Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Lov velkých mníků › Odpověď na: Lov velkých mníků
#16670
23.1.2011 v 17:08
Když se mi podaří mníka ulovit, tak z něj dělám gulášek. Lepší je na to maso z hřbetu lumba, které je bez kostí. U lenga je to pracnější z vykoštěním. Postup je pak stejný, jako u klasického guláše.
Cibulku do zlatova, na to dám na kostky nakrájené maso mníka (kostky klidně větší cca 5x5cm)a opatrně ze všech stran osmahnu, aby se maso zatáhlo. Pak to podleji trochou vody a 10min to nechám podusit. Nakonec okořenit paprikou, pepřem, kousek česneku (každý podle chuti), zaprášit moukou, osolit a po 5ti minutách je hotovo.
Jednou jsem ho vařil nerybářům a nevěřili že je to z ryby. 🙂