Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Aktuální info střední Norsko 2011

  • Toto téma obsahuje celkem 686 odpovědí. Do diskuze (114 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Sim a poslední změna proběhla před 12 roky a 5 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 687)
  • Autor
    Příspěvky
  • #21160
    Hans
    Člen
    (78 odpovědí)

    Zdarec,

    my jedeme do středního Norska za 3 týdny, takže až se vrátím, tak sem něco píchnu. Bohužel tam není k dispozici připojení na internet, takže nemůžu posílat aktuální informace. Zatím sleduju jen počasí, občas dostanu informace od domorodců e-mailem. Můžu zkusit poslat příspěvek z mobilu, protože internet na mobilu tam funguje.

    Asi to tam pěkně fičí, ale jak známe, to se může změnit ze dne na den ;-)Jedeme na Froyu do Titranu, což považuju za jedno pro mě z nejhezčích míst, co jsem zatím byl – prostě konec světa 😀 Pokud letos nebude moc větrno a vlny, tak bych se rád podíval 6-7 km na sever od ostrova na podmořské kopce.:-):-);-)

    #21161
    Hans
    Člen
    (78 odpovědí)

    Zkoušel jsem vložit příspěvek z telefonu, dokonce jsem ho odeslal, ale nikde se tady neobjevil 😕 Tak nevim, zda-li to jde, nebo ne :-S

    #4036
    plukas
    Účastník
    (157 odpovědí)

    V poslední době,až na pár výjimek,mi zde chybí info ze středního Norska. A přitom nás tam jezdí dost rybářů,ale v aktuálních informacích z Norska 2011 převažují zprávy z "dalekého" severu, který je pro nás mnohé rybáře ať už z různých důvodů nedosažitelný. Proto zakládám toto téma a doufám,že se zde pro nás "střeďáky" objeví zprávy z této oblasti. Nejde jen o fotky trofejních úlovků,ale o to,zdali vůbec a na co ryby berou, v jaké oblasti atd. Za sebe slibuji,že až se vrátím (konec června),tak podám info pro další rybáře,kteří do oblasti středního Norska pojedou.Mohu se zklamat,vyhořet,ale i to jsou informace.

    Plukas

    #21167
    Martin Rollo
    Účastník
    (415 odpovědí)

    Cau strednaci je to 14dni co jsme se vratili byli jsme v Urke kdo nevi kousek pod Alesundem,brali mali keleri kolem 50cm.Polaci jsme nenasli,ale zase nam sly obecnacky kolem 60cm na gumy v 10m ahoj

    #21177
    mates77
    Člen
    (24 odpovědí)

    Ahoj píši z Vingsandu(200 kmsever od Bakan) Trápilo nás pár dnů počasí. Když se dá vyjet tak se nachytá. Jdou převážně obecné kolem 80 cm. Najíždí i polaci dnes nej 85 cm. Velká většina nachytána na Ol Master jedné nejmenované značky. Letos je mám po prvé a super.Malých kelerů je tu plno tak čekáme na ty větší.

    #21185
    Hyse
    Účastník
    (578 odpovědí)

    Zdar tady Bud – Hustadvika 30km jizne od Averoy, predevcirem dopoledne za pomerne silneho driftu 6-7m/s, 9 kousku polaka a dve obecnacky vse od 60-80 cm

    Na vecerejsek mi Janka dohodla navstevu na Averoy v kempu Sjostuer a nasimi krajany. Po kave a kratkem rozhovoru jsme vyjeli na vodu, jak se pozdeji ukazalo, tak na posledni chvili, protoze se chytalo u mostu pod kterymi se vali voda do fjordu a ryby se zde zdrzuji dost striktne prilivu a odlivu. Na lodi jsem videl mimo jine i nastrahy na ktere chytam i ja, ale bylo mi sdeleno ze na ne moc uspech nezaznamenali. Po dojezdu na misto prulivu a druhem nahozeni polak 65, dalsi nahoz keler 60 pak jeste asi behem 20min opet polak a 2 tresky obecne. Po kratke instrukci chytili kolegove take na vyse zminenou nastrahu polaka a dve tresky ob. ale to jiz zacal odliv a bylo po rybách.

    Za moznost si zarybarit jsem kolegum predal t teto lokalite a toto case me nejlepe fungujici balicek s Magnum II v barve black sapphire. Dnes vypada predpoved celkem dobre, tak uvidime co den prinese.

    PS to Mates77 je to Ol Monster (asi preklep) predpokladam blueberry ci blackbery – ale samozrejme velmi dobra volba.

    #21187
    Pavel Brázda
    Člen
    (141 odpovědí)

    to plukas: aktuální info ze středního norska máš v diskuzi BAKKAN WAHL 2011, Šrůbek tam podává několikrát denně fota i videa…….

    #21189
    MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

    2 pavlis

    Ale střední norsko není jen Bakkan 😉

    Fakt 😀

    #21192
    Sim
    Správce
    (11228 odpovědí)

    plukas napsal:

    V poslední době,až na pár výjimek,mi zde chybí info ze středního Norska. A přitom nás tam jezdí dost rybářů,ale v aktuálních informacích z Norska 2011 převažují zprávy z “dalekého” severu, který je pro nás mnohé rybáře ať už z různých důvodů nedosažitelný. Proto zakládám toto téma a doufám,že se zde pro nás “střeďáky” objeví zprávy z této oblasti. Nejde jen o fotky trofejních úlovků,ale o to,zdali vůbec a na co ryby berou, v jaké oblasti atd. Za sebe slibuji,že až se vrátím (konec června),tak podám info pro další rybáře,kteří do oblasti středního Norska pojedou.Mohu se zklamat,vyhořet,ale i to jsou informace.

    Ahoj,

    informace ze stř. Norska chybí, protože nikdo nic neposílá. Zachytá a kašle na nás… Všechno, co přide do mailu sem dávám, asi na severu jsou rybáři, kteří se rádi o zážitek podělí.

    #21194
    kim
    Účastník
    (1879 odpovědí)

    Pokusím se napravit, resp podávat aktuální informace ze středního Norska. Za 15 dní vyrážíme. Několik dní zpět tam (Hitra) bylo nepříjemné počasí – vítr. To mi sdělili kolegové, kteří se vrátili. Polaci zatím moc nejdou. Úspěšná byla vláčka barva černobílá a červenobílá. Největší ryba keler 110 cm.

    #21197
    Preparator
    Účastník
    (777 odpovědí)

    Zdravím všechny,

    před týdnem jsem se vrátil z Aure(lesund), kde jsem byl cca 3 týdny, tak že nějaké info podat můžu.Větší tresky tam byli cca týden předtím, než jsem přijel já, tak že už jsem je tam nestihnul. Jinak příbřežní tresky, jsou pomalu všude, tak že vždy nějakou ulovíte, vše do cca 90 cm. Mníci většinou jen bělolemý, mořský jen na podmořských horách a to jen pár kusů. Co však najíždí je okouník a tak když si najdete místo cca na 150 m a budete mít štěstí, určitě tam budou. Polaci zatím nic moc a ještě jsou plní jiker. Když jsem odjížděl tak už kluci chytli první sledě, což je dobré.

    Co bych však chtěl doporučit jsou velké tmavky, které jsou uprostřed Trondheimsleia fjordu pomalu všude, jsou na těch největších hloubkách vždy uprostřed sloupce a je to jedna míra, vše okolo 90 cm. Mezi nima i hodně jednoskvrnek.

    Ať se daří a mé doporučení, pro ty, kteří jedou do aure! nezůstávej te přímo ve fjordu, ale nebojte se vyjet dál na trondheimsleia fjord!

    Zatím se mějt, Láďa alias Preparator.

    #21198
    Mirek Příhonský
    Účastník
    (29 odpovědí)

    23.5. se naše parta vrátila z Aure – Svinvika /GRISVAGOYA/. Letošní počasí moc nepřálo, vítr od 8-15m/s. Ryby ve fjordu sice byly, ale jednalo se spíše o náhodné záběry. Většinou se chytali polaci do 85cm na lehkou vláčku na gumy všech barev a velikostí od Betisbaits. Nedá se říci, že byly horší a lepší nástrahy a na stříbrné a modré pilkry 40-80gr. Dvakrát počasí dovolilo vyjet na Trondheimsleia cca 500m za zelený boje, kde šli lengové do 90cm a brosmy do 80cm. Na větší kelery jsme ani zde nenarazili. Největší 72cm. Jak píše Preparator, pokud počasí dovolí, je lepší jezdit jen na moře, ve fjordu je to ztráta času

    #21208
    Mirek Příhonský
    Účastník
    (29 odpovědí)

    Vše nachytáno u Hattenu směrem na Trondheimsleia od 20 do 140m

    #21229
    plukas
    Účastník
    (157 odpovědí)

    No vida, jak se nám to pěkně rozjelo. K Simovi: To nebyla výčitka, to bylo jen konstatování, že my, “střeďáci” jsme tak nějak byli zamlklí a jen jsme tichosti sledovali úlovky Vašich trofejních ryb. A pokus nějak navázat kontakt s ostatními kolegy a získat informace. Já jsem léta jezdil do Hegsetu (na totéž míso jako Šroubek),ale tam to skončilo, letos jedu Halsu a tak jsem se zajímal,jak to tam vypadá. A nebylo kde brát. Proto jsem “hodil udičku” a myslím,že to je přínosem pro nás pro všechny střeďáky.

    plukas

    #21234
    radek
    Účastník
    (683 odpovědí)

    Také si dovolím reakci…

    Plukas má asi pravdu, že jen tiše závidíme množství a hlavně velikost úlovků na severu. Poslední 2 roky jsme byli v Bogenu(Feriehus) a na Hitře (Dolmoy).Velikosti tresek se samozřejmě se severem srovnávat nemohou, ale z těchto destinací jednoznačně vede Boden, kde nebyl problém nachytat tesky 85+.Na Hitře (doufám, že nebudu ukamenová) jsme skutečně jej paběrkovali, našli jsme spoustu hejn kelerů okolo50cm, ale kde jsou ty kapitální tresky mi nějak zapomněli říci.

    Průliv mezi Hitrou a Froyou už je asi definitivně vyloven a těch pár tresek, co tam ještě zbývají si obývají místa, o kterých ví jen pár zasvěcených.

    Proto letos vyrážíme na novou destinaci, snad zajímavou, podle diskuze na jiných místech a to Lysoysundet.Místo vypadá zajímavě, ani ne o pilkrování, ale na vláčku bude dost času a lokalit.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 687)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Aktuální info střední Norsko 2011

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(4)
(16)
(117)
(17)

Nahrávání ... Nahrávání ...