Nápověda Doporučujeme:

bohous

Vytvořené odpovědi

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (celkem z 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: Tresčí játra, recepty #124594
    bohous
    Člen
    (2 odpovědí)

    Ahoj, aby ne, když ten postup máme od Tebe a Ládi F.

    odpověď na: Tresčí játra, recepty #124555
    bohous
    Člen
    (2 odpovědí)

    My děláme játra takto:

    Čerstvá játra dostatečně nasolíme a dáme odležet do lednice do druhého dne, ale může být i déle, nic se jim nestane. Sůl játra zpevní a jdou pak lépe očistit. Druhý den játra odblaníme, opláchneme studenou vodou, nutné, jinak jsou přesolená. Nakrájím na kousky dám do skleniček, do kterých dám na dno a na povrch jater koření (celý pepř, n.koření a bobk.list). Vařím v hrnci cca hodinu. Po příjezdu domů sterilizuji ještě jednou 1 hodinu na cca 95 st. Játra v chladu a temnu (nemusí být lednice) vydrží i déle než rok (pokud se dříve nesní). Játra jsou pevná, nejsou blátivá a příjemně slané a kořeněné chuti. Zatím každému kdo je od nás dostal chutnají. Při tomto postupu v baráku nic nesmrdí. Játra si pustí svůj olej (rybí tuk) není potřeba je ničím zalévat a objem zmenší pouze nepatrně. Jediná vada je vzhledová, že na kouscích, které přijdou do přímého styku s kořením jsou tmavé otisky od kuliček. Toto je ale vyváženo příjemnou kořeněnou chutí.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (celkem z 2)

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...