My děláme játra takto:
Čerstvá játra dostatečně nasolíme a dáme odležet do lednice do druhého dne, ale může být i déle, nic se jim nestane. Sůl játra zpevní a jdou pak lépe očistit. Druhý den játra odblaníme, opláchneme studenou vodou, nutné, jinak jsou přesolená. Nakrájím na kousky dám do skleniček, do kterých dám na dno a na povrch jater koření (celý pepř, n.koření a bobk.list). Vařím v hrnci cca hodinu. Po příjezdu domů sterilizuji ještě jednou 1 hodinu na cca 95 st. Játra v chladu a temnu (nemusí být lednice) vydrží i déle než rok (pokud se dříve nesní). Játra jsou pevná, nejsou blátivá a příjemně slané a kořeněné chuti. Zatím každému kdo je od nás dostal chutnají. Při tomto postupu v baráku nic nesmrdí. Játra si pustí svůj olej (rybí tuk) není potřeba je ničím zalévat a objem zmenší pouze nepatrně. Jediná vada je vzhledová, že na kouscích, které přijdou do přímého styku s kořením jsou tmavé otisky od kuliček. Toto je ale vyváženo příjemnou kořeněnou chutí.