Vytvořené odpovědi
-
AutorPříspěvky
-
Sim napsal:
Ne, nemám tuto fotku ve vyskokém rozlišení. Jedeš na Soroya letos? Mohl by sis ji tam vyzvednout.
Letos ne. Vrátil jsem se před pár dny z Senji. A potvrdil si, že nad Soroyu není. Takže příští rok se tam poslušně vrátím. Třeba na mě fotka počká 😉
Sim napsal:
a jedno panorama, abyste se nemuseli trmácet na kopec.
Michale, nemáš tuhle fotku ve větším rozlišení? Udělalo by mně to veeeeeelkou radost;-)
apnea: Ten výkon je plně dostačující …. Je to dáno zřejmě podstatně větší váhou lodi.[/citace]
Jj, věřím. Byl tam i smajlík. Váha lodi hraje určitě velkou roli. Já jsem jezdil vždycky jenom na Kvaernu, a jednou na Titranu jsme k tomu dostali motor 30-ti koňák a to bylo špatné. Potom jsme přebili na čtyřicítku a už výrazně lepší. Na úplném severu jenom padesátky a ty mám nejraději. I když trochu více hltají.
kulik napsal:
Tak ještě jeden na procvičení vkládání obrázků.
Pěknéééé. Až na ten výkon motoru. 🙂 Odkud to je??
verian napsal:
Ahoj všici, kdo ví jak to chodí na SOROYA s přílivem?
Na Bakkanu dost často příliv a odliv ovlivňoval akceschopnost ryb, voda jako olej znamenala svačinu… Jak je to na Soroyi?
Tabulku přílivu a odlivu si vezeme sebou jak nejdůležitější z papírů hned po penězích 🙂 Náš biorytmus tam přizpůsobujeme výhradně podle přílivu. Při odlivu spíme nebo doplňujeme tekutiny. Když je vidět 24 hodin, žádný problém …
… a abych dneska nekončil krvavě, tak jeden pěkný halibut ze třetího fjordu. Nevypadá velký, ale nenechte se zmást. Gafař má skoro metr devadesát a ten hák jsem vykoval spíše na velrybu. Halík měl cca 25 kg.
Vůbec bychom na focení potřebovali někoho menšího vzrůstu. Já odmítám fotit ryby v předpažených rukách, takže to často vypadá horší, než ve skutečnosti je 😛
Z trochu drsnějšího soudku – toto torzo jsme našli u Ornulfa na molu při jednom příjezdu z ryb. Střelil s přítelem tuleně ve druhém fjordu. Vyřízne se jenom skutečně nejkvalitnější maso a zbytek dostanou psi. Měli jsme příležitost ochutnat přírodní steak. Za mě velmi dobré s jemným nádechem chuti jater. Tmavě rudá barva masa je způsobena spoustou hemoglobinu v krvi, jak už tak bývá u savců, kteří potřebují navázat při nádechu před potopením co největší množství kyslíku. Kdybyste toto udělali s profesionálním cyklistou, bude to vypadat asi dost podobně 🙂 Dříve, kdy jsem se na nádech hodně potápěl, bych to bral všema deseti. Pokud to někoho pohoršilo, tak se omlouvám. Přírodu mám hodně rád, ale chápu tradiční zvyky místních lidí a důležité je, že maso se zužitkuje.
Zajímavá barva večerního světla na dalekém severu – táhne to jakoby do zelena. V Photoshopu necháno jak to foťák vzal, protože tuhle náladu tam miluju. Musí k tomu být asi konkrétní teplota, vlhkost vzduchu, raději téměř bezvětří a co já vím ještě.
… ti ptáci, co vás přiletí navštívit na otevřeném moři, jsou většinou buřňáci lední. Příbuzní albatrosům tráví spoustu času ve vzduchu. Ale malým kelerem rozhodně nepohrdnou 😉
zatímco rackové tříprstí se motají hlavně kolem pobřeží a skalách si trusem kreslí svoje graffiti …
Naše velmi oblíbené místo před anténami u Hasviku, tzv. “pětatřicítka”. Číslovka napovídá, jaká je tam hloubka a na vlkouše vpodstatě jistota. Kolem téměř vždy i tresky tmavé.
Hasfjord I. – opravdu krásná lokalita – kafe pijeme na terase přímo nad mořem a k lodím doplivnete
taky záliv pod Hasvikhotelem připomíná spíše Riviéru
…. a ještě trochu letních fotek – Oksfjord v srpnu, okolní hory téměř beze sněhu
krása polárních oblastí – půl druhé ráno začátkem června
-
AutorPříspěvky