Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Vakuování filet
- Toto téma obsahuje celkem 27 odpovědí. Do diskuze (12 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel frigo a poslední změna proběhla před 9 roky a 2 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#120626 26.8.2015 v 8:37
Druha vec bude asi i cena folii ?
#120628 26.8.2015 v 8:47Folie nebude asi nejlevnější, ale co doba na vakuování, myslím že to bude dost náročné na čas.
#120629 26.8.2015 v 8:54mira.sta napsal:
Druha vec bude asi i cena folii ?
490,- Kč za 2 folie 28cm x 5,5 metru
#120630 26.8.2015 v 9:02Určitě dobrý nápad na vyzkoušení, taky jsme s touto myšlenkou loni koketovali.
Náročné na čas – neřekl bych, že by to znamenalo dvakrát takový čas ve filtárně. Stejně musíte sáčky nebo cokoliv jiného, do čeho ryba dáváte nějakým způsobem uzavřít. Filet hodíte do sáčku, zapnete knoflík a za 10 vteřin odtrháváte.
Dle mých zkušeností se nemusí kupovat speciální fólie, stačí pevnější mikrotenové sáčky.
Každopádně za těch pár minut navíc mít delší životnost masa o nějakých pár měsíců? Proč ne!
Podotýkám, že jsem to na rybách nezkoušel, pouze běžné potraviny.
Tato konkrétní vakuovačka (2. jakost) lze pořídit na Mall.cz za 4.500 CZK.
#120631 26.8.2015 v 9:43To už bych raději šel do této :
https://www.mall.cz/vakuovacky/status-sv-1000?v=607829
Koikrát budeš potřebovat 12 V ?
A role k vakuovačkám měli minulý týden za luxusní cenu v Lidlu. Myslím, že jsou i tento.
#120632 26.8.2015 v 9:45Ahoj,já jsem si pořídil model V2840 a maximální spokojenost.Co se týče času a pracnosti,tak s tím nebyl problém.Dva jsme filetovali a třetí vakuoval.
#120633 26.8.2015 v 9:59🙂 vakuujem již dva roky a super,maso vydrží i 2.roky pokud ho nesníš:-D:-D:-D
#5265 26.8.2015 v 10:27Zdravím přátelé, nepodařilo se mi najít žádné podobné vlákno a tak zakládám nové. Měl bych dotaz – využíváte v Norsku před zmrazováním filet vakuovačku na potraviny a pokud ano, máte na nějakou osvědčenou tip?
V současné době uvažuji o zakoupení zn. Bionaire FoodSaver OUTDOOR, která vypadá docela bytelně a kromě 220 V lze zapojit i na 12 V. Máte s ní někdo zkušenost – uvádějí, že byla vyvinuta v součinnosti s rybáři a lovci 🙂 Jen ta cena kolem 6 tisíc není úplně příznívá 🙁
Předem díky za názory i rady 🙂 🙂
#120637 26.8.2015 v 10:30respirtep napsal:
vakuujem již dva roky a super,maso vydrží i 2.roky pokud ho nesníš
Přesně jak píšeš.Hlavně balíčky vypadají profesionálně.Manželka mi zprvu nevěřila,
že jsem byl v Norsku😀,ale že jsem to někde koupil.
#120645 26.8.2015 v 12:59Ahoj,
já používám už asi 8let starou ETU a není problém. Určitě by byla rychlejší nějaká nová, ale téhle je mi líto za ty léta co semnou jezdí 🙂 K tomu stačí i obyčejné silnější mrazící sáčky . Úhlednost zabalení je super a hlevně to pak člověk nemá jako roli masa ve folii.
#120651 26.8.2015 v 14:30😀
#120655 26.8.2015 v 16:12Nechci dělat reklamu FoodSaveru,ale příjemně mě překvapilo,že při
poruše hlavního spínače mi v servisu bez řečí a zkoumání okamažitě dali nový
kus.
#120668 26.8.2015 v 19:56Léta používám vakuovací zavařovačku na čuníky. Nejlepší byla Bosch, přivezená z Německa, ETA je šunka, Sencor taky. V každém případě je potřeba se vyhnout levným šuntům, ale šest litrů mi připadá hodně. V Německu se dá pořídit poloprofi do dvou litrů. Hlavně je třeba vyzkoušet, nebo přečíst v návodu, jestli dělá dvojitý svár.
Do Norska ji neberu, protože mi připadá i ta nejlepší pomalá – pumpě trvá dost dlouho, než přicucne stěny – ale to platí u krkovice s kostí, u ryby to bude rychlejší, tam není tak členitý terén.
#120685 27.8.2015 v 5:47Cena je fakt hrozná, ale na OUTDOORu se mi líbí to masivní provedení, vypadá to, že by mohla něco vydržet. No, ještě vyčkám na další případné postřehy a pak se rozhodnu 🙂 🙂
#120698 27.8.2015 v 8:43:-)na Titranu jsme měli 10kg filet zavakuováno za 20minut..:-D
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Vakuování filet