Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Kniha praní a stížnosti

  • Toto téma obsahuje celkem 72 odpovědí. Do diskuze (30 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Babson a poslední změna proběhla před 8 roky a 8 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 73)
  • Autor
    Příspěvky
  • #119473
    frigo
    Účastník
    (120 odpovědí)

    Skvělý nápad

    #5250
    os
    Účastník
    (403 odpovědí)

    Tak mi to nedalo. Začalo se tu množit dost negativních připomínek na různé lokality. A to i na ty, které byly skoro "nedotknutelné a dokonale". Třeba se tohle téma nechytne, nebo ho admin smazne. Tak co to psat do jednoho? Možná se dotyčný zamysli, jestli něco nezlepsit.

    #119498
    poteh
    Člen
    (49 odpovědí)

    Dobrý nápad. Také jsem pro po období chválení a někdy až pochlebování říci i tu nepříjemnou pravdu. Osobně mám zkušenosti hlavně ze severu. Po období zlepšování služeb hlavně pořizováním nových lodí. I když to se taky mnohde nepovedlo. Hlavně plastové lodě s kabinou které jsou malé a nízké. Nastalo jakési období kdy se začali pronajímatelé chovat tak jako by šlo jen o to vydělat a zase jen vydělat. Chápu, že to asi budou spojené nádoby a investice bez navýšení ceny není zdravé podnikání. Je nutno přiznat, že k navýšení cen prakticky za deset let nedošlo. To jestli za to může tlak konkurence nebo nastavení cen s ohledem na daňové prostředí je těžko říci. Kolikrát jsem přemýšlel jak je to může uživit, myslím ty co pouze pronajímají a nemají další příjem. Pronajímatelé s jedním domem a lodí většinou mají zaměstnání a tohle je jen přivýdělek, také se u nich nešvary jako předražování benzínu a pod. téměř nevyskytují. Nikdy jsem se při sezoně cca 4 měsíce nedopočítal rozumné ekonomice provozu. Můj osobní názor je, že zde bude zakopán pes. Proto jsem se v posledních letech setkal se značným přitvrzením tlaku na placení různých poplatků za vše možné, neochota cokoliv opravit a nebo dokonce úmyslné vymáhání za poškozenou věc která na lodi již byla. Chybějící nádobí v kuchyních také zná asi každý. Nebudu se zatím rozepisovat do detailu až jak se toto vlákno rozvine. Nevím kam se to bude ubírat v budoucnu, pozoruji však odliv zájmu i skalních příznivců lovu v Norsku kde většina říká, že to již za ty peníze nestojí. Letos jsem byl na Loppě a mohu říci, že je to továrna na turisty. Filetárna plná, hory odpadků domácí bez zájmu téměř nekomunikuje. Lodě velké s kabinou a tak ve třech je vám tam těsno, teda pokud si nechcete, za sto tisíc, vypít v klidu za deště kávu na rozbouřeném moři. Benzínová politika jako všude benzín za dvacku a ještě se nedopočítáte kolik jste projel. Tolik zatím mé zkušenosti a názory.

    #119499
    kim
    Účastník
    (1879 odpovědí)

    Vidím, že zde vzniklo vlákno jako na některých cestovatelských servrech obsahující hodnocení hotelů. Je pravdou, že se podle nich orientuji před výjezdem do zahraničí. Avšak neřídím se dle nich na 100%. Jde o to, že téměř každý klient má jiné představy a nároky za finance, které do cesty investuje. Dále pak to co je jeho hlavní cíl. V tomto případě se především jedná o koníčka – tedy rybařinu. Také je pravdou, že v posledních letech se nároky cestujících českých občanů např. na ubytování a služby zvýšili. Vždy se na takových stránkách setkávám s kladnými a zápornými referencemi.

    Norsko je velmi bohatá země (přírodní zdroje včetně moře). Uvědomuji, si že oni nás ke svému živobytí nijak zvlášť nepotřebují. A ani snad členství v v EU. Jejich sociální systém díky přijatým opatřením asi před 30 lety je na velmi vysoké úrovni. Lze dovodit, že pronájem chat a lodí není pro ně rozhodující co se týká např. rodinného rozpočtu. Také jsem zaznamenal to, že k řešení problémů, které se v průběhu pobytu vyskytnou přistupují Norové liknavě. Určitou výhodou je, když si delegát CK udělá co je třeba sám. Např. Došky každý rok něco vylepšuje a je to jen jeho zásluha. Nejsem si jist, zda mu majitel chat nějak zvlášť pomáhá. Vím od jedné známé, jejíž příbuzná se odstěhovala do Norska to neměla velmi dlouho jednoduché s navazováním kontaktů apod. Věřím, že přístup poskytovatele služeb (majitelé kempů), který zde popisujete se co se týká lokalit liší a zřejmě i mění. Z tohoto pohledu je asi potřebné si navzájem vyměňovat zkušenosti. Toto je můj víceméně obecný pohled na dění okolo zájezdů za rybami do Norska. Nelze v tomto příspěvku postihnout všechny aspekty, které ovlivňují spokojenost klientů. Mám však za to, že se v budoucnu nijak nebude zvyšovat počet cestujících rybářů do Norska. Jeden z důvodů je i zvyšující se věk – cítím to sám na sobě.

    #119502
    husky19
    Účastník
    (1717 odpovědí)

    Líbí se mi vznik tohoto vlákna a pokud budeme psát své osobní zkušenosti bez léčení si nějakých osobních sporů a sympatií, bude určitě přínosem.

    Já už mnoho let jezdím na podzim přes Hitraturistservice na Hitru, nebo Dolmoy. Má spokojenost je cca 95%. A to je, myslím, velká spokojenost. Ubytování odpovídající naším požadavkům a ALU lodě připravené a funkční. To malé snížení o 5% je hlavně z důvodu toho, že již druhým rokem nefungovala úplně správně GPS na jedné z lodí. Pro mne to ale není problém, neboť si vozím svého Garmina GPSmap 620. 😉

    Veškerá komunikace s organizátory, lépe řečeno asi koordinátory, je rychlá, korektní a věcná. Při letošním bookingu na náš termín a “náš” dům se jim vloudila chybička, kterou okamžitě kompenzovali slevou ve výši 266,– EUR. A to je myslím solidní.

    Jaro jsme již po tři roky navšívili Soroyu. Nemohu říci, že bychom měli nějaký zásadní problém. Při prvním pobytu tekla velice špatně voda u filetovacích stolů, ale další rok již bylo vše OK. Jak rychle toto Ahmad odstarnil, to nevím.

    Jediné, co mne rozladilo při posledním pobytu na Soroya byl benzín a jeho nákup!!! A to hodně!!! To je něco, co opravdu nedokážu kousnout. Myslím, že Ahmad nemá zapotřebí prodávat benzín za 20,- NOK. Ke službám by se slušelo ho dovést za cenu jakou se tankuje na pumpě. A pokud už tedy ne, tak alespoň nepožadovat vrácení lodě s prázdnou nádrží. To je takový nesmysl, který jsem za svých 22 návštěv Norska ještě nikde neviděl a ani o něm neslyšel!!! A opatření, že mi na konci pobytu tedy doleje benzín delegát do plné nádrže, zase za zmiňovaných 20,- NOK/litr, mi přijde jako “Jsi sice debil, ale neboj, já ti pomůžu a spolu to vyřešíme”. 😯 😯 😯 .

    Tak jen pište, kamarádi, rád budu toto vlákno sledovat.

    #119504
    poteh
    Člen
    (49 odpovědí)

    Nemohu souhlasit hlavně s Kimem. Představa to, že Norsko nepotřebuje cestovní ruch není zcela jistá. Také nevím proč by jsem se měl tím, že jsem Čech cítit nějak poníženě a odpouštět ne fér chování. Moje peníze co jim zaplatím mají stejnou hodnotu jako jejich. Kupuji si službu a ta by měla nějak odpovídat deklarovanému obsahu a obecnému standardu. Už jen to, že majitelé nemají pojištěny lodě proti poškození mě nepřipadá správné. Cítím to tak, že se někteří vrhli do neznámých vod podnikání a nyní se začínají projevovat některé neduhy vyplývající ze špatného odhadu.

    #119508
    kim
    Účastník
    (1879 odpovědí)

    No slušně se tato diskuse rozbíhá. V každém případě je třeba reagovat na neférové podmínky. V to má poteh naprostou pravdu. Předpokládám, že se zde objeví I další negativní zkušenosti. Avšak položme si otázku – můžeme to nějak ovlivnit? Zatím je to tzv. houska na krámě – bereš nebo ne. Dále co lze v Norsku považovat za obecný standart v takové speciální dovolence – rybaření. Rovněž tak bude blízko pravdy jeho úvaha v poslední větě “Cítím ….”.

    #119509
    poteh
    Člen
    (49 odpovědí)

    Já myslím, že jenom zákazníci to mohou ovlivnit. Pokud si tady zdělíme právě negativa a budeme tlačit na dodržení pravidel a standardu tak jim nezbude než se zlepšit. Přece jen jako Češi a Slováci tvoříme velkou část klienteli.

    #119510
    vamor
    Účastník
    (93 odpovědí)

    To Poteh :

    Na Loppe jsi byl v Sor-Tverfjordu nebo v Sandlandu ? Lodě s kabinou mají už v obou lokalitách, takže to z toho nepoznám a souhlasím s Tebou že pro chytání nejsou zcela vhodné.

    S těmi odpadky to není až tak jednoduché – v žádném případě se domácích nezastávám, spíš svůj příspěvek myslím jako podnět k zamyšlení – ale je to ostrov, stejně jako např. Sorroya a popeláři jezdí 1x za 14 dnů, do ceny za svoz si započítají i obě cesty trajektem i čekání na něj a když si uvědomíme, kolik za týden většinou šestičlenná parta rybářů vyprodukuje odpadu, tak je poměrně jasné, že to musí být někde vidět. Kam s nim ? Do moře ? K sobě domů ? Tak se skladuje většinou ve filetárně, což se nám nikomu samozřejmě vůbec nelíbí.

    #119511
    Lubor Cuker
    Účastník
    (144 odpovědí)

    Pre Poteh: Chcem sa opýtať, či Vaše skúsenosti s Loppou sa týkajú Sor-Tverrfjordu alebo Sandlandu.

    #119512
    os
    Účastník
    (403 odpovědí)

    No vida, ono to k něčemu bude:-D jen pište konkrétní lokalitu a k tomu problém, aby se dalo orientovat co je kde špatně. Pro každého bude špatně něco jiného, tak muže vybrat místo, kde bude čekat nejméně nepříjemnosti. Diky za prispevky

    #119514
    Navarchus
    Účastník
    (617 odpovědí)

    Dobrej nápad toto vlákno…snad to poslouží všem:-P

    #119518
    poteh
    Člen
    (49 odpovědí)

    Omluva nějak jsem si neuvědomil, že pod Loppu patří i jiní pronajímatelé. Jde o Sandland Brige.Kde jsem byl letos. Asi jsem kverulant ale odpadky si musí vyřešit oni, mají kšeft a tak je to jejich boj. Dovolená na smetišti není ve smlouvě. Pokud to neodváží často tak si mohou objednat kontejner jako je u trajektu v Sor Tverfjord. Pokud mám takovou továrnu na turisty tak přece musím počítat, že budou hory odpadků a ta jedna popelnice asi nestačí. Mimochodem odpadky jsou taky problém asi většiny lokalit. On vůbec pořádek je taky kapitola sama pro sebe.

    #119521
    vamor
    Účastník
    (93 odpovědí)

    V tom s Tebou musím souhlasit, k pořádku mají někteří Norové vztah asi jako Mexičani k práci. Ale to je asi potřeba brát jako místní kolorit a nekazit si tím vytouženou dovolenou na rybách.

    Jen pro upřesnění – kontejner u trajektu v Sor-Tverfjordu je komunální, tj. platí ho místní obec, jejímž ” starostou ” je manžel majitelky místních ubytovacích zařízení, obchodu a benzinové stanice – a pod komunu Sor-Tverfjord spadá i Sandland, což je pro ně přímá konkurence. Takže……asi jako u nás. Je to jejich boj, ale i my jsme tím pádem v bitevním poli.

    Cena benzínu je v místě opravdu vysoká, také se mi vůbec nelíbí, ale pravdou je, že ji určitě prodražuje doprava na místo – mám za to, že PHM vozí cisterna trajektem, není to až tak dlouho co ji vozila cisternová loď od Shellu. V loňském roce v červnu v čerpací stanici benzín do lodí dokonce cca na 4 dny došel, nemít známé ” domorodce ” tak jsme mohli zalehnout na matrace.

    Jinak tankovat se dá i naproti Sandlandu v Bergfjordu, tam pokud vím dosud nebyl rybářský tlak žádný, je tam obchod s čerpací stanicí, jen nefungoval na kreditní karty, její provoz korespondoval s otvírací dobou prodejny.

    Obecně vzato je potřeba brát jako realitu, že je to úplný sever Norska a ceny tomu odpovídají. Ostatně v Altě dáš v restauraci za hamburger s colou přes 700,- Kč a to nesmíš chtít hranolky. Když si jdeš dát presso v centru Benátek nebo dvojku vína na Štrbském plese tak ti to také udělá vítr v peněžence. Podle mého názoru je třeba dát na misky vah klady a zápory danné lokality a u mě konkrétně na Loppě ty rybí úlovky a úspěšná rybařina převažují.

    #119522
    poteh
    Člen
    (49 odpovědí)

    Mě tak ani nešlo o ceny co stojí v Norsku jídlo. Mělo se zde poukázat na nešvary se kterými se setkáváme. Napsal jsem svůj názor co se mě nelíbí. Jestli na ostrově bydlí pět lidí a mezi sebou se hádají tak je to sice smutné ale mě to zase tak nezajímá. Nevím kdy jsi byl na Sandlandu ale benzín ti dávají majitelé. cena 20Nok za litr vlastně nevíš, kanystr je pokaždé jinak plný ale cena jednotná. Nejde o to, že by to jeden nepřežil ale o princip. Nevím jestli když jsou tak bohatí jim těch pár norů stojí za to.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 73)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Kniha praní a stížnosti

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(4)
(16)
(117)
(17)

Nahrávání ... Nahrávání ...