Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Lov velkých mníků › Odpověď na: Lov velkých mníků
#16663
23.1.2011 v 14:30
Maso mníka mořského i bělolemého je z kulinářského hlediska oproti
masům osatních treskovitých ryb nepříliš výrazné. Osobně mi připadá
“sušší” a tak se mu snažím pomoci tím, že filety z mníků posypu koře-
ním s bylinkami (od Vitany na př. “Bylinkový kapr”) a pečlivě je oba-
lím krunýřem z tenkých plátků anglické slaniny. Pak už lze péct na
tuku podle vlastní chuti (máslo, olej – jak je kdo zvyklý). S kořením
není třeba to přehánět, člověk by měl vždy mít dojem, že jí především
rybu. Čehož na př. v sezóně, kdy jsou k dispozici i bylinky z vlastní
zahrádky, není tak obtížné dosáhnout.