Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › kuchařské receptury a specialitky › Odpověď na: kuchařské receptury a specialitky
Slibovaná treska na sladko s rýží:
připravíme si omáčku – usmažíme karamel – celkem 4 velké polévkové lžíce cukru, když je hotový zalijeme vodou a necháme rozvařit. Do toho přidáme mraženou zeleninu (hrášek, mrkvička, lusk, kukuřice apod.). Povaříme. Nakonec zahustíme solamylem. Omáčka musí být sladká.
dále uvaříme rýží
výběrové kousky tresky osmažíme na oleji. Kousek dáme na talíř, na to nalijeme omáčku se zeleninou a přidáme rýži.
K tomu bych si dal dobré vínko – pozdní sběr nebo výběr z hroznů
Návod na tatarák: čerstvé ryby naškrábeme příborovým nožem (nejlépe okoun nebo mník nebo čerstvý filet candáta z MAKRA)Vždy oddělit kůži před škrabaním (muže smrdět)
Přidáme koření sůl pepř vorchestr kečup hořčici a na velice jemno!! nakrájenou cibulku.(nedavám vajíčko)
V troubě osmažíme topinky, jemně potřeme česnekem a podáváme. Výborná mňamka!
Prostě Galileuv tatarak!