Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Celé ryby a nebo filety?? Odpověď na: Celé ryby a nebo filety??

#8608
Bohuslav Poles
Účastník
(190 odpovědí)

4 007krivanek : na to nemám, jen se snažím zapojit do diskusí a při tom uvažovat jen trochu logicky, nic víc.  Poradit si musí každý sám, podle toho kolik si toho přečte a jak je vnímavý. Spíše bych zřídil “poradnu paní Janky”, neb její příspěvky jsou velice praktické, užitečné a smyslné. 🙂

 

4 Jisto : drobný překlep, ano má to být 48 celých ryb. Za to se pokorně omlouvám. 🙂  Ptákovina, neptákovina, jen jsem uvažoval trochu matematicky a raději to zkusím znovu :

podle Norské normy 48 celých ryb = cca 15 kg filet, pokud vezmu minimální lovnou délku kellera 45 cm, tak bude mít vykuchaný cca 1,5 kg = 72 kg masa a z toho plyne, že jsem přes limit. 🙁   Pokud tyto ryby vyfiletuji, měl bych dostat cca 15 kg filet a jsem v normě  🙂   Jenže já jsem nepočítal s tím, že takhle malé ryby budu zpracovávat. A že z 240 kg kellerů udělám 15 kg filet mi přece říká Norský předpis ne?? Já vím, je to blbost, uvažoval jsem teoreticky, ne prakticky.  Vždyť je to jen dětská úvaha = su přeci čech ne……. 🙂

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(5)
(19)
(139)
(24)

Nahrávání ... Nahrávání ...