Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Filetovací nůž Odpověď na: Filetovací nůž

#13082
kejklik
Účastník
(78 odpovědí)

Vlkous napsal: Jestli můžu poradit, tak si vem do ruky klasický rejžák a hadici a zbavíš se jak slizu tak i šupin, které stejnak opadávají. Ryby před filetován budeš pak mít krásně čisté.

Ryby nekucháme (jen se kontrolují játra a když nejsou “červivý”, zpracují se do oleje) ani se nepatláme se šupinami. Vyřízneme jen filety ze hřbetu a boků a ty pak stáhneme. Vozíme dom jen úplně čisté maso. Pouze na gril se vozí něco menších obecňaček a kelerů. Ty odšupinujeme českým drátěným kartáčem. Rapala nože slouží perfektně, zejména na stahování kůží. Kolečkovým brouskem se nůž protahuje prakticky na každou rybu, s ostřím jako žiletka jde práce přeci jen líp.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(4)
(6)
(85)
(13)

Nahrávání ... Nahrávání ...