Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Co nás tolik láká do Norska?

  • Toto téma obsahuje celkem 28 odpovědí. Do diskuze (23 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel hlasunek a poslední změna proběhla před 13 roky.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 29)
  • Autor
    Příspěvky
  • #18942
    Sten76
    Účastník
    (208 odpovědí)

    To se Ti povedlo Vlkousi :-), přesně tak to je. Já jsem z neznalosti dlouho Norsko odmítal a dnes se tam vracím každý rok právě pro tu scenérii a svobodu. Tak všem příznivcům norského rybolovu hodně hezkých zážitků´.

    #18943
    Pafka
    Účastník
    (3886 odpovědí)

    Deset let jsem se kámošovi divil, proč jezdí každý rok dlouhé hodiny autem do Norska, když může pohodlně letět na jih a užívat si tam teplého počasí i vody. Pak jsem tam jednou vyrazil a od té doby je to v pr..li 😛

    Je to horší než kouření či drogy, prostě tam musím znova a znova a je mi jedno, jestli bude týden pršet a nebo bude krásně, jestli budou brát ryby a nebo nebudou – prostě tam alespoň 1x ročně musím. Přestože to mám letos za předlouhých 47, už odpočítávám termín roku 2012.

    Tomu se asi říká schizofrenie, ale léčit se to medicínsky určitě nedá, prostě tam člověk musí jet znova a znova 😎

    #3969
    Vlkous
    Účastník
    (484 odpovědí)

    Rybolov v Norsku? Příroda v Norsku? Moře v Norsku? Téměř neomezený pohyb po souši i moři? Zeměpisná dostupnost Norska? Poměrně slušná finanční dostupnost?

    Rybařit na moři se dá i jinde než jen v Norsku. Příroda je pěkná i jinde a k moři máme jinam i blíž. Finančně je pobyt v Norsku srovnatelný jako koupací dovolené v tradičních destinacích. Jen někdo dá přednost All inclusive na jedné straně a na druhé vlastnímu vaření např. z absolutně čerstvých ryb a k tomu ve stejné a za stejnou cenu, mít pronajatý rybářský člun a vyjíždět skoro kam a kdy se mi zachce. V Norsku jako u teplých moří si můžeme navíc zaplatit fakultativní výlet. Ten v Norsku je kutr s kapitánem. Ten v Norsku bude doplněný úžasnými scenériemi a možností nevšednho rybolovu.

    Které Sirény nás tam tolik lákají? Co nám nedá spát a musíme se tam stále vracet?

    Co já vím, tak tohle postižení nemají jen výhradně rybařící turisté.

    Pro mě by rybaření v Norsku, bez té úžasné přírody, bez možnosti rybolovu z lodi mnou řízené, bez tý svobody ve svobodné přírodě nebylo tím čím je.

    Norsko je pro mě balzám pro oči i duši. Cítím pokoru k té rozervané, krásné přírodě.

    Možnost rybolovu v Norsku je pro mě třešnička na dortu.

    Stále s díky vzpomínám na ten den, kdy se můj otec rozhodl jet na ryby do Norska a mě vzal sebou.

    Už zase se tam strašně moc těším. Těším se jako malé dítě na vánoce.

    Jen těch krásně ozdobených stromků a báječných dárků je v Norsku o mnoho víc.

    #18952
    kaqpa
    Účastník
    (320 odpovědí)
    #18965
    bocman
    Účastník
    (86 odpovědí)

    Pánové,mluvíte mi z duše.Kamarád mě lámal 14 let,než jsem se nechal zlákat,a mohu říci,že toho moc a moc lituji,že jsem nejezdil dříve.Já už to počítám od podzimu.Už se to blíží,za 25.

    #18966
    Martin Rollo
    Účastník
    (415 odpovědí)

    Kdyz po revoluci jeli od nas chlapi do norska na ryby,tak jsem rikal kam jedou ty magori a ja letos pojedu po trinacte a lituji toho,ze jsem uz tenkrat nejel s nima norsko je norsko

    #18967
    sroubek282
    Účastník
    (6210 odpovědí)

    mě do Norska dostala kocovina,jednou sem se vypravil chytat ryby po draku a vyhnat kocovinu a bylo to,potkal sem tam kámoše a slovo dalo slovo a od té doby je to už pár let co tam musím taky…

    Kdyby mi tehda nebylo,tak zle,tak bych se asi do Norska nedostal a nebo bych nepotkal tady u nás někoho,kdo tam jezdí….

    Ale už s tím jakoby kámošem nejezdím,to je druhá kapitola…

    #18968
    kim
    Účastník
    (1879 odpovědí)

    Všichni přede mnou máte naprostou pravdu. Příznaky norské horečky jsou u nás všech podobné. Můžu Vám sdělit, že v Evropě do jiného státu nejezdím. Jeden známý mě mezi čtyřma očima sdělil následující : ” Můj syn jezdil na Aljašku do fjordů. Když byl se mnou poprvé v Norsku utrousil, že je blbec a proč jezdil tak daleko když je to kousek a příroda je stejně krásná”. Moji kolegové, které jsem asi před 10 lety vytáhl poprvé mi “nadávají” : ty jsi u nás vyvolal drogovou – rozuměj norskorybářskou závislost”, ale vůbec se ji nezříkáme. S polovičkami je to také asi u nás všech stejné vyjma dam, které do Norska jezdí- např.Vlastina. Takové dámy to dovedou pochopit a neukazují si na čelo a svým kamarádkam nesdělují – ten můj zase blázní. Na světě jsme jak na pouti a proč si jej s příjemnou partou ještě nevylepšit.

    #18987
    bulik
    Účastník
    (334 odpovědí)

    je to jednoduché a nedá se to popsat, a neí to jen mořem, to je kdekoliv blíž, ani rybama, /taky už jsme téměř nic za 10 dní nenachytali, ani přírodou, jsou i jiné hezké země, natož počasím, které dost často stojí za …, do toho všeho je tam téměř nejdráž v Evropě, a přesto jedu po 17té, v létě znovu a pak možná ještě na podzim. Tak vážně nevim… asi vážně nákaza

    #18997
    vlastina
    Účastník
    (226 odpovědí)

    Krásné téma a tuto otázku mi pokládá dost lidí a především mé kamarádky.

    Je pro ně nepochopitelné,proč tolik let jezdím jen do Norska” vždyť tam je zima a co tam?” upřimně já bych se nedokázala vyvalovat na jižních plážích přeplněných lidmi.

    Miluji tě, pohádkové krásné královstí,kde všude kolem vládne ticho,příroda hory i údolí,stromoví i pustá pláň,řeky i fjordy a v duši mám rozklenutý dík,že jsi.

    U mě je to nezdolná touha a hlad po tomto místě,dokáže mi vyléčit i zlomená žebra (po autohavárii) nebo bolest po pekelném pádě z palandy v kajutě trajektu:-)Pláču štěstím,když přijíždím a jen pozvolna se mi tiší srdce,když musím zpět.Norsko to je jako bělostný oblázek v Boží dlani.

    #19004
    Beda
    Účastník
    (658 odpovědí)

    vlastina napsal:

    Krásné téma a tuto otázku mi pokládá dost lidí a především mé kamarádky.

    Je pro ně nepochopitelné,proč tolik let jezdím jen do Norska” vždyť tam je zima a co tam?” upřimně já bych se nedokázala vyvalovat na jižních plážích přeplněných lidmi.

    Miluji tě, pohádkové krásné královstí,kde všude kolem vládne ticho,příroda hory i údolí,stromoví i pustá pláň,řeky i fjordy a v duši mám rozklenutý dík,že jsi.

    U mě je to nezdolná touha a hlad po tomto místě,dokáže mi vyléčit i zlomená žebra (po autohavárii) nebo bolest po pekelném pádě z palandy v kajutě trajektuPláču štěstím,když přijíždím a jen pozvolna se mi tiší srdce,když musím zpět.Norsko to je jako bělostný oblázek v Boží dlani.

    Moc pěkné 😉

    #19009
    MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

    2 Vlastina

    Ono to bude nepochopitelné asi pro každého kdo tam nebyl, nebo kdo Norsko nenavštívil (a podle mne každou severskou zem). To se nedá vysvětlit či popsat, to se musí zažít. I ty nejkrásnější slovní spojení, nejhezčí filmové záběry nebo překrásné fotografie nikdy nedokáží popsat a vysvětlit tu atmoséru co tam každoročně zažíváme.

    Podle mne to není až tak nemoc jako spíše závislost, bohudík neléčitelná. Jedinný lék je vrátit se tam a chvilku pobýt.

    Asi je to díky povaze a životnímu stylu, který je tak diametrálně odlišný od našeho. Nikdo nikam nespěchá, nežijí ve stresu, na všechno mají dost času. Prostě pro našince pohádka.

    Ale paní Vlasto popsala jste to v těch pár větách nádherně.

    #19011
    Doršák
    Účastník
    (1115 odpovědí)

    Každý z nás má svůj vlastní malý soukromý důvod, každý z nás k tomu přišel trošičku jinak.Ale všechny nás spojuje jedno jediné, země, kde červená a bílá převládá nad každou další barvou, země zaslíbená.Někdy je to těšení se ve finále silnější, než samotný pobyt, ale pokaždé je k nesnesení.A protože to máme za “3” vím, o čem mluvím

    😛

    #19016
    kim
    Účastník
    (1879 odpovědí)

    Pánové. Musím poznamenat, že Vlastina a jí podobné dámy mají nepochybně ten správný fyziologický krevní oběh na rozdíl od dalších žen – viz film Kameňák. Ženy na rozdíl od nás jsou cílevědomější, trpělivější, usilovnější a pod. Ale je to dobře někdo to za nás musí řešit. Mám dojem, že jim tu roli rádi přenecháme. Nemá cenu jít proti přírodě.

    #19020
    stipko
    Účastník
    (980 odpovědí)

    Paní Vlasto, klobúk dole, nádhera. Nie len správna rybárka ale aj poetka.

    Pravdou je, že kto tam nebol, nevie a nechápe.

    Norsko sú hory, rieky, vodopády, pláne, ľadovce, výhľady, more, fjordy, nepredstaviteľné množstvo rýb,ľudia, dobrá partia a dobrodružstvo.

    To posledné ma tam láka asi zo všetkého najviac, pretože civilizácia, ako ju poznáme tu, tam ešte nedošla a ak tu hľadáme nejaký malý kútiť, kde sa pred ňou schovať, tak Norsko je kus sveta, kde sa schovávať netreba.

    Od decka som vyrástol s rybami a túlaním okolo vody. A Norsko je splnením deckých snov už len v tom, že existuje.

    A čo je doležité, je tam viac rýb ako predpisov. 😀

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 29)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Co nás tolik láká do Norska?

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(4)
(16)
(117)
(17)

Nahrávání ... Nahrávání ...