sedoil napsal:
Jirik založil pravděpodobně vlákno navazující na diskuzi Bakan 2013,tam se diskutuje o tom, zda ryby vyvrhnout hned po ulovení nebo až při filetování v souvislosti s nakažením parazitů. Já osobně ryby po ulovení jen podříznu a nechám vykrvit a potom filetuju. Vnitřnosti i s kostrou jsou odpad po filetování. Jezdím do středního norska blízko Aure a za poslední dva roky jsme měli v celé partě nakažené jen dvě ryby,jedna játra treska a druhá i maso brosma.
A jak to dělají ti zkušenější z vás???
Foldfjord je oáza.
Ryby jsem na lodi dřív nekuchal.U Aure,kam jsem jezdil byly ryby zdravé,ani jsme o cizopasnících nevěděli.Když jsem byl poprvé na Soroya 2006,viděl jsem jak se berou jen hřbetní části ryb.Teď jsou napadené i hřbety,hlístice bývají mnohdy všude(brosmy).
Na lodi s nůžkami Fiskars se dá kuchání zvládnout.Filetování zvládá jen Kim 😀