Nápověda Doporučujeme:
  • Toto téma obsahuje celkem 60 odpovědí. Do diskuze (22 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel jegrhanz a poslední změna proběhla před 7 roky a 6 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 61)
  • Autor
    Příspěvky
  • #271662
    jegrhanz
    Účastník
    (234 odpovědí)

    Když už nemůžeme chytat,můžeme alespoň koukat a popustit tak uzdu své fantyzii,představám a rybářským snům…

    #271672
    pepapol
    Účastník
    (243 odpovědí)

    snad klapne Veiholmen v Prosinci pak budou čerstvý fotky

    #271675
    jegrhanz
    Účastník
    (234 odpovědí)

    Když byla možnost,trošku jem to flákal.Co bych za to dal,sedět tam teď…(-:

    Jsou to ryby nad vrakem.Uprostřed té rybí homole je malý trojůhelník.To je vrak.Vše ostatní jsou ryby.Červené jsou velké,žluté menší,zelené malé. Množství okolo deseti tun. Kdo by tam nechtěl spustit pilkra…(-:

    Foto je echo z vraku a  jedna z nich.

    #271752
    Kliknis
    Účastník
    (951 odpovědí)

    Zdar, jak jsi přišel na ty tuny??

    #271759
    jegrhanz
    Účastník
    (234 odpovědí)

    Kliknis: Pěkná parta.Obrazovka je jim malá….(-:

    Je to odhad. + – dvě tuny.

    #271763
    Kliknis
    Účastník
    (951 odpovědí)

    Kliknis: Pěkná parta.Obrazovka je jim malá….(-: Je to odhad. + – dvě tuny.

    :-DDD

    #271776
    jegrhanz
    Účastník
    (234 odpovědí)

    Tak takthle to pod hladinou chodí.V horních partiích, na levém svahu až po úpatí hory, se díky respektu zabydleli  ryby malé, vpravo na úbočí ryby velké. Prozatímní příměří a ryby v klidu. Názorný příklad toho, jak důležité je chytat na správném místě, přestože se jedná o poměrně malý prostor.

    Na druhé fotce o tři dny později.Příměří skončilo.Velké ryby se pustily do malých.Nejlepší čas na rybolov.

    Fotka třetí: potravinový řetězec se uzavřel.Do nelítostného boje po hladinou vstoupil člověk.Ryby v klidu největším, čerstvě upečená rybí sekaná……((-:

    #271777
    jegrhanz
    Účastník
    (234 odpovědí)

    Omluvte hrubku.Příště než to odešlu,tak už to po sobě budu číst )-:

    #271790
    Kliknis
    Účastník
    (951 odpovědí)

    Fotky pěkný, první fotka, hejno čehosi, Ale velké ryby bych čekal buď přímo pod hejnem nebo vlevo a vpravo úplně dole na spodní hraně.

    Druhá fotka opět hejno čehosi, červená barva uprostřed nebudou velké ryby, ale jen obrovská koncentrace ryb. Samozřejmě velké ryby se tam budou motat taky.

    Můj názor-zkušenosti z podvodní kamery.

    #271798
    jegrhanz
    Účastník
    (234 odpovědí)

    Nejedná se o fotky čehosi…(-:

    Fotky jsou pořízené z profesionálního echolotu, podpořené 25ti letou zkušeností z lovu ryb v Norsku.

    Podvodní kamera je určitě zajímavé zařízení k nahlédnutí pod hladinu (má jí kamarád),ale jedná se o naprosto jinou technologii.Echolot a kamera pracují každý jinak,proto se ani sebevětší  zkušenosti nedají uplatňovat,nebo přenášet z jednoho na druhé.

    Jelikož fotky z tohoto echolotu můžou být pro někoho poněkud matoucí (většina rybářů je zvyklá že se na obrazovce vykreslují symboly ryb) pokusím se vše vysvětlit za pomoci upravených fotek.

    Nejprve ty fotky “čehosi”

    Kdykoliv na touto horou projíždím jsou tam ryby.Někdy v klidu,někdy v sobě…(-:

    Další fotky jsou z jara.Pro srovnání dvě stejné.Jedna je před úpravou a druhá upravená,kde jsem navíc odstarnil část obrázku pro lepší pochopení a tolik nemátl.

     

     

    #271814
    stipko
    Účastník
    (984 odpovědí)

    Perfektná ukážka.
    Je dobré vedieť čítať informácie zo sonaru a tak kvitujem tieto príspevky.

    #271817
    jegrhanz
    Účastník
    (234 odpovědí)

    Stibko: děkuji za uznání. Nikdy bych sem nepsal, ale marodil jsem, tak spíše z nudy mě napadlo založit vlákno.Chtěl jsem ale něco přínosného a smysluplného,něco, co by vyznavače mořského rybolovu  obohatilo o něco víc, než jen nafocené dlouhé řady ryb ve filetárně.(mám je nafocené také)….(-:

    Život pod mořskou hladinou je velice složitý,doslova svázaný nesčetnými zákonitosmi,když  mnohé z nich ještě ani dnes nedokážeme pořádně pochopit a pouze se domníváme.Nikdo z nás,občasných návštěvníků Norska,by za pár dovolených nedokázal správně vyhodnotit vše,co ovlivňuje chování ryb a  zároveň tedy i naší úspěšnost.Zvládáme techniku lovu,umíme vyrábět nástrahy,zvládáme uzly a vyrábíme návazce,přesto v drtivé řadě případů můžeme za naše úspěchy děkovat pouze bohatství norského moře.Díky moderní technice můžeme mnohé poodhalit,přesto nám většina zůstane i nadále skrytá.Snad tedy i mých pár obrázků pomohlo nakouknout do života ryb na jednom malém útesu…

     

    #271826
    Kliknis
    Účastník
    (951 odpovědí)

    Ahoj, výraz čehosi jsou samozřejmě  ryby. Určitě jsem to nemyslel špatně, jen mam jiný názor. Mě by třeba zajímalo, jak jste zjistili, že červená barva označuje velké ryby.  Je to možné, jen se ptam. Spíš mi přijde zajímavé, že označuješ (velké ryby v klidu na útesu), to je jako kdyby ty ryby ležely na dně, na skále v chaluhách, víš že jsou úplně nalepený na tom kopci.

    Jinak je to zajímavý téma, škoda že se nikdo nepřidá s nějakýma dalšíma zkušenostma.

    A ještě jedna věc. S touto větou určitě nemůžu souhlasit, právě naopak.(proto se ani sebevětší  zkušenosti nedají uplatňovat,nebo přenášet z jednoho na druhé.)

    #271833
    jegrhanz
    Účastník
    (234 odpovědí)

    Kliknis:vím že to nemyslíš špatně. Pouze koukáš na něco s čím nemáš zkušenosti, zajímá tě to, ale nedůvěřuješ tomu. Tento typ echolotu velikost ryb rozpoznat umí a dokáže je i barevně odlišit.Můj první echolot Raytheon Electronic,(dnes už by byl 25 let starý, bohužel mi ho ukradli), to uměl také.Nerozlišoval sice velikosti barevně,ale vykresloval symboly ryb ve třech velikostech.Fotku doložím níže.Tolik k barvám.

    Ano.Ryby jsou opravdu nalepené na tom kopci a k jiným rybám se chovají netečně.Alespoň zatím.Pod hladinou je vše,ve dne i vnoci, pouze o žrádle.Ne vždy ale ryby žerou.Dobrý útes(horu,sráz,průrvu..),stejně jako například vrak,obývají ryby stále.Mají tam dostatek potravy a dobrý úkryt. Jiné ryby jsou téměř v neustálém pohybu,protože s jistou pravidelností plují za hejny malých ryb,především herinků, kteří také pouze následují potravu svojí,tedy kril. Je to jejich plovoucí supermarket.S “jistou pravidelností” myslím to,že se nechají v určité hodiny na tom,nebo onom místě nachytat.Vše je ale tak složité a ovlivněné tolika faktory(teplota vody,roční období,doba tření,počasí,příliv,odliv,síla proudu,postavení slunce a měsíce atd…)že je možná lepší se nechat splouvat a spoléhat na náhodu  že na tyto ryby narazíme, než prosedět dovolenou na vytypovaném místě a být bez záběru.Ryby z mnoha důvodů znovu připlout nemusí….Proto raději navštěvujeme místa léty prověřená,jako jsou pomořské hory,srázy a útesy,místa, která málo kdy zklamou.Tam jsou ryby opravdu jako přilepené, i když ne vždy berou.

    Nemyslím si,že by se nechaly zkušenosti s podvodní kamerou, využít pro práci s echolotem a naopak. Obojí pracuje se zcela jinými technologiemi a obojí bylo vyrobeno za zcela jiným účelem.Jsou to dvě diametrálně odlišné věci.Nenapadá mě, jak bych mohl podvodní kamerou nahradit echolot.Možná to je ale tím,že podvodní kameru nevlastním a nemám s ní žádné zkušenosti…

    Foto je staré apelco nad vrakem.

     

    #271834
    Sim
    Správce
    (11307 odpovědí)

    Stibko: děkuji za uznání. Nikdy bych sem nepsal, ale marodil jsem, tak spíše z nudy mě napadlo založit vlákno.Chtěl jsem ale něco přínosného a smysluplného,něco, co by vyznavače mořského rybolovu obohatilo o něco víc, než jen nafocené dlouhé řady ryb ve filetárně.(mám je nafocené také)….(-: Život pod mořskou hladinou je velice složitý,doslova svázaný nesčetnými zákonitosmi,když mnohé z nich ještě ani dnes nedokážeme pořádně pochopit a pouze se domníváme.Nikdo z nás,občasných návštěvníků Norska,by za pár dovolených nedokázal správně vyhodnotit vše,co ovlivňuje chování ryb a zároveň tedy i naší úspěšnost.Zvládáme techniku lovu,umíme vyrábět nástrahy,zvládáme uzly a vyrábíme návazce,přesto v drtivé řadě případů můžeme za naše úspěchy děkovat pouze bohatství norského moře.Díky moderní technice můžeme mnohé poodhalit,přesto nám většina zůstane i nadále skrytá.Snad tedy i mých pár obrázků pomohlo nakouknout do života ryb na jednom malém útesu…

    Moc pěkně si to napsal, se vším souhlasím. Díky za tak výživné vlákno.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 61)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(6)
(20)
(164)
(26)

Nahrávání ... Nahrávání ...