Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Nástrahy, návnady, finty

  • Toto téma obsahuje celkem 1,699 odpovědí. Do diskuze (164 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Piva a poslední změna proběhla před 5 roky a 1 měsícem.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 1,700)
  • Autor
    Příspěvky
  • #3314
    zdeneko
    Účastník
    (439 odpovědí)

    Zdravím všechny.

    Každý, kdo jezdí do Norska má jistě nějakou fintu, nebo oblíbenou nástrahu, nebo jenom malinko jiný způsob použití známé nástrahy. Pravděpodobně na tomto webu již vše proběhlo (nebo téměř vše), ale nejsem si vědomý, že by to bylo jako samostatné téma, sloužící k rozšíření našich obzorů pro ty, kdo do Notska jezdí už déle, pro ty kdo začínají to může být velmi užitečný zdroj informací. Samozřekmě sem patří i nástrahy a návnady tradiční, dále i typy, finty apod. Sám bych začal mojí nejoblíbenější nástrahou na Polaky. Jedná se o modifikaci tzv.”Hauserova peří” . Není to můj objev, ale už dvě výpravy do Norska to byla moje nej nástraha. Používám ji při lovu ze břehu (skály – mírný sklon, hodně “trávy”). Pomalu vláčím těsně nade dnem. Úžasné záběry polaků 70-90 cm. V lokalitě kam jezdíme je to jistě nástraha nejůčinnější. Loni jsem za hodinu chytil takovýchto polaků 5. Parťáci okolo mě- bylo jich dalších 5, chytili polaka jediného a takhle to bylo vždy, když byly pto tuto nástrahu podmínky. Ty podmínky jsou důležité, protože je to nástraha lehká, špatně létá a bere ji vítr. Takže je nutné téměř bezvětří. Když, ale vyjde počasí, svítí sluníčko, nefouká, prut 2,7 10-30g, silon 0,22– PÁNOVÉ TAK TO JE ORGASMUS. Prosím pánové a dámy pište, pište…

    #6715
    Salmon
    Účastník
    (603 odpovědí)

    Zdeneko: to vypadá hodně zajímavě! Určitě si něco podobného navážu. Zatěžuješ nějak hlavičky? A nemáš fotku těch nástrah v porovnání třeba krabičky od sirek? Z toho obrázku není zřejmé, jak velké jsou.

    #6716
    Radek Šojsl
    Účastník
    (41 odpovědí)

    zdeneko: Je to opravdu zajímavé a a pěkné určitě to taky vyzkouším. Ale chtěl bych se zeptat dá se to použít i na pilkrovcí prut??? na volném moři?

    Děkuji za odpověď.

    #6719
    zdeneko
    Účastník
    (439 odpovědí)

    Tělo je z olůvka(někdo tomu říká jícnové) od 7 do 20 gramů, na to navazuji postupně 4- 7 pírek dle aktuální fantazie. Nit zatřu lakem na nehty. Tělíčkem protáhnu silon a na konci uvážu malý trojháček. Ten v tom peří není ani vidět. Zkoušel jsem tuto nástrahu vláčet z lodi, ale zatím neúspěšně. Záběry přicházejí při vláčení ze břehu, když peří kopíruje dno, cítím, že mi občas brnkne o trávu. Tak to funguje nejlíp. Představuji si polaka jak je schovaný v trávě a nástraha projede těsně kolem něj. Nemá moc času ji zkoumat. Vidí ji krátce a reflexivně útočí. V hloubce ji ta ryba může déle sledovat a možná proto to nefunguje. To jsou, ale jenom moje dohady. Ještě stále je to pro mne výzva, prozkoumat všechny možnosti této nástrahy.

    Jako přídatnou, boční nástrahu při pilkrování jsem to nikdy nepoužil, ale určitě to vyskouším.

    Přidejte svoje "špeky" i další. Mohla by tak vzniknout zajímavá "kuchařka"

    #6722
    zdeneko
    Účastník
    (439 odpovědí)

    Přidal bych další, možná netradiční nástrahu. Nemám s ní velké zkušenosti, tak jestli někdo má, tak ať napíše. Jde o vláčení jigové hlavičky na které je napíchnutý na dvakrát hranolek z ryby s kůží cca 2 x 5-7 cm velký. Prý velmi úspěšný způsob.

    #6723
    Bowhunter
    Účastník
    (242 odpovědí)

    Ahoj mrkněte na http://www.youtube.com/watch?v=HX60m9CxIoo taky dobrá netradiční nástraha .Zdar Bowman

    #6731
    treska50
    Člen
    (29 odpovědí)

    To Bowman: A´T se dívám jak se dívám, tak jsem tam nic nenašel.Mohl bys ty obrázky překopírovat sem?Díky

    #6732
    zdeneko
    Účastník
    (439 odpovědí)

    Přidejte se prosím další, popište třeba i dle vás běžnou metodu. Web čte spousta začátečníků. Pamatuji se, že když jsem jel poprvé, tak jsem byl rád za každou informaci.

    #6734
    miri1
    Člen
    (30 odpovědí)

    To se mi líbí na hauzery chytám u nás pstruhy .skusím i polaky

    #6739
    petrusa jiri
    Člen
    (2 odpovědí)

    lidi zdarec ,chtel jsem se zeptat jedu pracovne do norska na 14 dni a hned za chatou 20 metru je pry velke jezero,neni jeste zamrzle a da se tam chytat ,beru vlacak a nevim jestli si mam vzit silon nebo nebo snuru a jake navnady , prosil bych o nejakou radu co sebou ,predem diky za nazory

    #6763
    Radek Šojsl
    Účastník
    (41 odpovědí)

    jade.blesk: zdar já bych řek že by se hodila spíš silon a šňůra se mi zdá silná na jezero. Ale mohl bys zkusit třpitku nebo normálně na těžko s policajtem nebo zjus masovou návnadu z nebo nějakou malou rybku. A přeji ti hodě zdaru

    #6781
    zdeneko
    Účastník
    (439 odpovědí)

    ku prospěchu všech bude, když se k tématům bude vyjadřovat ten, co něco ví, ne ten co chce komunikovat, nebo se nějak zviditelňovat.

    #6794
    Martin
    Účastník
    (70 odpovědí)

    To Jade.blesk : Jde o to,jaké ryby se v jezeru vyskytují.Ale určitě bych si vzal vlasec,já bych použil 0,20.Pokud tam jsou pstruzi,tak se ti určitě osvědčí voblery 3,4,5cm,hlavně napodobeniny potočáků jsou perfektní.Dále menší třpitky,peříčka…Pokud tam jsou štiky,okouni,candáti,tak i větší třpitky,voblery a tvistry.Vem si víc nástrah a zkoušej a určitě uspěješ.A pak dej vědět,jak jsi zachytal.Přeji šťastný lov.

    #6804
    petrusa jiri
    Člen
    (2 odpovědí)

    je to jezero u gjoviku ,a nemam potuchy co jsou tam za ryby ale vsadil jsem na trpytky a voblery,jak uz jsem tady nekde cetl jsou tam v mistnich vodach prevazne dravci ,jen se bojim aby to jezero nebylo zamrzle ,to by byla prca asi pro mistni jak bych tam nekde na dire sedel s 2,5 metrovym prutem haha

    #6810
    bocman
    Účastník
    (86 odpovědí)

    Kolegové,nevím jestli můj příspěvek sem patří,ale nemám tušení,kam ho napsat.Prosil,bych o adresy některých obchodů v USA s rybářskými potřebamy.Kolega tam má dceru,a chtěl by na ní,aby mu tam nakoupila nějaké věci na rybolov do Norska.Tady se mu ceny zdají dost vysoké.Děkuji.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 1,700)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Nástrahy, návnady, finty

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(4)
(16)
(117)
(17)

Nahrávání ... Nahrávání ...