Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Aktuální informace z Norska 2010 Odpověď na: Aktuální informace z Norska 2010

ZM
Účastník
(1125 odpovědí)

No,já bych je tam dal,ale v rozhodující chvílích mě opustila technika a musím čekat co mně pošlou ostatní.Tak tady mám jednoho čtyřicátníka z jezera na suchou mušku,chytlo by se určitě i víc,ale nebyl čas a u mě chuť kvůli různým odpadkům kolem,to nebývá ve Skandinávii u pstruhových vod zvykem.Také se chtěli chytat halibuti,tenhle (168cm,57kg) byl chycen na Penn Charissma 50-190g,Shimano Exage 6000.Spiderwire 22kg,riper Epic 15cm od Miloše,50g hlavička,zdoláván 20min(?).Problém byl jak ho dostat do lodě,gaf se zdeformoval,napotřetí se to podařilo.Naše loď chytla asi 20 halibutů od 80-110cm,něco se vyvlíklo,jeden mi to utrhl,šňůra byla několikasezonní a někde poškozená,mohl jsem tam dát silnější,ale nebyl čas to vyměňovat…tak jsem ji aspoň obrátil.Chytali jsme v hloubce 20 – 35m,nad písčitým rovným dnem,kde se většinou nic jiného nechytilo,občas 40-ti cm obecňačka,byly to dlouhé chvíle bez záběrů,říkali jsme o tom,že tady chcípl pes resp.halibut.Nástraha se pustila ke dnu a při driftu se zvedala a spouštěla,takže vlastně troling střižený pilkrováním,některé záběry byly při rychlém tažení nastrahy pod lodí,takže se stalo.že 110cm halibut spolkl dvě nástrahy a kolegové se o něj chvíli přetahovali.Při jedné dlouhé chvíli,bylo bezvětří,loď stála,což je opravdová zkouška vytrvalosti,jsem z legrace polopaticky předváděl a hlasitě komentoval spávné vedení nástrahy při chytání polacků(opravdová přívlač) a v 15m sloupci zabral na 10cm červeného ripera 110cm,13.10kg.Ale chytli se i na bílé,černé,žluté,hlavně na modré.Halibut bojuje energicky,vylovování na loď může být obtížné,chyť a pusť s dlouhými kleštěmi a s dobrými rukavicemi,ale zdolávání metrového polacka či kelera je jiný boj,dramatičnější.Nesmíme mít ale na navijáku 100lib šňůru.

Zajímavosti – chytlo se několik polacků(nej cca 60cm),několik mníků mořských. K vážení ryb jsme používali dvě váhy Ornulfa,snad váží dobře a nevadí jim nakloněná rovina jež panuje v této chatě.Použili ji i norští rybáři,kteří den po nás chytli na stejném místě 75kg.Jel bych i příští rok,ale je otázka,zda ještě bude chata stát,jest-li ji nepotká osud jiných budov v okolí a nestane se součástí velikého skladiště-smetiště.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(1)
(0)
(16)
(2)

Nahrávání ... Nahrávání ...