Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Filetovací nůž › Odpověď na: Filetovací nůž
Vlkous napsal: Jestli můžu poradit, tak si vem do ruky klasický rejžák a hadici a zbavíš se jak slizu tak i šupin, které stejnak opadávají. Ryby před filetován budeš pak mít krásně čisté.
Ryby nekucháme (jen se kontrolují játra a když nejsou “červivý”, zpracují se do oleje) ani se nepatláme se šupinami. Vyřízneme jen filety ze hřbetu a boků a ty pak stáhneme. Vozíme dom jen úplně čisté maso. Pouze na gril se vozí něco menších obecňaček a kelerů. Ty odšupinujeme českým drátěným kartáčem. Rapala nože slouží perfektně, zejména na stahování kůží. Kolečkovým brouskem se nůž protahuje prakticky na každou rybu, s ostřím jako žiletka jde práce přeci jen líp.