Vytvořené odpovědi
-
AutorPříspěvky
-
elem
Účastníkelem
Účastníkelem
Účastníkelem
Účastníkelem
ÚčastníkKaskádovitý vodopád Tvindefossen
elem
Účastník2 Pafka
moc hezké a pravdivé zamyšlení
A v Americe jsou bez vánoc
elem
Účastník[citace]kim napsal:
Pro mě je to příjemné čtení snad nebudu sám. Dnes jsem se byl podívat k prodejním kádím. Setkali jsme se tam dva a zjistili jsme, že vůbec nedostali špígláky. Ani prodavač to nevěděl. Měli nápis, že kapříci jsou z Třeboně. Již si nepatuji, ale třeboňský kapr byl špíglák. Opravte mě jestli se mýlím. Také velikostně mi nevyhovovali. Tak snad zítra. Možná v jiných městech špígláky mají.
Ještě jednu věc. Leta jsem na rozporcovaného kapra kapal citron. Ovšem manželka mě sdělila, že se na čertvé ryby nemá dávat, až když je na talíři. Údajně to bylo v TV. Nevím k jaké úhoně by mohlo maso přijít.[/citace]
Typy ošupení kapra obecného
V našich podmínkách se můžeme setkat se čtyřmi základními typy kaprů podle ošupení:
Kapr šupinatý – celé tělo s vyjímkou hlavy je pokryté šupinami
Kapr lysec (lysý) – na svém těle má různě velká lysá místa, šupiny bývají u základny ploutví, na ocasním násadci, na hřbetní linii těla a za hlavou na trupu
Kapr řádkový – podobá se lysci, v postranní čáře však má jednu nebo dvě souvislé řady šupin
Kapr hladký – má tělo téměř bez šupin s výjimkou několika málo šupin u základen ploutví
Praktický význam má především chov kapra šupinatého a lysce. Kapr řádkový a hladký není tak běžný, protože tyto dva typy dosahují menší užitkovosti, jsou méně odolní a více náchylní k různým deformacím. nullTřeboňský kapr se chová ve formě kapra šupinatého i kapra lysce.
Přebráno přímo z webu trebonskykapr.cz
elem
ÚčastníkHlavně si NAKI nenech auta prosypat ostatkama.
Taktéž dávám hlas.
elem
ÚčastníkJsem rodem Jihočech, ale již 24 let bydlím na Kolínsku ( nad Labem ). Jaké bylo moje překvapení, když jsem zjistil, že v tomto kraji se na štědrý večer podává bílá vinná klobása a vepřový řízek s bramborovým salátem…???
No, proti gustu žádný dišputát – ale obrátil jsem rodinu na víru své Třeboňské babičky a vždy připravuji rybu na tři způsoby:
Na večer vánoční je klasická rybí polévka se smaženými houskovými kostkami a řízky z kapříka s kyselým bramborovým salátem – přidávám do něj okurkový lák.
Na 1. boží hod připravuji kapra po cikánsku – zapečené kousky provoněné slaninou a koňským salámem překryté zeleninovým lečem.
Na 2. svátek pak připravuji štičí podkovy ve smetanové omáčce. Babička vždy dělala kapra na modro se švestkovou omáčkou ( „něco na způsob rajské“ ) , ale tento recept jsem nikdy netrefil a už ho bohužel nikdy nezískám…
Stepe díky za téma a Všem šťastné a veselé.
elem
ÚčastníkVšem ještě jedno přání
elem
Účastníkelem
Účastník[citace]Vlkous napsal: Měl jsem obdobné problémy a vyřešilo to použití jiného prohlížeče nebo jak se to přesně jmenuje.
Vyzkoušej Internet Explorer, Mozila Firefox, Opera …..[/citace]
pravdu díš – njlepší je použít obyčejný Google Chrome
elem
Účastník2 Michal
ten link je nefunkční
elem
ÚčastníkKime – malá nápověda
Kamzík bělák (Oreamnos americanus) je velký savec, který obývá pouze vysoké severoamerické skalnaté hory od Aljašky po Montanu, Idaho, Oregon a je vysazen v Jižní Dakotě, kam se dostává díky své horolezecké zdatnosti a kde se také chrání před dravci, kteří do takovýchto výšek nevystupují.
elem
ÚčastníkNa Gopro.com store po přepnutí na Českou republiku se v košíku objeví cena 449 Eur včetně poštovného místo původních 399 Dolarů v USA
-
AutorPříspěvky