,ocet,vodu,sůl,sterilované zelí,sterilovaná zelenina na salát,cibuli,majonézu,smetanu,jogurt a tatarku.</span></p>
<p class=”MsoNormal” style=”tab-stops: 90.5pt;”><span style=”font-size: 14.0pt; line-height: 106%;”><span style=”mso-tab-count: 1;”> </span></span></p>
<p class=”MsoNormal”><span style=”font-size: 14.0pt; line-height: 106%;”>Filety z tresky pořádně nasolíme a dáme na tři dny do chladna(ledničky).Potom opláchneme a dáme do octového nálevu na další tři dny.Lák namícháme v poměru:1 díl octa+1 díl vody.Po naložení musí jít kosti od masa.Opláchneme popř.vyndáme zbylé větší kosti či stáhneme kůži a řádně vymačkáme.Nakrájíme do mísy na požadované kousky,přidáme propláchnuté a pokrájené sterilované zelí,asi dvě menší sklenice(dle množství masa)odkapané sterilované zeleniny na salát,nakrájenou spařenou cibuli,opepříme a osolíme.Necháme odležet asi12 hod.Salát můžeme jíst je takto s pečivem nebo jej můžeme dochutit.Dochucení je lepší dělat až chvíli před konzumací(asi 1-2 hod),tak nám salát v chladničce vydrží déle.Dochucujeme majonézou,tatarkou a pro zjemnění trochou tučné smetany.Pokud chceme mít řidší salat použijeme smetanový jogurt.Po namíchání necháme ještě asi dvě hodiny uležet.Jako přílohu použijeme pečivo nebo čerstvý chléb.</span></p>
Posílám vlastní recept na salát.Zatím všem komu jsem ho dělal tak chutnal.Bohužel došlo k překlepu příspěvek měl být k předchozímu článku-halibut s Kubem.
Family fishing v Dyrsfjordu. Fjordy jsou plné koček a pěkných tresek.
Jo to jsem byl při tom .byl to mazec.Teď tam vyrážíme zítra tak snad to bude dobrá rybačka
Používáme autobaterku tj.12V/80 ah a ve třech lidech nám vydrží dva dny.A to není na doraz.
V Snillfjordu v tom case chytiš stukozubca, obecnacku, halika na maso v hlbkach cca 40-50 m pri brehu. V hlbkach 100 m (max hlbka v prvej tretine fjordu) malokedy nieco chytis iba ak zraloka. V stlpci kelera, pomerne vela pstruhov hnedych a lososovych, lososy stale vyskakuju nad hladinu ale fest ťažško sa chytaju. Minuly rok som tam chytil 15 druhov ryb, zalezi na co sa chces špecializovat. Drzim prsty.
Chtěl bych se zeptat co je to ten stukozubec a potom co je to za druh pstruh hnedý a lososový.Já jsem se sním nikdy ve Snillfjordu nesetkal.
No také by bylo zajímavé popsat jak dostal sám těch 200 kg do lodě přesto vše obrovská gratulace
Jak psal Kuba byl na lodi sám,halíka zasekl a podařilo se mu ho dostat až k lodi.Jak dlouho mu to trvalo to musí říct sám ale v takovou chvíly nikdo moc čas neměří.Nám volal o pomoc že má u lodě pověšeného halibuta kde jsme a za jak dlouho můžem dojet na pomoc.Trvalo nám to asi 15 minut než jsme dojeli.No a to co jsme viděli vedle jeho lodi tak to byl pořádný kusanec.Kuba a tři chlapi měli co dělat dostat ho do lodě(Kvaerno).Halibut byl uvazaný na smyčce tak se tahal lanem a kamoš ho ještě v rukavicích bral za tlamu.V lodi jsme ho pouze změřily,vážení nepřicházelo jaksi v úvahu. No a potom začala anabáze puštění zpět.Celou dobu jsme jej polévali vodou tak bylo všude plno vody a pěkně to klouzalo.Pomocí smyčky a přes zadek lodě pomocí našeho kutru jsme ho dostali zpět do vody.Měl jsem možnost celou akci dokumentovat ale podařilo se jen pár fotek a dvě mizerná videa ta se ani Kubovi nelíbila,tak je nikam nedám.Celá tato akce trvala asi 10-15 minut.Halík to v pohodě přežil ,po odvázání se vůbec nezdržoval a mazal dolů.Co se týká vybavení na které ho ulovil to nechám na Kubovi zda to chce zveřejnit.
Má někdo zkušenost s němcema ohledně přepravy filetovacích nožů v os.autě.Parta od kamoše dostala za ně pěkný flastr.
Text i fotem vyšel včera v Blesku.Jinak byl chycen v Dyrsfjordu a další zprávy jsou na stránce Halibutfishing.
Dobrý den,po delší době je tu opět téma Dyrsfjord.Byli jsme tam letos v dubnu po třetí a příští rok letíme opět.Taková rybařina stojí za to.Loni jsme měli také drobné problémy s lodí,ale vše se celkem vyřešilo.Letos už pan Štibráni vyměnil motory,jsou to sice ty samé ale nové.Jinak k těm lodím a motorům.Pánové to jsou kůtry které mají asi tři tuny tak to nejsou žádné stíhací čluny.No a na druhou stranu jsou velice stabilní.Jezdím do Norska čtrnáct let a na jaké moře si troufnem s těma loděma to si z jinéjma netroufnem i když mají padesátku motor.Jinak souhlasím se Severanem o té kampani.
Byli jsme v Norsku před čtnácti dny,trasaPraha- Oslo-Tromso.V Praze menší problém s el.navijákem v příručním zavazadle ale prošel,měli připomínky k navinuté šňůře.Další cesta bez problémů,zavazadla jdou za váma až na konečnou bez dalšího odbavování.Do Tromso ale s náma nedorazily,Tak jsme pro ně museli druhý den ale bylo nás víc kterým nedorazily.Cesta zpět,noři nedělali s příručním zavazadlem s navijáky žádný problém.Kontrolují zakázané předměty.Tašky na odbavení striktně kontrolují na váhu,max. 20kg,nadváhu penalizují.Jinak při odbavení žádné kontroly.
-
AutorPříspěvky