Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Pojištění 2011 – Kompletní vč. škod na ,,cizím majetku,,

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 81)
  • Autor
    Příspěvky
  • #3824
    007krivanek
    Účastník
    (917 odpovědí)

    Jelikož mi během vánoc došlo asi 20 dotazů na pojištění a dostal jsem se k PC až nyní, propátral jsem pár pojišťoven a zjistil, co a jak.

    Všechny pojišťovny Vám nabídnou výhodné pojištění. Ale pozor při sjednávání podmínek. Sportovní rybolov na otevřeném nepatří do běžných sportů a ve většině pojišťovnách je to ve výlukách. Když uděláte vrtuli, Tak to nějaké uznají, jiné ne. Pojištění lodi, to musí mít provozovatel. Něco jako poviné ručení u nás na auta. Tedy NOR. Ale je tam spouúčast, která múže být klidně i 100 000,- CZK.

    Většinou když uděláte vrtuli tak to stojí cca 7 000,- CZK. 4 lidi na lodi to zaplatí podílem a ani to na pojistku nedáváte. Ale kdyby jste rozbili loď tak částka bude mnohem vyšší. Myslím že opravdu dobré pojištění je základ. A co potom záchrané práce. Jediné RYBÁŘSKÉ POJIŠŤENÍ (co jsem našel)s pojištěním věcí převzatých ( zapůjčených ) má AXA.ZDE si můžete stáhnout aktuální ceník s kontaktem V ceníku je uveden.

    Máte-li i Vy nějaké zkušenosti s pojišťovnami, tak honem s nimi sem. Za chvíli už budeme všichni odjíždět.

    #16592
    007krivanek
    Účastník
    (917 odpovědí)

    No tak, chlapi, To se nikdo nepojišťuje ?

    Nebo berete pojištění, co Vám kdo nabídne ?

    Dejte sem své zkušenosti.

    #16593
    Pafka
    Účastník
    (3886 odpovědí)

    My se s parťákem vzájemně ujišťujeme, že by nám případné způsobení škody pokrylo potápěčské pojištění DAN. na druhou strany, pokud by k něčemu došlo, kdo ví, jestli by tomu tak bylo. Takže to chce spíš opatrnost a jemnou ruku na plynu .-)

    #16610
    Jindřich Tischer
    Člen
    (141 odpovědí)

    My se pojišťujeme jen na cestu. Jezdíme na Bakkan Wahl a tam si připlácíme u Bena za pojištění lodí 20NOK na loď/den.

    #16612
    bulik
    Účastník
    (334 odpovědí)

    já jsem celou obu přesvědčen, že když se pojišťuji /u Alianz/, a platím si při tom pojištění za škody které způsobím, tak je v tom i loď, když škodu způsobím a nemám v krvi alkohol. Alespoň takto mi tořekl pojišťovací agent. Další věc kterou si myslím, je že když dám kauci domácímu, tak je v tom zahrnuta i jeho spoluúčast, kterou má on u pojišťovny za loď

    #16613
    vamor
    Účastník
    (93 odpovědí)

    007KRIVANEK : jen pro doplnění viz. Váš úvodní příspěvěk – záchranné práce na moři jsou na rozdíl od Vysokých Tater zdarma.

    #16633
    kim
    Účastník
    (1879 odpovědí)

    Co se týká pojištění způsobených škod na cizím majetku mám na mysli v Norsku, tak to bude asi problém. Norové mají zpravidla pojištěné své čluny pro případ poškození vodním živlem – bouře a pod. Ano dáváme zálohu na poškození motoru atd. Mám za to, že pokud by se pojištění vztahovalo i na poškození při rybolovu nemuseli by vybírát zálohu. Asi to spadá do výluk z pojištění. Bylo by zajímavé, kdyby se k tomuto problému vyjádřil i nějaký pojišťovací agent z našich pojišťovan – opravdu fundovaně. Dosud jsem takové vyjádření nikde nenašel. Každý rok jsou problémy s “oholenou” vrtulí a pod. Věřím, že se v našich řadách Norků najde alespoň jeden agent a podá nám všem vysvětlení. Nelépe by však bylo získat stanovisko přímo od odpovědné osoby některé pojišťovny. Osobně bych si rád takové pojištění připlatil.

    #17930
    Doršák
    Účastník
    (1115 odpovědí)

    Zdravím mořské vlky.Skutečnost je taková, že z odpovědnosti za škody třetím osobám jsou věci převzaté, kam spadá loď a veškeré vybavení,bez vyjimky vyloučeny, napříč všemi pojistiteli na trhu.

    Další “drobnou” minelou je sportovní rybolov prováděný z lodě, neb tento pro většinu pojistitelů spadá do rizikových sportů.

    A pro nás, co milujeme Soroy je to o to horší, že lov sportovní rybolov v polárních oblastech spadá do extrémních sportů, stejně jako výlet na Špicberky.Pakliže nemáte spešl pojištění, pak je vám běžné cestovní pojištění dobré pouze na cestu do Norska a pobyt samotný.Jakmile skočíme do lodě, jsme ve výlukách téměř u všech pojistitelů v celé EU…..

    #17934
    stroft
    Účastník
    (136 odpovědí)

    jindras.t napsal:

    My se pojišťujeme jen na cestu. Jezdíme na Bakkan Wahl a tam si připlácíme u Bena za pojištění lodí 20NOK na loď/den.

    Ahoj jsi si jistý tou cenou pojištění? Po nás chce 100EUR na dvě lodi a 10dnů.

    #17938
    Segnorita
    Člen
    (4 odpovědí)

    Zdravím, jen bych ráda doplnila info o zásahu norské pobřežní záchranné služby,nevím jakou kdo máte zkušenost, ale vyproštění lodě ze “malé skalky” poblíž Titranu, stálo jeho posádku 13000 NOK a nevypadali, že by to chtěli udělat z dobré vůle…..

    #17939
    Doršák
    Účastník
    (1115 odpovědí)

    to pafka: DAN je super, ale ani v programu GOLD bohužel nekryje odpovědnost.:-(

    #17948
    Step
    Účastník
    (1080 odpovědí)

    Potvrzuji skutečnost, kterou už jste si tu několikrát přečetli.

    Loni jsem se ptal naší makléřky přes pojištění na problém rybolovu a pojištění lodí jako takových. Žádná z našich pojišťoven to nedělá, loď má mít pojištěnou proti poškození její majitel.

    Proto přizpíváme u Bena už těch zmiňovaných 100EUR na 10 dnů pro dvě lodi a sám se pojišťuji u Generali na cestu a pobyt ve zvýšeném tarifu, jmenuje se to Exclusive a k tomu si připojišťuju vyšší léčebné výdaje, to kvůli asistentovi, kterého přivolají a uhradí mu cestu a ubytování a nadstandartní právní péče, která kryje případnou kauci a půjčku, když zůstanete bez prostředků. Zavazadla nepojišťuji, nevyplatí se. Toto se dá ale vyhledat na webových stránkách kterékoliv pojišťovny. Proč u Generali, nestojím tam frontu jako u své zdravotní. Jinak nejlepší zkušenost s uzavíráním pojistky je u likvidátora pojišťovny. Ten Vám řekne co je užitečné a co je lidově řečeno na prd.

    #17950
    007krivanek
    Účastník
    (917 odpovědí)

    Jak to tak vypadá , tak jediní kdo pojišťují odpovědnost na SPORTOVNÍ RYBOLOV a EXTRÉMNÍ SPORTOVNÍ RYBOLOV ( Soroya – polární kruh ).

    Krytí poškození vybavení ( když šlápnete kolegovi na udici a zlomíte ji ) Poškození věcí půjčených ( lodě, motory, vrtule, sonary ) je asi pojišťovna, kterou jsem uvedl v prvním odstavci, když jsem tuto diskusi zakládal. Věřím, že další napíší své poznatky během víkendu. Myslím, že toto by se podceňovat nemělo. Ona jen vrtule stojí 5-7 000,- .

    #18795
    Rozna
    Člen
    (59 odpovědí)

    Ahoj chlapi,

    zjišťoval jsem orientačně na webu ceny pojištění na 10 dnů, včetně připojištění rizikových sportů.

    Nesrovnával jsem do detailu pojištěná rizika, důležitý je podle mého hlavně základ, tedy léčebné výlohy a odpovědnost za škodu způsobenou třetí osobě.

    Výsledky:

    UNIQA – 702 Kč

    KOOPERATIVA – 612 Kč

    ČS – 630 Kč

    ALLIANZ – 532-692 Kč

    Co se týká pojištění lodě, všude mi řekli, že je to jen a jen na jejím vlastníkovi.

    Rozna

    #18799
    007krivanek
    Účastník
    (917 odpovědí)

    Lodě pojištěné Noři mít musí. Je to něco jako naše poviné ručení na auta. Ovšem, zeptejte své cestovky, nebo majitele jaká je tam spoluúčast. Většinou to bývá 10 000,- NOK . Uděláte vrtuli a stojí to 6 000,- CZK.

    Chlapi, zeptejte se u svých pojišťovacích agentů. Kdo kryje i lodní šrouby, poškození lodi, atd.

    Z výše uvedených nikdo nekryje Sportovní rybolov na moři. ( adrealinový sport ve výši pojištění co Rozna napsal ) . Lodě jako takové jsou ve vyjímkách.

    Napište sem, kde se pojistit, aby bylo kde sjednávat pojištění.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 81)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Pojištění 2011 – Kompletní vč. škod na ,,cizím majetku,,

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(4)
(16)
(115)
(17)

Nahrávání ... Nahrávání ...