Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu A neschází Vám obecňačky?

  • Toto téma obsahuje celkem 275 odpovědí. Do diskuze (50 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Navarchus a poslední změna proběhla před 8 roky a 4 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 276)
  • Autor
    Příspěvky
  • #73079
    respi
    Člen
    (1804 odpovědí)

    Myslím že toto téma by mohlo pokrýt celý. .:-). podzim,neli zimu…8-)

    #73080
    kim
    Účastník
    (1879 odpovědí)

    Samozřejmě, že budou a to do doby než opět vyrazíme od mola. Nejvíce se po nich asi bude stýskat těm, co jezdí nad polární kruh na mamutí jedince. Je to vděčná ryba. Nejsem si jist zda zaujme Kulika,aby nadhazoval témata. On miluje polaky a kelery.

    #4818
    respi
    Člen
    (1804 odpovědí)

    A chlapi co tato ryba pro vás znamená.? Pro naší Norskou rybačku asi hodně.!,8-)

    #73086
    kulik
    Účastník
    (2754 odpovědí)

    Kime, já miluju svoji ženu, rodinu a všechny ryby. Obecňačky mám rád z chaluh ty krásně vybarvené do bronzova a až červena. A v chaluhách je souboj i férovější, mají totiž větší šanci nad tebou vyhrát. Je mnohdy až neskutečné jak malá obecňačka se vrhne na velkou nástrahu ať je to cokoliv. Já jezdím na Hitru a mám to tu moc rád. Na severu jsou asi mamutí jedinci a hlavně nádherná příroda, ale není to Hitra.

    #73087
    kim
    Účastník
    (1879 odpovědí)

    Tak to Kuliku řeknu jinak. Upřednostňuješ filety (maso) z polaků a kelerů. K tomu příští rok přidaš také makrely. Vím, že rád vaříš, děláš rybí saláty a pod. Při tom dorší maso obsahuje snad nejméně tuku z mořských ryb. Že máš Hitru rád o tom není nejmenších pochyb.Každý rok v turnusu co tam bývám se uloví velká obecňačka od 120 cm. Ale není jich tolik jako na severu. Je to i tím, že se tam jezdí později. To je k co se týká konzumace. Jaký je dle Tebe rozdíl ve zdolávání polaka a dorše. Podle mě polak má po záběru daleko delší výpady. Dorš se tlačí ke dnu.

    #73088
    kulik
    Účastník
    (2754 odpovědí)

    Máš pravdu Kime, dorš se tlačí ke dnu a jeho zdolávání je plynulejší. Polak má několik, zpravidla 3-4, brutální výpady a pak se zklidní a tlačí se pod loď. Menší keler cca 40 – 60cm, jezdí všemi směry a dokonce i vyskočí nad hladinu, velký keler se rozjede a je k nezastavení. Necháme přidat názory i jiných mě jsi už vyhecoval ke krátkým odpovědím. Pokud se nikdo nepřidá, tak potom můžeme uvést naše poznatky o místech výskytu, nádobíčku, návazcích i nástrahách a pod. Samozřejmě vše bude jiné u Hitry a na severu.:-P

    #73099
    PP
    Člen
    (223 odpovědí)

    No já nevím jak Vám, ale mě schází celé Norsko:-?

    #73100
    jigin1
    Účastník
    (984 odpovědí)

    Pavle nám všem scházi:-Ssnad tu zimu přežijem a v uterý v hospůdce zaspomíname…

    #73101
    roman1312
    Účastník
    (802 odpovědí)

    Já nejsem žádný odborník jak někteří, kteří byli v Norsku už třeba 20x(závidím), byl jsem tam jenom 3x, ale je pravda,že mít na přívlačáku 70 cm “obecňačku” a nebo 70 cm polaka je velký rozdíl. Připadá mi, že obecňačka využívá při souboji svoji mrtvou váhu a táhne plynule. Na rozdíl od polaka nebo kelera, kteří využívají své výbušnosti,aerodynamického tvaru a nenadálých výpadů do různých směrů. Nevím jak je to u větších ryb, těchto druhů, protože takového polaka ani kelera jsem nechytil. Obecnou ano.

    #73103
    jigin1
    Účastník
    (984 odpovědí)

    Kluci jelikož chytáme z partou hlavně na mělčinách, tak máme docela dost zkušeností s obecňačkami na mělčinách.Loni i letos se nám povedlo ulovit v cca 5metrech ryby, které měli kolem metru.jsou to trochu jiné obecňačky jak z otevřeného moře.Mají většinou zelenou až šedou barvu a vyznačují se velkou hlavou a hubeným telem.Z obsahu žaludků je zřejmé že se živí výlučně krabmi…dalším typem jsou chaluhové obecňačky jsou neuvěřitelně zbarvený..nádherná měděnobronzová barva řadí tyto ryby k nejhežščím v Norsku…taky žijí na mělčinách v chaluhách a jsou to stanovištní ryby.když chytnete takovou rybu a pustíte naspátek ,tak ji o pár dní na tom samém místě znovu chytnete..Velké Obecňačky z mělčin se vyznačují špatnou kvalitou masa.Z 1Okg tresky méte tak 2,5kg masa řídkej konzistence..proto i letos sme pár takovích ryb pustili na spátek..udělali jsme fotky šup na spátek.všeobecně nejuspěšnější nástrahy jsou dvouocasí twistry,žáby a letos byla nej, už spomínaná kreveta…zřejme jim to připomína kraby.technika lovu je trochu odlišná jak lov polaků.tady platí pustit nástrahu na dno a poskakovat po dně nebo jen tak držet.záběr se brzy dostavý..když mám na lodi nováčka,tak to je prvá technika kterou je učím..vím že nic nezkazí a ryby budou chytat v pohodě…nejvíc Obecňaček na mělčinách se chytá hlavně z jara a k létu a podzimu počet úlovků klesá na úkor Polaků..

    #73104
    PP
    Člen
    (223 odpovědí)

    Pavliku už se těšim. Jen doufám, že neutečeš tak brzy jako vždy8-)

    #73105
    jigin1
    Účastník
    (984 odpovědí)

    mtrovka chycená v 5 metrech:-|

    #73107
    jigin1
    Účastník
    (984 odpovědí)

    další z mělčin…tyhle byli ulovený na Flashjig

    #73108
    jigin1
    Účastník
    (984 odpovědí)

    Typická mělčinová treska plná krabů

    #73109
    jigin1
    Účastník
    (984 odpovědí)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 276)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu A neschází Vám obecňačky?

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(4)
(16)
(117)
(17)

Nahrávání ... Nahrávání ...