Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Ecoloty a GPS v praxi

  • Toto téma obsahuje celkem 54 odpovědí. Do diskuze (15 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Alexsk a poslední změna proběhla před 12 roky a 12 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 55)
  • Autor
    Příspěvky
  • #3836
    Petr Novák
    Účastník
    (1356 odpovědí)

    Chtěl bych se zeptat, zda tuto navigaci někdo z vás vlastní a jak je s ní spokojen. Zajímalo by mě hlavně, zda je cena této navigace včetně mapových podkladů – hlavně mořských adekvátní kvalitě. Jak jsou mořské mapy zpracovány, zejména v porovnání 3D zobrazení s údaji o hloubkách a profilu dna zjištěného echolotem.

    #16184
    petr
    Účastník
    (162 odpovědí)

    Přístroj vlastním – poradit však zatím s praktickýma zkušenostma nemůžu, udělal jsem si radost pod stromeček, “hraju” si s ním zatím na stole, na vodě zatím nebyl až v květnu v NO, kolega s tímto přístrojem měl tu čest lovit a byl nadšen, proto jsem také zakoupil, vlastním 3D echolot, tak budu srovnávat.

    #16198
    Petr Novák
    Účastník
    (1356 odpovědí)

    pro Petr: a jaký 3D echolot máš? Jak se chová v Norských fjordech, kde jsou hloubky podstatně větší, než umožňují 3D echoloty. A jak přesně tento echolot v pro něj dostupných hloubkách zobrazí dno a ryby?

    #16203
    vindiš miroslav
    Člen
    (10 odpovědí)

    mal by som jednu otazku na garmin avšak nie konkretne na tento typ, ak si dam zobrazovat ryby symbolom ryby ukazuje mi všetky ryby v oranžovej farbe avšak sa mi už viac krát stalo hlavne v Norsko ale bolo to aj na sladkých vodách že mi ukázalo niektoré ryby v modrej farbe, nevie mi niekto vysvetliť čo to znamená alebo ako si to vyložiť?

    #16204
    Petr Novák
    Účastník
    (1356 odpovědí)

    to Vindo:Tohle vlákno jsem založil hlavně kvůli GARMIN GPSMAP 620. Co se týče echolotů, jejich funkcí a hlavně chápání toho co nám zobrazují by jsme mohli založit nové vlákno. Založíš ho, nebo ho mám založit. Sám se omlouvám, že jsem se nechal unést kombinací GPSMAP 620 a 3D echolotu. Případně by na tuhle tématiku šlo využít tohle vlákno. https://rybolovnorsko.cz/forum/index.php?id=748&sekce=vypis-tematu&nazevtematu=vyber-echolotu Co vy na to? Hm, nějak mi ten odkaz nefunguje, kde je chyba?

    #16205
    treska50
    Člen
    (29 odpovědí)

    To Vindo:

    Oranžové zobrazení ryb je tehdy,když je zapnut(použit) úzký paprsek o frekvenci 200 kHz a modré zobrazení ryb je tehdy,když je zapnut(použit) široký paprsek o frekvenci 83 kHz.

    Základním nastavením je 83 kHz.

    Úhel záběru při použití paprsku o frekvenci 83 kHz je 60 stupňů a 20 stupňů při použití paprsku o frekvenci 200 kHz

    Takto to funguje alespoň na mém sonaru Humminbird Matrix 97 Combo

    Dalším možným vysvětlením je, že červená signalizuje silné echo a modrá echo slabé

    #16217
    petr
    Účastník
    (162 odpovědí)

    To Pen: echolotů za ty roky mám již několik, Humminbird DX 250, Matrix 17, Matrix 37 a poslední který tě zajíma Matrix 47 3D s GPS. Na obrázku jasně vidíš proč jsem skončil u 3D,na polovině máš zobrazení 2D a na druhé 3D, 3D vidí sice “jen ” do 75 m , ale na vláčku super, přesně si najdu hranu a stoprocentně vím jak a na kterou stranu se svažuje dno, jak rychle, složení dna , v které části hrany se ryby nacházejí , vpravo nebo vlevo od lodi, atd., zkrátka zkusil jsem 3D a zůstal u toho. U 2D se to jen domníváš, že to tak je u 3D to vidíš v reálu. Když jdu na mníky přepnu na 2D a mám k dispozici 2 ze šesti parsků 83 a 200 kHz. Abych to měl ještě dokonalejší a vždy nebloudil než podle echa nejdu přesně hranu, pořídil jsem již zmíněný GPSmap 620, podle něj jedu na hranu hned napoprvé, bez hledání, otáčení , najisto. Pak je lov zábavou a nestrácíš drahocený čas hledáním a blouděním na vodě a říkaš si “tady někde to bylo”.

    #16218
    petr
    Účastník
    (162 odpovědí)

    … už to konečne prošlo …

    #16232
    Petr Novák
    Účastník
    (1356 odpovědí)

    A dá se k němu ta navigace GPSMAP 620 připojit externě, nebo funguje pouze se svojí vlastní sondou. A pokud funguje s vlastní sondou, tak by se přece konkrétní hrana měla dát uložit jako bod zájmu a potom by mě tam měl navigovat nebo je to jinak?

    #16238
    petr
    Účastník
    (162 odpovědí)

    47-ka funguje se svojí GPS sondou. Nějak nalezené loviště lze uložit jako bod zájmu a pak na místo přesně navigovat. Toto má výhodu pouze tam, když jezdíš stále na stejné místo, nelezneš náhodou dobrý flek, označíš a pak se tam stále vracíš. V neznámých vodách je mapa výhodou,tam jedeš na předem vytypovanou hranu přesně a přímo, tu bohužel 47-ka nemá a i kyž máš mapu v tištěné podobě dá to pěkně zabrat pomocí echa hranu najít. Když máš od někoho souřadnice lokality kam hodláš jet, stačí ti 47-ka s GPS.

    #16330
    otapa
    Účastník
    (304 odpovědí)

    Ahoj,

    mohl by jsi mi prosím poslat nějaký kontakt na Tebe,potřeboval bych hodit pár slov o echolotu 3 D a Norsku…..

    Díky Ota

    Buď sem a nebo na :ota.parizek@bauholding.com

    #16335
    petr
    Účastník
    (162 odpovědí)

    To Otapa: poslal jsem Ti emila 😀

    #16340
    Petr Novák
    Účastník
    (1356 odpovědí)

    a proč ne do fóra. Taky by hodně věcí kolem toho zajímala a ostatní snad taky.

    #16343
    Láďa Levinský
    Účastník
    (281 odpovědí)

    Byl bych rád, když se to tady taky bude řešit Láďa

    #16346
    Petr Novák
    Účastník
    (1356 odpovědí)

    Dobře, to bych byl rád kdyby se to tady řešilo. Protože informací k funkci echolotu a GPS není nikdy dost. Pouze bych tímto poprosil admina, aby nějak zobecnil název tohoto vlákna. Např. Echoloty a GPS v praxi

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 55)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Ecoloty a GPS v praxi

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(4)
(16)
(117)
(17)

Nahrávání ... Nahrávání ...