Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Diskusní fórum RN

  • Toto téma obsahuje celkem 107 odpovědí. Do diskuze (30 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel mara45 a poslední změna proběhla před 13 roky a 9 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 108)
  • Autor
    Příspěvky
  • #3535
    zdenek
    Člen
    (7 odpovědí)

    Ahoj.

    Mám to už nějakou dobu na jazyku a bude lepší když se vyžblechtnu (neviděl jsem, že by se to tady řešilo).

    Chtěl bych sdělit svoje pocity a zkušenosti s fungováním současné podoby fóra, která nastala s novým webem. Nový web je super. Bylo to oživení, přidání článků byl krok správným směrem. Diskusní fórum, které bývá součástí takovýchto moderních webů je super, udržuje komunitu pravidelných návštěvníků. Na "staré" fórum jsem pravidelně chodil a často se zájmem sledovat diskuse a občas se zapojil. S příchodem nové podoby mám ale trochu pocit, že současná podoba byl možná krok zpět. Neřeším ani to, jak fórum vypadá, ale jak je přehledné, jak funguje, jak mi jeho funkce vyhovují. A s tím nejsem úplně spokojen. Zdejší komunita by si možná zasloužila profesionálnější řešení. Předchozí verze fóra byla podle mě lepší. Zároveň s tím pozoruju i jistý úpadek života na fóru. I já sám sem chodím o dost míň a to, že mi to zde teď nesedí je ten důvod.

    Berte to jako motivující kritiku! Držím palce a díky.

    Zdeněk

    #10409
    ZM
    Účastník
    (1125 odpovědí)

    Úroveň fóra je závislá na přispívajících a na jejich aktivitě.Chtě nechtě se témata vyčerpávají,ozve se to obligátní – to bylo ve staré diskuzi,najdi si to….Každá diskuze potřebuje své tahouny a každý může začít u sebe,záleží-li mu na tomto fóru.Někteří kontraverzní se odmlčeli,ale třeba je to jen na chvíli a zas bude co řešit….Je to jak s rybářskými časopisy,redakce stále musí hledat něco zajímavého,nějakou náplň.Jinak vše se vyvíjí a diskuzi si tvoříme sami.

    A teď mám obavy,že píšu moc dlouho a že se mně objeví(jako už několikrát),že nejsem přihlášen ap.Kopírovat to nikam nebudu,jak mi radil Bobo,očekávám,že se prodlouží čas na psaní příspěvku.

    #10411
    MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

    2 ZM

    Máš v lecčems pravdu. Především v těch tématech. Bohužel vyhledávání ve starém fóru není “User friendly” (uživatelsky přátelské). Vyhledávat něco ve stovkách až tisíci příspěvcích.. to budu mít dříve vousaté děti. Je to nepřehledné, nedá se vyhledávat.

    Nechápu proč to nemohlo zůstat ve “starém kabátu” jen zamezit novým příspěvkům. Ale asi k tomu měli admini a majitelé stránek důvody. Jen by měli mít ohled na diskutující a vytvořit jim taky určité podmínky. Myslím si že to je taky jeden z důvodů, proč někteří staří norští vlci sem již nepíší. Ať to byli kontroverzní, nebo profesionální přispěvovatelé.

    Také se mi líbil více “starý kabát”, ale vše je o zvyku. Doufám, že se vývoj těchto stránek někam pohne, že se nejde něco nového, co tyto lidi opět přitáhne. Jinak se obávám, že to skouzne jen k “pokecu” o zážitcích…

    #10412
    Aknot
    Člen
    (9 odpovědí)

    Zdar!

    Se Zdenkem souhlasim. Prechodem na novy web skutecne stranky z meho pohledu hodne, hodne ztratily. Viditelne je to prave na urovni diskuze. Jedine co je v ni v podstate zajimaveho jsou Aktualni informace. Cim je to zpusobeno tezko rict, nicmene problemy s vlozenim prispevku, fotek apod. rozhodne neprispely …. Ja uz sem chodim opravdu spise ze zvyku a doufam ve zmenu.

    Argument typu: “tak si to rozpohybuj sam, chytraku!” neni korektni, jen malo z nas je dostatecne zkusenych, aby radili ostatnim. Proto sem taky chodime, neb se chceme neco dozvedet. Soucasna podoba webu, popr. pristup nekterych diskutujicich pravdepodobne stare vlky odradily.

    Lepsi zpristupneni stareho webu a diskuzi v nem obsazenych by jiste veci prospelo. Stejne jako nepromazavani aktualnich, nicmene konkurencnich nabidek v bazaru.

    Vetsi cetnost clanku je jiste chvalyhodna, nicmene jsou to v podstate stale popisy identickych zkusenosti. Nic moc prinosneho, podnetneho … Proste kvalitni diskuzni prispevky to nenahradi.

    Nemohu se nejak zbavit pocitu, ze se tento web stal forem nekolika malo znamych, kteri se poplacavaji po zadech a pisou si, jak se tesi a za kolik to maji. A pokud se objevi kritika, silou hordy ji smetou.

    Je to skoda, pojdme s tim neco udelat :-).

    #10413
    frisbee
    Člen
    (39 odpovědí)

    Zkušení odborníci řekli své hlavně ve straré diskuzi. Málokoho baví vykládat dookola stále stejné věci. Když sečtu dotazy v nové a ve staré diskuzi, tak jen máloco zde nebylo zodpovězeno. Bohužel se pak uchylujeme k psaní obyčejných, nic neříkajících dotazů, jak je tomu třeba na MRKu:-( Skoro jako by nám docházel střelný prach:-)

    Mnozí píší, aby se zviditelnili a jiní jen, aby se prostě přispívalo. Vždyť už ve staré diskuzi docházely nápady a objevovaly se názory, že raději “mrtvý” web než otázky o ničem.

    A co mi nejde do hlavy, tak, když admini přišli s novou verzí, tak každý jen a jen chválil a nikdo si nedovolil oponovat. Teď, jako by všichni změnili názor a nebo jen čekali, kdo začne a pak se přidali jako ovce:-(

    #10421
    Naki
    Účastník
    (900 odpovědí)

    Možná byla stará verze stránek lepší,možná ne.Zpět se to už nevrátí,tak buďme rádí za to,že jsou a máme kde krátit čas do odjezdu směr sever.Já jsem na stánkách několikrát denně,a je pravda,že pořád vidím dokola psát jen pár jedinců a pořád a pořád a pořád dokola. Už mě pak ani nebaví toto téma otvírat a číst.Možná je lepší 1 příspěvek za čas,než několik denně.

    Tak pojďte do mě,už se těším na kritiku.

    Pěkný večer Naki

    #10424
    ZM
    Účastník
    (1125 odpovědí)

    Chtěl jsem ti odepsat,ale nechci patřit do té kolotočářské party.

    #10432
    vlastina
    Účastník
    (226 odpovědí)

    Tak jsem dnes jen napsala na “Placenou inzerci” svůj souhlas s panem Aknotem a už jsem

    byla napomenutá od pana Duke.Napíšu to tedy sem a znova.Chybí tu pan kapitán Zapa,který mám rozdával své poznatky a rady.Proč sem přestal chodit asi víme…je to škoda jen si vzpomeňte

    kolik užítečný rad nám dal.Tomu se říkalo diskuze.Dnes se tu probírá jen reklama,jak se budeme lišit a hloupé recepty které bych já přenechala ženám:-)) to bych dostala slov,kdybych vám tam

    napsala recept na norský borůvkový koláč.a bylo by to to samé jako ,když se někdo stále ptá jakou návnadu na tresky.k smíchu:-))Znovu napíši,že tato diskuze je jen pro vyvolené  tak

    hodně štěstí v podnikání.A klidně kamenujte já do Norska od roku 1994 trefím i poslepu a bez

    vás:-)))

    #10433
    Duke
    Správce
    (1391 odpovědí)

    Přípěvek není proti nikomu namířen a vyjadřuje jen můj názor.

    Stará verze webu z mého pohledu byla jen statická stránka s okazem na eshop, kontakty a zastaralou PunBB diskuzí, kam 99% uživatelů nebylo schopných vložit obrázek, nebo nalikovat embed youtube.com video (což se u stávající diskuze hodně zlepšilo a to byl důvod proč starou verzi předělat). Asi si už ani nikdo nevzpomíná, jak se ke konci čím dál častěji opakovali útotky ruských “porno” robotů. Stará verze měla i svoje výhody, to ano – byla přehledná, ale tím veškeré výhody končí. Do nové verze webu se šlo z mnoha důvodů, ale určitě ne odradit “staré mořské vlky” od diskutování. Netvrdím, že současný stav je dokonalý a právě proto se na květen chystá, jak jsem pracovně nazval “první vlna úprav”.

    Když nad tím tak přemýšlím, tak sem rád, že toto téma vzniklo. Rád bych vás všechny vyzval, ať sem napíše každý co mu nevyhovuje na diskuzi (na stránkách jako takových zatím nic měnit nehodláme) a alespoň bude s čím v květnu pracovat. Z tohoto a z jiných vláken jsou náznaky, že tahle diskuze za moc nestojí, jak obsahově, tak funkčně. Takže klidně můžeme přejít na jiný systém, ale navrhněte takový, jaký bude vyhovovat všem, nebo alespoň většině.

    PS: A pokud se najde nějaký šikovný programátor html, css, atd. rádi ho v našem týmu uvítame.

    #10436
    Martin
    Účastník
    (70 odpovědí)

    Mě mrzí npřevážně to,že spousta lidí,co byly na staré diskuzi,se na novou už nepřihlásily.

    Co se nedostatků týče,tak by asi neškodilo udělat něco s oknem na vzkazy,protože

    pokud píšu až do konce,tak pak nikdo nevidí co jsem vlastně napsal a jen si to musí domýšlet.

    Vkládání fotek se mi několikrát nezdařilo,tak už to ani nezkouším,ale netvrdím,že je

    to chyba na webu,možná je chyba u mě.Rád bych ještě uděl malý návrh k přehlednosti

    diskuze.Konkrétně vlákno Aktuální informace z norska.Je začátek dubna a toto

    vlákno má již 16 stran.Kromě pár lidí co opravdu poslaly fotky a informace o lovu

    a Michalových přízpěvcích z výpravy na soroy je to samý přízpěvek tipu : paráda,jentak dál,gratulujeme…Pokud tam chce někdo něco najít,tak je to na dlouhý lokte.A co bude

    potom v září?40,50,60 stran?Co peát gratulace do soukromých zpráv,aby se trochu zpřehlednilo téma.

    #10437
    Martin
    Účastník
    (70 odpovědí)

    To Duke : Tak koukám,že problém s oknem už je asi vyřešen,alespoň to tak vypadá,podle toho jak se mi příspěvek rozřadil. Vyřešeno!

    #10438
    Step
    Účastník
    (1080 odpovědí)

    Příspěvek není proti nikomu namířen a vyjadřuje také jen můj názor.

    Neobviňoval bych stránky za úbytek kvalitních příspěvků v diskusi díky jejich novému vzhledu, to je dáno složením účastníků diskuse a tématem.

    Já se do diskuse zapojil už v nové verzi webových stránek, starou neznám, a mě se třeba líbí.

    Když se k nám po revoluci dostaly „CB“ vysílačky, taky se na jednotlivých kanálech rozvinula obrovská diskuse a pak to najednou odeznělo, protože se tam jen kecalo o tom, jaký kdo má dosah a kolik Watů z toho vyždímal. Tak to bude i na těchto stránkách, pokud se najde někdo, kdo nastartuje zajímavé téma, diskuse poběží a nebo naopak ustrne.

    S čím souhlasím je, že stará diskuse je nepřehledná, ale jako „nováček“ ji čtu postupně od začátku a jsem spokojen. Mým cílem je se něco dozvědět, proto nereptám a beru to takové jaké to je. Minulý měsíc nám nainstalovali v práci Windows 7, to bylo keců a dnes je klid.

    Prostě se smiřte s novým vzhledem stránek a je to. A těch pár jedinců, co to s webovkama umí, můžou poradit.

    Rozhodně se na názor jak mají vypadat neptejte většiny nebo to dopadne jak se samolepkama.

    Abych ještě zhodnotil „nekalou soutěž“ v bazaru, musím se zastat provozovatele. Mě by se také nelíbilo, kdyby si na mých stránkách někdo prodával své zboží. Asi bych se přikláněl k nabídce pouze použitého zboží. Na druhou stranu ale se zde dozvídám sice spoře, ale jsou tací, kteří pustí info, na co jim kde nejvíc braly a pak zmínka, kde se to či ono dá sehnat není zas tak od věci.

    Ještě jednu věc, uvědomte si, že tu nejste stále jen Ti samí ostřílení „Kozáci“. Stále sem budou přistupovat noví a noví čtenáři a holt, budou psát „blbé“ opakující se dotazy. Mějte s nimi trpělivost. Odseknout, že je to ve staré diskusi desetkrát, není zrovna fér.

    A ty recepty je docela dobré téma. Já když byl poprvé u Korlinu a chlapi ve vedlejší chatce smažili řízky a my jedli ohřátou vepřovku, tak jsem jim záviděl.

    My sebou letos vezeme také kuchaře a ten vyhrožuje, že budeme mít každý den po večeři jako dezert puding. Možná by se mi recept na norský borůvkový koláč hodil :-).

    Admine, držím Ti palce. 

    Step

    #10441
    Pafka
    Účastník
    (3886 odpovědí)

    to STEP a VLASTINA

    STEPe díky, ušetřil jsi mi hodně času – tvúj příspěvek podepisuju od A do Zet.

    Chtěl jsem reagovat ráno, ale pak jsem si dal čas “na uklidněnou” – VLASTINO promiň, ale nevím, co je směšné například na tom, že se řeší návnady na tresky a nebo jiné ryby, rescepty, samolepky apod. Každý ať řeší, co ho zajímá – pokud to bude téma na nic, zcela nepochybně samo zanikne.

    Jak píšeš, jsi profík a tak určitě víš, že ryby vždycky berou na něco jiného – tak proč nedostat s předstihem informaci a pokusit se před odjezdem něco dokoupit. Vždyť je to tak jednoduché – pokud někomu podobné příspěvky připadají slaboduché, tak ať je prostě nečte a založí vlákno na úrovni – my ostatní se rádi přiučíme. Pafka

    #10443
    Bohuslav Poles
    Účastník
    (190 odpovědí)

    já se přiznám k tomu, že jsem založil téma “recepty….” kvůli tomu, abych mohl při další výpravě zpříjemnit jídelníček naší skupině novými způsoby přípravy rybích pochoutek. A doufám, že i ostatním to v tomto směru bude k užitku. Bohužel, nebo spíše BOHUDÍK s námi do Norska žádná žena nejezdí, takže kdyby jsme nechali recepty a vaření na ženy, tak by jsme asi umřeli hlady. Ono všeobecně platí, že průměrná ženská je dobrá na omáčky a běžná domácí jídla, ale chlap si při vaření potrpí spíše na specialitky a kvůli tomu se společnými silami dělíme o špeciální recepty. 🙂

    #10446
    MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

    2 Duke

    S tou starou diskuzi jsme se nepochopili… ja měl na mysli to, že mohla zůstat ve starém formátu, včetně vyhledávání a pod. Jen by do ní již nešlo přispívat (tedy i problém spam robotů by byl odstraněn). Myslím si že PunBB funkci zamknutí má. Samosebou výhody nového webu jsou jednoznačné. Avšak na můj vkus někdy až moc “pestré” a některé bohužel ještě nedodělané.

    Co se týká roztahování textu za okraj, to také vidím jako velký problém. Dělají to dlouhé texty (odkazy) a nezmenšené obrázky. Věřím ale, že to je jedna z plánovaných úprav na květen. Aspoň něco takového jsi nedávno psal.

    Ohledně Aktuálních informací z Norska co to mít jako řízenou diskuzi? Tedy uživatel pošle příspěvek, ale aby se zobrazil, tak ho musí admin schválit. Vím je to práce navíc a často se bude stávat, že příspěvek nebude zobrazen ihned, ale souhlasím s Martym, že ke konci roku to bude maso.

    Neberte to prosím jako kritiku, nebo snahu o zviditelňování. Snažím se jen pomoct.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 108)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Diskusní fórum RN

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(4)
(16)
(116)
(17)

Nahrávání ... Nahrávání ...