Vytvořené odpovědi
-
AutorPříspěvky
-
Musím se vyjádřit k skvěle vedenému vláknu! Všem děkuju za bezva čtení a fotky. Mám k Vám všem jednu prosbu. Jezdím do Notorska také spoustu let, ale zjitil jsem, že spousta rybářů musí mít skvělé recepty. Umím vařit dle fantazie, jako každý správný chlap, ale neudělám skvělé zavináče, úžasné matjesy, dokonalé makrely ve vlastní šťávě , pečenáče atd…. Buďte od té dobroty a založte prosím vlákno s recepty. Určitě to zaujme mnoho našich kolegů. Dík. Aliasp
https://rybolovnorsko.cz/forums/topic/recepty/page/37/#post-4328
Klukum prazskym jsem prinesl ochutnat severske Sashimi a dostal jsem od nich neuveritelny darek k narodkam.Doufam,ze se to rychle naucim delat.Komplet sada na vyrobu sushi Aby vas to nepletlo na obrazku neni sashimi,to se snedlo okamzite,ale Ruska nakladana skumbrie.
Prosím o recept na Sashimi i na nakládanou skumbii, (makrelu).
Děkuji a přeji hodně úlovků.
A poslat ho může ke mě do Otnic zdarma. Odesílatel nebude mít problém s placením poštovného na Slovensko. Ty mu jen pošleš převodem peníze ( bez dopravy ). A já ti ho dovezu K Vidličkám i s formou pro Dedo 145 . To je dobrý nápad. Dáme tu Vašu Borovičku a budeme všichni spokojený.
Je oblek ještě volný, nebo už prodáno ?
Není to o rybách, ale o rybářích, v srpnu jsme byli na Bakkanu kde bylo díky Dedo 145 opravdu super, ale při balení jsem zapomněla na chalupě destičky do toustovače a Dedo 145 zařídil, aby se po rybářích – Fule Petr píše 7.9. že odeslal dostaly k nám, ale bohužel, NIC NIC . Nejprve byla prý špatně adresa pak se zapomnělo a pak nic. Mrzí mě to ! Myslela jsem si že rybáři jsou féroví chlapi, ale ………………….Nechci nikoho urazit.
To teda koukám, vy používáte funkci „odpovědet s citací“ . Snad si na to zvyknou i ostatní a přestane se v příspěvcích objevovat „To“, „Pro“, „For“ atd. Děláte mě radost. A abych nebyl úplně mimo téma, tak třeba mě osobně chutná halibut taky jako kuřecí. Ale úplně nejradši mám makrelu na grilu, nebo z udírny (nemyslím to co se prodává u nás v obchodech, ale vlastoručně chycená). Nevím proč je to pro nory odpad a pro spoustu zdejších lovců taky. Ani Dedo145 nebyl nadšenej, když jsme mu řekl, že chci celej den chytat makrely. Ale co už, polak mě taky chutná. A co teprve krab. Recept na ten guláš Bakkan Wahl je tajný? Rád bych si ho zkusil uvařit.
Není tajný – je na straně 78 psaný jako vodňanský guláš, ale protože pollak ze kterého byl guláš uvařený jsem chytla na Bakkanu tak jsem ho pojmenovala Bakkan Wahl . Pivo dávám černý. Tak ať se povede a chutná !
Tak jsme dnes u nás měli Gulášfest- tak jsem uvařila rybí guláš. Název dostal Bakkan Wahl, nevyhrála jsem, ale guláš chutnal.
Jak piše Dedo priste jim to vsem natres.
Protože nikdo neví co dobré ! A guláš si myslí že musí být jen masovej ale rybí je výbornej a nedává se ta voda ale jen pivo !!
Přesně tak, v moři najdeš všechno…. Halibut je kuře moře, makrela zas bůček…
Přesně tak! Pod to bych se i podepsal…
A okouník je kotletka !
Tak jsme dnes u nás měli Gulášfest- tak jsem uvařila rybí guláš. Název dostal Bakkan Wahl, nevyhrála jsem, ale guláš chutnal.
Jak piše Dedo priste jim to vsem natres.
Protože nikdo neví co dobré ! A guláš si myslí že musí být jen masovej ale rybí je výbornej a nedává se ta voda ale jen pivo !!
Tak jsme dnes u nás měli Gulášfest- tak jsem uvařila rybí guláš. Název dostal Bakkan Wahl, nevyhrála jsem, ale guláš chutnal.
Neboj pristi rok vyhrajes.Ahooj . po vcerejsi celodenni makacce na kutru se dnes vydavame na Sulu,pozdravit kamarady a snad i vyjet na Ornklaken.
Děkuji za podporu a užívejte si .
Dneska nas Nemci prechytali.Jeli jsme s Mareckem na prvni jizdu a doprovazeli jsme nemeckou posadku.Nam se vubec nedarilo a co byla vetsi ryba,tak nam upadla.Nemci kopirovali nase drifty a naopak jim se darilo skvele.Nejvetsi ryby byly Dorsak 115cm a 14kg a keler 110cm a 11kg.My jsme jen pokurovali a sledovali,jak jim to jde.
Není to dobrý pocit, když se má člověk dívat na to jak druhý tahá rybu za rybou a ty – takový rybář nic. Zdraví Majda
Ahoj Kuliku, jenom nakrajet, proprat, dat do sklenice 1 bobkovy list, 1 novy koreni. 3 cely pepre, zavrit a na 70 minut do horkovzusny trouby na plech s trochou vody na 110 stupnu. Dnes a zitra ma byt velmi solidni pocasi tak je pujdem jeste trochu potrapit. Polaku letos hojne. berou velmi spolehlive.
Také používáme tento recept, vyzkoušeno jich bylo spousta ale tenhle je úplně jednoduchý a nejlepší. My ho máme od DEDO 145 !
dedo hod sem ten recept na pepřenky kamarád se za 14 dní žení a pojal to formou mejdanu tak bych je rád skusil udělat na rano po opici
Je to uplne jednoduche.Nachystane filety nasolis /poradne/ a nechas 6-8 hodin odlezet v chladu.Potom je omyjes vlaznou vodou a nechas okapat.Nasledne je zalejes cistym octem a nechas v chladu nalezet 24-36 hodin /podle druhu ryb/.Jestli jsou dobre prooctovane poznas tak,ze mezi prsty stlacis filet a bez namahy jej promacknes. Posleze zase umyjes ve studene vode a 3-6 hodin nechas odlezet v mleku/stahne to kyselost/. Opet dobre promyjes vodou a nakrajis na male kostky.Pridas nadrobno nakrajenou cibuli/primerene a podle chute/-ja davam na 1,5kg masa cca 4 velke cibule.Pridas sterilovanou zeleninu/nejlepsi je Kunovjanka/ ze ktere slejes nalev,nadrobno nakrajene male zavarovane cibulky/tu polovicku nalevu pouzijes do salatu/nadrobno nakrajene olivy a podle chute nadrobno nakrajene kozi rohy.Pridas podle chute mlety pepr a trochu mleteho kminu,dle chute prisolis a zalejes trochou olivoveho oleje.Nechas aspon 12 hodin odlezet v lednicce a potom mnaaam.Kdo chce si muze pridat majonezu ci tatarku,ale ja tento vyrobek uzivam bez techto ingredienci. Tento recept byl puvodne urcen pro zpracovani cejnu,ale ja pouzivam kelery salatovky/0d 50-do 60cm /.Salat se da udelat i z makrel,ale doba octovani je o polovinu kratsi,protoze jinak se ti makrelove filety rozpadnou na kasi.Preji dobrou chut.
Tak vytištěno a a jen co bude snědený makrelový salátek jdeme na tvůj- kelerový !
Slíbili jsme paní Majdě poslat jak dopadl makrelový salát dle jejího receptu…. je skvělý!!! a na ty co nezbude čekají na grilu filetky z kelerů a polaků…. ať žije Bakkan, je to tam čím dál lepší.
Tak to jsem moc ráda, že se povedl a hlavně že chutná ! Zdraví Majda
-
AutorPříspěvky