Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu co robit s odpadom po filetovani Odpověď na: co robit s odpadom po filetovani

#18848
Doršák
Účastník
(1104 odpovědí)
byl(a) online před 2 roky

Tepelná úprava pokud přesahuje 80°C je spolehlivě likviduje.Ovšem co se týká mrazení je to předmětem sporů a diskuze.Hluboké zamražení je při – 176°C pak spolehlivě nepřežijí, ale ohledně teplot, které běžně dosahuji -18°C to tak jednoznačné není.Je třeba si uvědomit, že tito parazité bežně žijí v teplotách kolem 0°C.takže lehký mrazík jim komplikačku nedělá.Ale je to otázkou názoru. Toto se týká zárodků, nikoliv dospělců.Ti hynou již při – 8°C, kdy dochází ke krystalizaci tělních tekutin.Takže pokud z nich neděláš tatarák, neměl bych z toho obavu.Do těla se dostávají výlučně přes zažívací ústrojí, takže při čištění apd.nehrozí zavlečení. Nicméně je-li ryba na tolik zasažena, že jsou červíci už i v mase, nikoliv pouze v játrech apd.vracíme ji zpět do moře s odpadem.Většinou to bývá problém mníků, hlavně brosmy a doršů.Např. u okouníka a makrely jsme je nikdy nenašli…

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte rybolov v Norsku v roce 2022?

(19)
(86)
(20)
(15)

Nahrávání ... Nahrávání ...