Vytvořené odpovědi
-
AutorPříspěvky
-
to libis:
já byl v Norsku na přelomu května a června, taky jsme dovezli mražené kraby, ale celé(dost velké v prům. okolo 20-25 cm, zásadní chyba). Před 14 dny jsem je vařil vcelku, byl potřeba veliký kastrol, smrad po celé chalupě. Po zhruba cca 3/4 hod. vaření v ososlené vodě jsem se těšil na vynikající pochoutku, byla vynikající, pouze klepeta (chuť burských oříšků), ostatní části těla jsem neměl chuť ochutnat. Mohu dporučit, kraby ano, ale pouze klepýtka, vařit (čerstvé) v osolené vodě cca 20 min., (mražené) cca 45 min. Jako chuťovka vynikající.
Včera jsme dělali mníka(válečky), rychlý, jednoduchý a velice chutný recept: na plech pokladem osolenou a okmínovanou rybu, přikryjeme plátky anglické slaniny (uzený búček,je chutnější),posypeme nasekanou zelenou petželkou, přidáme máslo a pečem zhruba 45 min. při 180 st. v troubě, občas přelijem vypečeným máslem, nebo malinko podlijem. Jako přílohu doporučuji bramborovou kaši.
Gratulace k takovému úlovku, takový obludy nám tam tam v květnu padaly. Příští rok dostanou na frak, už víme jak na ně. Ještě jednou velká gratulace.
Jak vypadá počasí na Bakanu, informujte nás čekatele. Počítáme hodiny. Už to máme za nějakých 24 h.
to slavo
my jedem 4 jedna parta, druhá pata 5
My jedem ze Sassnitzu, ale u Bena se určitě potkáme. Kolik vás jede?
Jak závidím Stepovi, už aby bylo úterý, právě peču maso a budu zavařovat, to kdyby ryby nebraly. Stepe ve čtvrtek jsme tam.
Zdravím všechny ” BAKAŇÁKY “. Jedeme na Bakan k Benovi 18.5., ale tyo stránky šrotuju už zhruba půl roku, takže Vás téměř všechny znám i s Vašimi příspěvky. Do Norska jedem sice poprvé, ale všechno je jednou poprve. Už máme asi týden sbaleno a odpočítáváme. Hrozně se to táhne. Jsme z okolí Jevíčka, kousek od Michala. Jedeme celkem čtyři, do letoška jsme provozovali pouze sladkovodní rybolov, nejraději jezdíme na Dyji (Bulhary), kde se dobře restartuje hardisk (mozek). Zdravím i Vás co jste nyní na Bakanu a ať Vám to tam jde.
-
AutorPříspěvky