Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Jak převézt ryby z Norska letecky?

  • Toto téma obsahuje celkem 18 odpovědí. Do diskuze (8 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Folda a poslední změna proběhla před 10 roky a 6 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 19)
  • Autor
    Příspěvky
  • #3763
    Hans
    Člen
    (78 odpovědí)

    Ahoj všem nadšencům rybolovu v Norsku!

    Každoročně jezdíme na ryby do oblasti středního Norska a už párkrát jsme se tam dopravili letecky přes Trondheim s tím, že naše vybavení nám tam dovezl autobus se zájezdem z Prahy a úlovky jsme poslali domů stejnou cestou.

    Nyní přemýšlím o možnosti rybaření na dalekém severu (v oblasti Tromso), kam už asi moc českých autobusů nezavítá, takže moje otázka k diskuzi je, zda-li máte někdo zkušenost s leteckou přepravou kompletního rybářského vybavení + zamražených úlovků zpět domů.

    Nejsem si jist, zda-li se můžou zamražené filety dát normálně k odbavení jako zavazadlo a popřípadě kolik si za to letecké společnosti účtují.

    Za každou Vámi sdílenou zkušenost k tomuto tématu předem děkuji 🙂

    Hans

    #14931
    Anonymní uživatel
    Neaktivní
    (140 odpovědí)

    Ahoj Hans,

    zamražené filety můžete určitě vzít letadlem domu, ale hlavně musíte se informovat u letecké spoečnosti, kam dát multiplikatory, pruty a nástrahy (pilkry).

    Slyšel jsem, že multiplikatory můžeš vzít sebou jako ruční zavazadlo do letadla, ale bez pletené šňůry a pilkry bez trojháčků!

    Pokud vezmeš sebou automatickou zachrannou vestu nesmí tam být CO-kapsle, protože v Norsku na letiští Ti můžou dělat problémy.

    Každopádně si musíte důkladně informovat u letecké společnosti, protože jen oni Ti můžou přesně říct, jak to dělat a co se smí a ne.

    Pozdrav, Kormoran:-)

    #14933
    ZM
    Účastník
    (1125 odpovědí)

    Ze starší diskuze – ahoj, my se synem, jsme letěli letos ze Soroy, měli jsme ty modré pěnové krabice jako se prodávají v Makru, obalené stahovací fólií, a vše doletělo bez problémů. Akorát to nepřišlo na Ruzyni mezi normálními kufry, ale jako nadměrný zavazadla. Dokonce jsme měli na dvě bedny váhu 59,5 kg ( byl v tom jeden velký Halibut ) a museli jsme rozdíl na váze na letišti v Altě doplácet , bylo to nějakých 1.235.-NOK za 19,5 kg navíc. Ale nadlimit je nezajímal, z toho jsem měl největší strach – ale u odbavení je to prostě fakt nezajímalo.Ale nespoléhal bych na to příště – prostě jsme to zkusily , a ono to vyšlo. Ryby doletěli úplně zmrzlý. – to napsal Luboš 19.10.2010

    #14950
    jindra
    Člen
    (66 odpovědí)

    Kdo létá do oblasti středního Norska (Trondheim) s Norwegian, nemá s rybama problém – k letence si lze přiobjednat bagáž až 2×20 kg (za každých 20 kg zaplatí 60 NOK), pak na přepravu ryb stačí dobře zabalené bedny. Vzhledem k tomu, že se cesta smrskne na pár hodin (oproti autu), stačí zmrzlé filety pořádně zabalit a obalit nějakým oblečením jako izolací a dát do velké tašky. Nehrozí nebezpečí, že polystyrenku někde na letišti roztřískají. Já to už takhle párkrát vez a ryby vůbec nestačí povolit.

    Jak je to dál na sever na vnitrostátních linkách nevím, tipoval bych, že s Norwegian to bude stejné, ale chce to určitě ověřit. OVŠEM BACHA NA JEDEN PARADOX: z Norska smíte vézt 15 kg filet, ale do EU lze dovézt max. 10 kg masa. Už mě jednou na Ruzyni chytli (viděli bedny a bylo to jasné), řekli jasně, že norské vývozní limity je nezajímají, že musí dodržovat ty dovozní pro EU. Nakonec to skončilo “domluvou”, ale člověk neví, kdy narazí na někoho, kdo se blbě vyspal…

    #14953
    Anonymní uživatel
    Neaktivní
    (140 odpovědí)

    Ahoj jindro,

    myslím si, že limit ohledně dovozu ryb do EU je 20kg a ne 10kg.

    Pozdrav, Kormoran:-P

    #14954
    janka
    Účastník
    (2442 odpovědí)

    Podle noveho predpisu z lonskeho roku se muze dovezt z Norska do EU 20 kg ryb – aspon tomu tedy tak rozumim.

    Zde k procteni: Komise c. 206/2009 o dovozu potravin do EU

    srozumitelnejsi vycuc: proavidla dovozu produktu zivocisneho puvodu

    a komu se to nechce cist:

    Do EU smíte dovézt nebo poslat zásilky produktů rybolovu pro osobní spotřebu (včetně čerstvých, sušených, vařených, nasolených nebo uzených ryb a některých korýšů, jako jsou krevety, humři, neživé mušle a neživé ústřice), pokud:

    – jsou čerstvé ryby vykuchané,

    – hmotnost produktů rybolovu nepřekročí, na osobu, 20 kilogramů nebo hmotnost jedné ryby, podle toho, která z těchto hodnot je větší.

    Tato omezení se nevztahují na produkty rybolovu pocházející z Faerských ostrovů nebo z Islandu.

    #14971
    jindra
    Člen
    (66 odpovědí)

    No abych se přiznal, tak jsem se nikdy nezabýval limitem dovozu do EU, spíše vývozním z Norska. Jen popisuji svoji zkušenost z Ruzině, kdy nás po příletu zastavil celník. Řekl, že dovozní limit je 10kg a že nad Norskem zavírají oči. Pak se v tom vyznej!A halavně, dohaduj se úředníkem, kterej si myslí, že má pravdu

    #14975
    janka
    Účastník
    (2442 odpovědí)

    Jindro, jeste “nedavno” platilo 1 kg ryb!!! Pamatujes na ty afery na letistich s dovozem lososa z Kanady??

    Ale mas pravdu, dohaduj se s nekym …

    #61724
    MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

    2 Janka

    Tak jsem se teprve teď dostal k prostudování toho nařízení co uvádíš a toto omezení na 20 kg na osobu se nevztahuje na zásilky pro osobní

    spotřebu z Andorry, Lichtenštejnska, Norska, San Marina a Švýcarska. Toto nařízení se dále nevztahuje na zásilky produktů rybolovu pro osobní spotřebu z Faerských ostrovů a Islandu – viz Článek 1 Odstavec 2

    😉

    #61743
    janka
    Účastník
    (2442 odpovědí)

    To MifakM

    tak myslis, ze z Norska tedy uz zadny dovozni limit neni?

    #61744
    MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

    janka napsal: To MifakM

    tak myslis, ze z Norska tedy uz zadny dovozni limit neni?

    Nejde o vyvozni limit, ale o dovozní limit do EU z Norska 😀

    #61745
    janka
    Účastník
    (2442 odpovědí)

    no dyt to pisu!

    #61746
    MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

    janka napsal: To MifakM

    tak myslis, ze z Norska tedy uz zadny dovozni limit neni?

    Norske omezeni 15 kg + trofejka je platné. Ale pokud by bylo platné omezení 20 kg na osobu při dovozu do EU (tak jak je to v tom zákonu popsáno), pak by se do toho zákonitě počítali jak ostatní mořské produkty, tak i sladkovodní ryby a produkty z nich včetně lososa i pstruha (bez ohledu na to jakým způsobem je osoba získala). Což je asi nesmysl

    🙂

    #61747
    MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

    janka napsal: no dyt to pisu!

    Já si to blbě přečet, nebo blbě pochopil

    :-D:-D:-D

    #61748
    janka
    Účastník
    (2442 odpovědí)

    Celni sprava pise:

    Dovoz produktů živočišného původu pro osobní spotřebu

    Na zásilky produktů živočišného původu pro osobní spotřebu dovážené cestujícími v zavazadlech se vztahuje nařízení Komise (ES) č. 745/2004, kterým se stanoví opatření týkající se dovozu produktů živočišného původu pro osobní spotřebu, v platném znění. Na základě tohoto nařízení je zakázáno do Společenství dovážet jakékoliv zásilky masných nebo mléčných výrobků. Pro osobní spotřebu a v malém množství je dovoleno dovážet toto zboží pouze z Andorry, Chorvatska, Farských ostrovů, Grónska, Islandu, Lichtenštejnska, Norka, San Marina a Švýcarska.

    Co je male mnozstvi? 😛 odvolavaji se na narizeni, ktere je stare, studuju to nove a asi to tak fakt vypada, ze z Norska dovozni limit neplati … no tak se to vyresilo! Muzem asi dovezt celou trofejni velrybu v jednom kuse!! 😀 😀

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 19)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Jak převézt ryby z Norska letecky?

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(4)
(16)
(115)
(17)

Nahrávání ... Nahrávání ...