Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Odkrvenie a spracovanie Odpověď na: Odkrvenie a spracovanie

#20625
Miroslav Laurin
Člen
(28 odpovědí)

Vážení kolegové.

Přimlouvám se za vykrvování a vykuchání ryby v čase co nejkratším

po vylovení. Pokud to samozřejmě okolnosti umožňují. Při letošním

prvním turnusu na Smole (kemp Havfiskesenter) nám neobyčejně přálo

počasí a úlovky odpovídaly tomu, že jsme bez problému mohli na plo-

šiny daleko za smolský maják, kde kadence záběrů byla taková, že

jsem prakticky jeden den jen kuchal a čistil úlovky kamarádů z lodi.

Podotýkám, že ryby pod šedesát jsme pouštěli zpět. Odměnou nám byla,

krom následně perfektních filetů, i stafáž 93 racků (1. den) resp.

158 racků (2. den), kteří utvořili kolem naší lodi vděčný kruh

strávníků – plus nevšední zážitky z toho všeho. Kdy se podaří nalá-

kat racka až těsně k lodi pro játra takříkajíc z ruky? Vykuchané

ryby jsem vypral v mořské vodě a v kempu pak vyfiletoval. Lodě

Oien 530F jsou pro tuto činnost velice vhodné (nízký bort) a v se-

dací lavici je zabudován veliký bílý “kalfas”, ve kterém ryby lze

bez újmy z pražícího slunce převézt do kempu. Jen uloveného devate-

náctikilového halibuta jsem pouze vykrvil a kuchání si nechal až

po návratu (kvůli zvážení). Navíc si tímto způsobem i ulehčíte prá-

ci ve filetárně – nebudete se patlat s vnitřnostmi.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(12)
(27)
(234)
(43)

Nahrávání ... Nahrávání ...