Vytvořené odpovědi
-
AutorPříspěvky
-
Hezké shrnutí výběru barev.
Podle mě je nejdůležitější nástraze věřit…mé nejoblíbenější barvy v Norsku jsou hnědá až zlatohnědá na mělčinách a reflexní zelená na hloubkách…ale třeba na Baltu kde se obecnačky loví taky sem i nejvíce osvědčili nástrahy světle zelené, dáni tvrdí že je to tím že tam žije velké množství jehlice rohozobé která má v mladí zbarveni do světle zelena.
Pohled na splav z druhé strany,voda tam někdy stoupne o metr a půl za jednu noc!
Ploutvička ze sumce 2,10.
Sumečci! Jedno pěkné ráno…
Omlouvám se za foto, nerad beru foťák na loď…
Pohled na splav z “protějšího” břehu. Mé nejoblíbenější místa na vláčku a přes den na feeder, na chytání nástražných ryb.
Pan majitel kempu a bývalé vyhlášené restaurace nám udělal katalánskou specialitu – paelu.
Omlouvám se všem fotek nedočkavým rybářům! Měl jsem toho před koncem roku nějak moc, děkuji za trpělivost…
Doufám že to tu ještě nebylo:-)
Nejaké fotky ještě dodám až to pořádně proberu! Petruv zdar!
A mandarinky jsou už zrale!
Skoro cela parta. Omlouvám se všem kdo nema rád výřady.
Cípal se ukazal jako velmi dobrá nastražní ryba.
Ahoj norci,
doufám že se Vám povedl sraz!!
Včera večer jsme se vrátili ze Španělska z Rio Ebra kde sme byli s CK SN Tour. Nízká voda a denni taploty kolem 20° slibovali pěkné úlovky
A taky že jo! V partě osmi lidi jsme pochytali, na všechyn možne zpusoby lovu, rovných 21 sumců! Tři z toho vyloženě dětátka, 16 do 150 cm, jednoho 175cm a jednoho dokonce 210 centimetrů! Dalších minimálně 7 sumců jsme bohužel porvali a nebo nám popadali.
Mimo sumců jsme chytli cípali do 60 cm, americke sumečky kolem 60 cm a fury malých uhoříku,perlinků a plotiček.
Kaprům jsme se moc nevěnovali a chytli sme jen pár nahodou při chytání nastražek na feeder, všichno to byli kapři kolem 80-90 cm.
Candatům se moc nechtělo i když vím že tam jsou.
Vážení rybáři,
dovolte nás pozvat vás na přednášku a besedu na téma lov sumců a jiných ryb na španělské řece Ebro a na přehradách Ryba Roja a Mequinenza. Po více než 1,5 h budou výklad Pavla Míška a Ladislava Rosívala doprovázet fotografie z oblasti. Celé pásmo bude rozděleno do dvou pasáží – první bude věnována rybolovu na řece a druhá lovu na španělských přehradách.
KDY: 30. 10. 2014 od 17:00
KDE: Budova Gaute Investment na ulici Lidická 28, Brno (na správný směr vás navedou šipky)
REGISTRACE: Není nutná, kapacita sálu je však omezena a doporučujeme proto registraci účastníků na uhalibuta@seznam.cz, kam uveďte své jméno a případně mailový kontakt.
VSTUPNÉ: zdarma
DROBNÉ OBČERSTVENÍ BĚHEM PŘEDNÁŠKY ZAJIŠTĚNO
Více informací do zprav nebo na mail uhalibuta@seznam.cz
janek.su napsal:
za volantem cestou domů jsem přemýšlel, jak nejlépe vyudit filetky z makrel , kterých jsem přivezl dost, celé makrely jsou na uzení samozřejmě lepší, nevysychají tolik, filetky jsem udil na nerezových sítech, ale některé šly špatně oddělit i když jsem síto namazal olejem a vešlo se jich tam málo, tak jsem zkusit tohle, v Baumaxu jsem koupil dubovou kulatinu 4 mm v metráži, nařezal ,zbrousil špičky a provléknul provrtaným hranůlkem 13 x 13 mm, ten rozřežu , napíchám filetky a zavěsím vodorovně v udírně, má někdo lepší nápad ? Já to vyzkouším o víkendu
Mám zkušenost že z takovýchto kolíčků to rádo padá…ale jak píše kolega mira – třeba se pletu….
Ale nejlepší u mě vždy byl lněný provázek a uvázat na fest u ocasní části, pořádně to utáhnout skoro až zaříznout do masa…zkusím poslat fotku ale fakt nevím jestli jsem to já nebo brácha někdy fotil.
Ale tímhle způsobem mam vyuzené mořské pstruhy, naše duhoně, tresky snad všechny druhy, mníka, mořského úhoře, sumce atd. makrely sem tak ale asi nikdy neudil já je moc do čech nevozím. Tenhle způsob mě naučili kamarádi z Dánska…
Jen tak pro zajímavost úplně z jiného soudku: v Dánsku se udí jikry, vetšinou z tresek a jsou opravdu dobré! Jen ve slaném nálevu přes noc a pak na roštu nebo v punčoše vyudit…
-
AutorPříspěvky