Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Zakaz lovu zraloku

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 47)
  • Autor
    Příspěvky
  • #4020
    janka
    Účastník
    (2442 odpovědí)

    Od 1.1.2011 je zakazan lov zraloka velikeho,ostrouna obecneho a zraloka sledoveho

    Zakaz zatim plati do konce roku 2011

    zakon

    #20456
    Doršák
    Účastník
    (1115 odpovědí)

    Ajta krajta.Májí k tomu komentář nebo vysvělení, bo se musíme spokojit s pouhou strohou deklarací skutečnosti?

    Ď.

    #20458
    janka
    Účastník
    (2442 odpovědí)

    K tomu snad neni potreba vysvetleni.

    O poklesu stavu zraloka sledoveho a velikeho se vi uz dost dlouho, ostroun je tedy asi taky uz ohrozen. Ted holt uzakonili zakaz lovu.

    Pokud ho chytite, musi byt pusten.

    #20878
    mara45
    Účastník
    (2722 odpovědí)

    Včera jsem se vrátil z Hitry a viděl,jak se vrátili polští rybáři z kutru a měli tak 10-15 ostrounů přes metr.Myslím,že norové ten zákaz neberou moc vážně.

    Mára

    #20879
    respi
    Člen
    (1804 odpovědí)

    To je divný ale germáni taky vozili ostrouny na Bakkanu a docela i samice který měli v sobě vejce a i zárodky malých žraločků a nikdo neřekl ani popel!! A to je chytali do sítí!! Fuj…8-O:-S

    #20880
    Ja
    Člen
    (120 odpovědí)

    respi napsal:

    To je divný ale germáni taky vozili ostrouny na Bakkanu a docela i samice který měli v sobě vejce a i zárodky malých žraločků a nikdo neřekl ani popel!! A to je chytali do sítí!! Fuj…

    :

    -D:-D:-D Kluci přece se nechcete srovnávat stěma nadvepřovkama.:-P

    #20881
    janka
    Účastník
    (2442 odpovědí)

    Mozna o tom zakazu nevedeli. Meli jste je informovat.

    To Ja:

    nejste vy tak trochu rasista??

    #20882
    Ja
    Člen
    (120 odpovědí)

    janka napsal:

    Mozna o tom zakazu nevedeli. Meli jste je informovat.

    To Ja:

    nejste vy tak trochu rasista??

    To že nemám rád německý nadlidi neznamená že jsem rasista.

    #20886
    janka
    Účastník
    (2442 odpovědí)

    ja nemam rada rajskou a taky to tady neventiluju takovymi vyrazy ..

    Na druhe strane, mozna jeste porad trpite nejakym komplexem menecennosti, ale muzu vas ujistit, ze nemusite. Nemci se rozhodne nevyjadruji o Cesich tak, jako vy o nich. A uz vubec ne vulgarne.

    Alespon jsem to jeste na zadnem nemeckem rybarskem foru nezaznamenala a v okruhu mych nemeckych pratel uz vubec ne.

    #20895
    David
    Účastník
    (177 odpovědí)

    To janka

    Sice to až tak moc nepatří, ale loni jsme se potkali na Bakkanu s Němcem (říkali jsme mu Helmut) a bez problémů jsme si s ním popili a pak jsme se nestačili divit. Němčour vytáhl noťas a začal pouštět vojenské pochodové písně a k tomu si vesele hajloval a chválil tatíčka Adolfa a jaká škoda, že to nedotáhl dokonce. A byl to německý policista! Jen nás mrzelo, že ho neviděl nějaký Nor, ten by ho asi za živa vyfiletoval…To mne opět přesvědčilo, že jsou němci pořád vepřový hlavy. Stejnou zkušenost mám se svým bývalým šéfem…

    #20901
    janka
    Účastník
    (2442 odpovědí)

    hlavne, ze si pak od tech “veprovych hlav” kupujete knizky o rybolovu a jasate nad ziskanyma znalostma…

    Nehazejte porad vsechny do jednoho pytle!

    Klidne si myslete co chcete, ale prosim neurazet!

    #20902
    Dreisig
    Člen
    (82 odpovědí)

    Janka.

    Ďakujem Vám za zásadnú informáciu. Je až zarážajúce, že namiesto toho aby sa to zobralo na vedomie a rešpektovalo, tiež poďakovalo tomu kto nás o tom informuje, tak sa rozprúdi debata ktorá skončí, ale to ani nechcem predpovedať kde. Keď som pred viacerými rokmi navštívil USA, pýtal som sa svojho priateľa tam žijúceho, či môžem mať počas pobytu nejaké problémy. Odpovedal mi asi takto. Ak myslíš s vládnou mocou tak nie, ak budeš dodržiavať zákony tejto krajiny.Tým reagujem aj na jalové debaty o chovaní nórskych colnikov na margo prekročenia limitov na dovoz alkoholu a vývoz povoleného limitu rýb.

    #20961
    Jan Kalanin
    Člen
    (194 odpovědí)

    Znám pár slušných Němců. Ale musím taky říct, že z toho co jsem opakovaně v Norsku viděl v jejich kádích – ať už před nebo i po filetování – se mi zvedal žaludek víc, než v třímetrových vlnách. Berou vše, co chytnou. A jejich chování na filetárně by rozhodně žádného řeznického psa neurazilo… Statistika tragedií v Norsku: nejvíc obětí údajně pochází ze SRN, a to je jeden ze tří důvodů, proč Oernulf k sobě Němce nepustí.

    Nemyslím, že rasizmus je, když si o někom někdo myslí, že je prase. Může to být zkušeností. A jen málokterá zkušenost je univerzálně platná… Za varování o zákazu lovu žraloků děkuji. Ale stejně jsem je pouštěl: foto stačí.

    #21022
    coolio
    Účastník
    (5 odpovědí)

    Neviem ci su moje informacie pravdive ale tie Norske zraloky vylucuju moč cez telo a keby ste ho chceli konzumovat aj napriek zakazu tak by ste ho museli vysmradit v cistej vode ako stareho kapra,a to s tymi obcanmi zo SRN je pravda na to sa neda pozerat ake male ryby beru a ako filetuju ,neviem dobre nemecky ale aspon posunkami som naznacil co si o nich myslim,posledne sme mali uz plne bedne zamrazene a tak som im nechal par kelerov okolo 90cm lebo som sa uz fakt nemohol divat na ten masaker poteru a od radosti by ma boli nalozili do piva,cawte

    #21023
    MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

    2 Doki

    nejvic obeti je vzdy (ze statistickeho hlediska) z te zeme, ze ktere pochazi nejvetsi pocet navstevniku. Pokud by do Norska jezdilo stejne mnozstvi africanu jako nemcu budou s nimi “zapolit o prvenstvi”. 😀

    A co se tyka mych zkusenosti s nemci v Norsku jsou podobne jako ma pani Janka. Mozna jsem mel jen stesti, ale kdyz jsme narazili na partu z nemecka v lokalite kam jsem jel, vzdy byli ochotni poradit kam na ne a pokecat. Je pravda ze vetsina nemcu berou jen cisty filet (horni cast ryby – “svickovou”), ale spise nez prasarnou to pricitam tomu, ze zbyle maso povazuji za nekvalitni.

    A naopak u Bena jsem potkal dve partie od nasich vychodnich sousedu a musim rict ze se mi z nich delalo zle. Neexistovalo, aby si po sobe na filetarne uklidili, s klidem nechali smradlave zbytky v nadrzich pod stoly i 3 dny, dokud neprisel sam Ben a tuto rozkladajici se biomasu nenalozil (s nasi pomoci) do lzice na traktoru a nejel to nekam zakopat. Chovali se tam proste jako by byl Ben jejich placeny poskok a uz vubec nebrali ohled na ostatni partie.

    Takze asi tak.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 47)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Zakaz lovu zraloku

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(4)
(16)
(117)
(17)

Nahrávání ... Nahrávání ...