Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Škrábání kelerů a slávky jedlé Odpověď na: Škrábání kelerů a slávky jedlé

#17417
kejklik
Účastník
(78 odpovědí)

Filety z kelerů stahujeme, malé obecňačky do cca 4 kg necháváme v kůži, větší také stahujeme. Opláchnout před stažením, pak už žádná voda a rychle zamrazit!

Slávky mají sezónu od srpna do dubna, ale jedlé jsou celoročně (v létě na Jadranu běžná strava). Je nutno je důkladně očistit kartáčem a vytrhnout bissová vlákna. Na trošce olivového oleje osmahnout řapíkatý celer, česnek, karotku a šalotku. Nasypat mušle, přiklopit, nechat cca 5 minut dusit, pak zastříknout bílým vínem a zbaštit. Nejlépe s bílou bagetou. 😯

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(6)
(20)
(164)
(26)

Nahrávání ... Nahrávání ...