Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Škrábání kelerů a slávky jedlé

  • Toto téma obsahuje celkem 36 odpovědí. Do diskuze (25 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel monty1 a poslední změna proběhla před 13 roky a 8 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 31. až 37. (celkem z 37)
  • Autor
    Příspěvky
  • #18548
    vd
    Účastník
    (272 odpovědí)

    #18594
    Radislav Kryl
    Účastník
    (484 odpovědí)

    No princyp je dobrý, ale bude se Ti to špatně držet, stačí jen těch pět, nebo čtyři a zbývající konec nechat volný pro držení.

    #18595
    kim
    Účastník
    (1879 odpovědí)

    Kolegové mám dotaz. Lze převézt slávky domů? Nikdy jsem to nedělal. Ale nejsem si jist, zda by zamražené nepřišly k úhoně. Nebo je lépe je uvařit, zamrazit a pak odvézt?! Krabi jsem uvařil, zamrazil, odvezl a bylo vše v naprostém pořádku. Prosím o rady a zkušenosti.Děkuji.

    #18600
    Step
    Účastník
    (1080 odpovědí)

    Mušle podléhaji zkáze a proto potřebují správné uschování v chladničce při teplotě pod 4°C.

    Mušle neuskladňovat v uzavřených nádobách, protože jsou to žijící organismy a mohly by se udusit.

    Lastury mušlí se mohou přirozeně samy od sebe otevřít, nebo se jenom pootvírat, což ovšem neznamená, že musí být zkažené, nebo mrtvé. Jemné poklepnutí obvykle zapřičiní, že se mušle za chvíli, nebo ihned uzavře. Avšak jestli mušle nereaguje, musí se zahodit. Je také dobré zahodit všechny naštípnuté, nebo jinak rozbité lastury mušlí. Další známkou, že mušle jsou živé, je jejich svěží mořská vůně.

    Když jsou mušle uvařené tak zahodit jakékoliv neotevřené. Ihned mušle podávat. Při přípravě si dávat pozor na délku vaření/napařování a dodržet se receptu. Jakákoliv dlouhá příprava způsobí, že mušle ztvrdnou a stanou se gumové. Avšak chceme-li předejít onemocnění vzniklému z nedostatečně uvařených mušlí, tak doporučená délka vaření/napařování je minimálně 5 minut při 60°C.

    Zde jsou kritické body pro udržení správné teploty mušlí a tím jejich bezpečnosti:

    1, Udržovat mušle v chladničce, ne v mražáku,

    2, Živé mušle by měly být přepravovány v chladících vozech,

    3, Neskladovat je v teple,

    4, Skladovat je na ledě, nebo v chladničce do doby zpracování,

    Dočetl jsem se, že se mušle nemají zamrazovat živé, ale zmražené se prodávají a uchovávají minimálně při -18°C. Asi je zamražují specielně rychle, nevím.

    #18603
    kim
    Účastník
    (1879 odpovědí)

    Step. Děkuji za info. Sám neholduji mořským plodům, resp. se jim důsledně vyhybám. Asi bude nejlepší nedrážtit hada bosou nohou. Můj kolega měl v Thajsku hrozné zažívací problémy právě z mušlí.

    #18616
    Step
    Účastník
    (1080 odpovědí)

    Ryby jo, ty můžu, ale “mořské plody” , těm se vyhýbám obloukem. Jejich příprava se v každém případě nejspíš musí umět. Jednou si je dala dcera v Čáslavi, bylo jí blbě ještě dva dny po tom. Ochutnal jsem nožičku “něčeho”, bylo to jako guma, tak jsem to vypliv a přežil.

    Loni na Hvaru si to dala druhá dcera, bylo to něco podobného žvýkacího a cítila to celý večer v žaludku.

    Jak říkal Bolek Polívka, “Věřím, že to může být dobré, ale jíst to nebudu”.

    #18839
    monty1
    Člen
    (278 odpovědí)

    Sohlasím s verzí “kellery nebereme a obecňačky stahujeme”, je to fakt, že maso kellerů má jinou chuť. Mníky a brosmy taktéž stahujeme.

    😛

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 31. až 37. (celkem z 37)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Škrábání kelerů a slávky jedlé

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...