Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Hraniční kontroly

  • Toto téma obsahuje celkem 11 odpovědí. Do diskuze (6 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel stipko a poslední změna proběhla před 6 roky a 1 měsícem.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 12 příspěvků - 1. až 12. (celkem z 12)
  • Autor
    Příspěvky
  • #299278
    radek
    Účastník
    (720 odpovědí)

    Zdravím všechny Norky.

    V poslední době jsem se setkal se třemi zásahy norské celní zprávy , zaměřené proti vozidlům s CZ RZ.

    Všechny tři se staly na hlavním hraničním přechodu mezi Švédskem a Norskem ve Svinesundu. Všechny tyto kontroly proběhly tak, že vozidlo projelo po mostě , před celnicí se na semaforu ( kde byla zelená) náhle objevila červená a příkaz k odbočení doprava na pracoviště celníků v Norsku. Následoval přejezd na pracoviště, ale pouze do haly, kde není rentgen, pouze kryté stání. Celníci vyzvali osazenstvo vozidel, ( jednalo se o 2 minibusy a v posledním případě 2 sobní vozidla typu Škoda Ocatvia Combi a Fiat Freemont), aby si vystoupili a vyložili kompletně celé vozidlo pro kontrolu.

    Všichni tak samozřejmě udělali, někdo dostal malou pokutu za nadměrný alkohol, skutečně do stovek NOK a po cca 2-3 hodinách zase pokračovali v cestě.

    A teď o co jde: Jeden z kamarádů se dal s celníky do rozhovoru, proč se tato kontrola dělá, jestli je zaměření na alkohol, cigarety atd.Bylo mu sděleno, že  Norové si již např. Němce vycvičili a že teď mají nové nařízení  tzv.” cvičit zejména Čechy, Slováky, Poláky a Maďary. Jde prý výhradně o to, že se ve velkém měřítku rozmáhá pašování alkoholu a cigaret a že se tomu musí nějak zabránit a naše národy v tom prý vedou jejich pomyslný žebříček.

    No nevím nevím, já si to osobně nemyslím, ale to je věc , z mé strany neovlivnitelná a nezkontrolovatelná.

    Jedeme s kamarády rybařit a začínáme mít podivný pocit, že , ačkoliv nevozíme nic moc navíc, já tedy sám navíc cigarety, neboť s krabičkou denně nevystačím a 300 Kč za krabku fakt v Norsku nedám, ale jinak jsme čistí. Fakt ale, po xx hodinách nemám zájem, aby mě někdo filcoval auto na několik hodin na hranici.

    Takže k otázkám :

     

    1/ stalo se Vám v poslední době něco podobného ?

    2/ Není lepší jet nějakým jiným přechodem, kde tyto ” nařízení” nejsou v praxi tak obvyklá, jako na Svinesundu?

    tázka zejméa p Janku, víte o nějakých takových restriktivním opatřeních?

     

    Velmi přivítám Vaše reakce, neboť pro mnoho z nás není příjemné jet na dovolenou a být 3 hodiny na hranici buzerován a to v teplotách ( přes přechod se povětšinou projíždí mezi 3-7 hod ráno) okolo 0 st.C. Již jsem to zažil 2 x dříve a fakt to není nic příjemného.

    #299286
    roman1312
    Účastník
    (802 odpovědí)

    Letos se nám stalo úplně to samé a na tom samém přechodu. V 01,00 hod. si nás odvedli z dálnice k tomu svému krytému stanovišti kde na nás čekali tři celníci. Věnoval se nám sice jen jeden, ale věděl přesně co chce.

    Ptal se nás kam jedeme, po kolikáte do Norska jedeme a jestli známe celní předpisy jejich země. Po ujištění, že známe si nechal vyjmenovat množství dováženého alkoholu a prohlédl si zběžně zavazadlový prostor. Ke cti mu sloužilo, že nás to nenechal vyložit.  Jeli jsme ve třech a kolega který vládne slušnou angličtinou a němčinou rozhodl, že mu popravdě vše přiznáme, protože jestli nás to nechá vyložit tak budeme za trotly a bude to horší. Tři lahve tvrdého alkoholu a 40 ks piv na něj neudělalo žádný velký dojem. Po dotazu jestli převážíme nějaké cigarety a přiznání, že 15 ks krabiček, jelikož jeden kolega je nekuřák a druhý se dal na IQOS kouření nám popřál hezkou dovolenou a laskavě nás propustil.

    Celá procedura trvala asi 30 minut. Neměli jsme z toho žádný dobrý pocit, ale byli jsme zvyklí na hladký průjezd pře švédsko-norskou hranici. Holt budeme se s tím muset smířit, že nemáme zrovna dobrou pověst.

    Myslím, že to samé můžeme v brzké době očekávat směrem k vyváženým rybám-dodržování limitu.

    Uvidíme, jedem ještě v září ….!

    Norsku zdar!

    #299287
    Sim
    Správce
    (11307 odpovědí)

    Loni nás filcovali na přechodu Kautokeino. Neměli jsme nic navíc, ale vyložit celé auto pro 6osob a zase naložit, je velmi nepříjemné a představuje asi 2-3 hodiny tvrdé práce. Celmíci byli sdílní, tak jsem se dal s nimi do řeči a bylo mi naznačeno, že mají příkaz se zaměřit zejména na dodávky CZ, SK, PL, LT.  Takže pokud na přechodu nikdo nebude, máte 100% jistotu, že budete “parkovat” v garáži. Tahle situace už tam trvá asi 2roky.

    #299288
    radek
    Účastník
    (720 odpovědí)

    D9ky za reakce, právě to, že je pakárna vyložit a naložit nás štve nejvíce. Že zaplatíme popř. něco málo za pár maličkostí navíc, že mě můžou stopit cigára, to klidně oželím, ale ten pakec s vyložením a naložením mě sejří nejvíce. Jedu také v září a máme z toho vítr. Co ten jiný přechod, řešilo by se tím nějakáá, co Ty Michale myslíš?

    včera jsme to probírali dost dlouho na telefonu a vymýšlíme jakékoliv rozumné možnosti ale nic nás zatím nenapadá, sorry ale fakt nám jde jen o to vykl a nakl. To je největší vopruz, rozespalí a hup, mačačka jak na vojně.Toho jsem si za totáče užil dost a dost…

    #299318
    radek
    Účastník
    (720 odpovědí)

    již nikdo nemá nějaké zážitky? nebo rady jak objet Svinesund?

    #299329
    stipko
    Účastník
    (984 odpovědí)

    Svinesund sa dá obísť trasou Tanum (S) – Vassbotten (S) – Halden (N).
    Ale aj tak mám sebou Prehlásenie – prehľad alkoholu, ktorý vezieme.
    Je tam colnica, ktorá nieje skoro vidieť. Ale treba byť pripravený, že vás niekde cestou do Haldenu zastavia.
    Nás tak stopli tesne pred Haldenom. Zaujímali sa hlavne o ľudí  – doklady, prečo tadiaľ ideme a alkohol, len či ho máme.
    Veľmi priateľský pokec s prianim šťastnej cesty.

    #299362
    radek
    Účastník
    (720 odpovědí)

    Díky STIPKO.

    celé to na mě působí jako nafouknutá bublina, nic nepašujeme, a když si vezmeme pár gigaret, nebo o litr víc vizoura, tak nám 9 z 10 norských celníků jenom zamává a popřeje dobrý rybolov.

    Nemyslíte?

    #299363
    rybarik
    Účastník
    (295 odpovědí)

    cau

    ak nemate Norsku poznavaciu znacku ,hranicna kontrola je pre vas nepodstatna ,aj tak Vas colnici mozu zastavit,kdekolvek treba aj 10 km pred cielom,lepsie je ist si doplatit trebars iba,1 liter .a mate cele NORSKO bez kontroly ..

     

     

    #299364
    radek
    Účastník
    (720 odpovědí)

    také mě to napadlo, vypadá to, že oni po zaplacení mají v systému naší SPZ (RZ) a hned vidí, že jsme si vyřídili nadlimitní alkohol a nekontrolují.

    #299366
    mikr
    Účastník
    (202 odpovědí)

    Chlapi nic ve zlém, ale není to zbytečná starost. Když mám na opici tak musím mít na banány. Když vezu nadlimit tak holt musím zaplatit. Dnes s apkou do MT je to pohoda. Dřív díky moji slabé angličtině to byl problém.

    #299378
    radek
    Účastník
    (720 odpovědí)

    nejde mi o nadlimit, ale o ty hodiny stávené na hranici s vykládáním a nakládáním.

    #299415
    stipko
    Účastník
    (984 odpovědí)

    Appka na alkohol je na osoby, nie na RZ.

    Aby nás nedržali a nemuseli sme vybaľovať auto, tak sebou vozím Prehlad alkoholu, kde rovno píšem, koľko je v limite a koľko mám zaplatiť.

    Cestou na Soroyu som ten papier vytiahol a prekvapenie colníkov bolo nepopísateľné. Ani to neprepočítali, vystavili doklad a pokračovali sme ďalej 🙂

Aktuálně je na stránce zobrazeno 12 příspěvků - 1. až 12. (celkem z 12)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Hraniční kontroly

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(6)
(20)
(164)
(26)

Nahrávání ... Nahrávání ...