Nápověda Doporučujeme:
  • Toto téma obsahuje celkem 68 odpovědí. Do diskuze (33 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel vamor a poslední změna proběhla před 13 roky a 9 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 69)
  • Autor
    Příspěvky
  • #3335
    ZAPA
    Účastník
    (258 odpovědí)

    Zdravím všechny co si mě ještě pamatují. Po delší odmlce a dost velkém váhání jsem se rozhodl opět trochu zaprudit mezi Vámi. Překvapila mě nová podoba stránek. Zcela jistě to má mnoho plus ale jako konzervativní člověk jsem to dlouho rozdýchával. Nic-méně celý projekt chválím a tvůrcům děkuji! Také děkuji a specialně zdravím ty co si občas na mě vzpoměli ve svých příspěvcích. Trochu mě nrzí že nebyla skoro žádná odezva jak jste pochodili na mnou typovaných místech. Osobně by mne to docela zajímalo. Taky si dovolím podotknout že současná diskuze je docela tristní. Doufám že se to zase vrátí k věcné výměně zkušeností. Tak do toho páni rybáři zadejte téma co vás zajímá a jdem na to.

    #7039
    frisbee
    Člen
    (39 odpovědí)

    Zdravím Vás pane ZAPO!!!

    Chtěl bych Vás poprosit o radu ohledně větších mořských mníků. Mám na Hitře vyzkoušené větší místo se skalnatým dnem a hloubkou od 70-100 metrů. Místy tam padá strmě skála a místy je to celkem rovné. Je to ale všude tvrdé skalnaté dno. Je to mezi Froyou a Hitrou. Nachytal jsem tam dost mníků, ale vše do max. 100cm. Chytal jsem na kousky makrel a kousky kelerů tak 3x5cm.

    Příští rok tam jedu v září a chtěl bych chytit konečně něco přes metr. Máte nějakou radu, jak obejít ty menší do 70cm a přesvědčit ty velké? A bývají vůbec ti XXL mníci v místech, kde je tolik "školáků"? Občas se mezi nimi chytí i mníkovec.

    Předem děkuji.

    #7040
    treska50
    Člen
    (29 odpovědí)

    Zdravím pana ZAPU, to mám opravdu radost, že jste obnovil svoji přítomnost na těchto stránkách . Je to pro nás všechny hezký dárek k Vánocům.

    Vaše odbornost,rady,zkušenost a věcnost Vašich příspěvků byly a jsou tím, co rybáře a všechny příznivce tohoto sportu obohatí a co si zapamatují vždy výrazně více, než mnoho jiných příspěvků,které jak správně hodnotíte, nejsou opravdu v mnoha případech k věci.

    Takže za sebe a za všechny ještě jednou díky za Vaše znovuobjevení.

    Hezké Vánoce a vše nejlepší do nového roku

    #7041
    Karel Mraz
    Účastník
    (17 odpovědí)

    Ahojík jsem tu krátce a musím uznat že je to opravdu hodně dobré už jsem dlouho hledal takovéto stránky moc pěkné.Škoda že člověk nemá tolik času.Jezdíme na Hitru je tam moc fajn a jak čtu tady ty články jako kdybych tam byl.Naprd je že nejsou každej rok prachy jinak by tam člověk byl pořát.

    Hezké Vánoce a pěkné dárky všem kteří mají rádi Nrsko a vše nejlepší v novém roce.

    #7042
    ZAPA
    Účastník
    (258 odpovědí)

    Pane frisbee to neni nijak těžká otázka ale má dvě části. To jestli tam jsou větší neni úplně jisté podle mě je tam na ně mělko. To však neznamená že tam stoprocentně nejsou. A jak na velké? Velká ryba je přece jen opatrnější a línější nevrhá se na každý kousek masa. Nejednoduší bude zvětšit návnadu a to na velikost 20cm ryby. Použil by jsem mrtvého kelera na půlmetrovém návazci u plochého dna. U skal návazec jen 10cm a hodně tím mlátit o kameny. Zvedat to klidně o 5-10metrů. Jen pro představu o velikosti návnady. Mník kolem 120cm pozře rybu o velikosti 35cm úplně bez problému.

    #7046
    frisbee
    Člen
    (39 odpovědí)

    Pro ZAPA: děkuji za rychlé zodpovězení mého dotazu. Dovolím si jej ještě trochu rozšírit.

    Jak dlouho mám čekat se zásekem? A jak se pozná ten správný okamžik?

    Někdy mám po zadrbání pocit, že to pustí, jelikož je velký drift lodi. Mám nějak povolovat po prvním záběru, aby to mník nepustil nebo s ním mohu při tom větším driftu "smýkat"?

    Děkuji Frisbee

    #7047
    dalibor
    Účastník
    (298 odpovědí)

    Jsem rád že jste se vrátil na forum. Mám na vás dotaz , dříve jste

    nám odepsal že větší salinita vody ma vliv na výskyt tresky obecné .

    Jedná se mně o Arsetfjord kolem 65.000 x 11.825 o hloubce 120m , před tím místem je lavice 65.019 x 11.797 která dosahuje výšky asi 35m pod hladinu takže voda se mnění jen v horní vrstvě. Dá se tak určit zda se tam treska zdržuje po celý rok,případně dalši info

    k tomutu typu místa. Letos se tam povedlo pár ryb přes 12kg.

    děkuji dalibor

    #7053
    ZAPA
    Účastník
    (258 odpovědí)

    Pane frisbee.Mník potravu žere poměrně pomalu a je nutno ho nechat řádně žažrat. To tedy znamená pokud se ryba začne zajímat o návnadu a zastaví ji, případně uchopí a tahne pryč je nutné povolit a nechat nějakou dobu ji zažrat.Pravej okamžik už je na vás myslím že to po pár záběrech poznáte. Pokud mu to vytáhnete z huby většinou to veme znova je dost nenažranej. Problém vám asi bude dělat než rozeznáte co je vlastně dno a co ryba. To jak zapadá nástraha a olovo mezi porost a kameny je velmi podobné záběru.

    #7058
    ZAPA
    Účastník
    (258 odpovědí)

    Pane dalibor to je věštění z křišťálové koule. Podle mne tam treska pokud tam má potravu určitě je. Je to jen o tom odhalit na co bude brát. Salinita u těchto ryb nebude podstatná nehledě na to pokud tam neni velká řeka nebude to nijak tragické. Koukněte do žaludku a podle toho volte návnadu a způsob lovu. Pokud víte co tam žerou tak vám něco doporučím. Pokud tam ta řeka je budou ryby při odlivu dole pod hranou a při přílivu na plošině.

    #7059
    vlastina
    Účastník
    (226 odpovědí)

    Dobrý den pane kapitáne Zapo,několikrát jsem si říkala,že je škoda,

    když jste uzavřel Vaší poradnu.No jste zpět a nejsem sama,kdo má radost

    z Vašeho návratu !

    Já sice pro Vás žádnou odbornou otázku nemám,ale ráda Vás čtu.

    Možná jen jednu snad hloupou otázku,často si tady muži radí na jaké

    návnady a BARVY chytají a každý píše jinou barvu.Můžete mi prosím

    napsat jestli ryby rozeznají barvy a jestli je poznají i v hloubce

    npř.v 150 m nebo cítí jenom maso a pohyb ?Děkuji

    #7076
    Robert Procházka
    Účastník
    (12 odpovědí)

    Dodrý večer pane kapitáne Zapo, první týden v květnu 2010 jedeme sem do tohoto místa: http://www.rybolov.com/ozajezdu.php?kap=986&zajezd=95 ,

    tento rok v červenci jsme byli o 600km níž a byli jsme zklamaní s úlovkem, chci se zeptat jestli někdo nemá zkušenost s touto oblastí.

    Díky Bobsch2

    #7114
    ZAPA
    Účastník
    (258 odpovědí)

    Pani Vlastino dravím vás a gratuluji k pěkným úlovkům co jsem tu zahlíd. Barvy a ryby to je věčné téma asi se na to nedá jednoznačně odpovědět. Jsou dny kdy to bere jen na jednu barvu a pak ta samá ryba bere vše co tam hodíte. Rozhodně ryba barvy vnímá používá je často jako varování i když to se týká hlavně tropů. Já vždy říkám je to alchymie zkoušet zkoušet a zkoušet jednou se určitě do té pravé trefíte. Ve 150m to u ryby už asi o zraku moc neni tam jde hlavně o vybrace a u sběračů o čich.

    #7115
    ZAPA
    Účastník
    (258 odpovědí)

    To máte opravdu nelehkou otázku pane bobsch2. To místo přesně neznám tak se konkrátně nemohu vyjádřit. Obecně ale považuji tento termín za slabší bude hrozně záležet jaká bude zima. Kdy se začnou třít tresky obecné a jak odjedou zpět na volnou vodu. Nevím co je pro vás dobrá rybařina. Urcitě se dá v této lokalitě chytit ryba snů ale na nějaké celodení tahání rekordů to nebude. Ale třeba se mílim.

    #7117
    stipko
    Účastník
    (980 odpovědí)

    Dobrý večer pán ZAPA.

    Asi ste už čítal diskusiu o niektorých predpisoch (nepredpisoch)

    Ak máte nejaké informácie, skúste to uviesť na pravú mieru.

    1. Plávajúci oblek a záchranná vesta – musí alebo nemusí byť vesta?

    2. Stáť alebo nestáť pri love z lode? Aby som bol konkrétny, myslím tým lode okolo 16 – 17 stop (motor do 25 koní) Sedačky sú v týchto lodiach pozdĺžne. Samozrejme sa nepítam na lov na otvorenom mori. Tam by som sa s takouto lodičkou asi ani neodvážil. Skor ma zaujíma, či to nejaký predpis zakazuje.

    Díky.

    #7118
    ZAPA
    Účastník
    (258 odpovědí)

    Co se týká vest je to jasné. Každá loď musí mít na palubě tolik funkčních vest jako je tam pasažerů. Povinost mít vestu na sobě určuje kapitán lodi podle momentální situace. To znamená že pokud to nepovažujete za nutné stačí vesta v lodi. Je možná nějaká místní úprava daná správcem vody. Třeba v místech kde se vyskytují velké proudy atd. Která nošení vest nařizuje vždy. Na to by jste ale meli být při zapůjčení lodi upozorněni. Co se týká stání v lodi. Neznám žádný předpis co to obecně zakazuje. Většinou to je řešeno výrobcem lodi který v příslušném schvalování může takovéto omezení vydat. Opět platí že musíte na to být upozorněni. Většinou to bývá znázorněno piktogramem v lodi. Obecně asi zase apelovat na váš rozum kdy je to možné, stát a kdy to už omezí stabilitu lodě na tolik, že to neni bezpečné.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 69)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(4)
(16)
(117)
(17)

Nahrávání ... Nahrávání ...