Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Aktuální informace z Norska 2010 › Odpověď na: Aktuální informace z Norska 2010
Zdravím všechy,
Včera večer návrat z Hitry – Dolmoy. Rybaření (jen přívlač) super, jedna z nej návštěv za těch sedm let co jezdím, akorát polaků bylo méně než loni na konci dubna. Každý rok je v tomto období jiný, ale vždycky se nachytá. Letos byla třeba studenější voda 15.5. než loni na konci dubna. Letos jsme si užili 14dní a ryb mezi 70cm až 95cm byla většina. Letos jsem vše odchytal na 40g 3m dlouhý prut a byla to paráda. K té délce prutu vím, že by byl nepohodlný ve větším počtu rybářů na lodi, ale my jsme jezdili ve dvou a jeho akce byla parádní :o) nej ryba chycená na tento prut polak 90 cm a obecňačka 93cm. Nástraha nej kopyto oranžová s flitrem má jí tu i Michal v e-shopu a vyzkoušel jsem i červy od Hyseho, obecňačky je baštily parádně, ale polaka na ně jen jednoho, ale jak jsem již psal neměli takový apetit.
Dále píšu další zkušenost, syn musel navštívit nemocnici (operace slepého střeva) v nemocnici, která pro zajímavost je vzdálená 110km Orkdal, vše proběhlo na jedničku. Akorát dostat ho do ní byl problém. Ve dne bylo klukovi jen blbě a v noci ve dvě dostal křeče a bolesti. Po pokusu najít ve Fillanu doktora s nulovou úspěšností jsme volali záchranku. Domluvit se v této oblasti s nimi můžete jen anglicky a norsky, němčina, kterou trochu vládnu řeč neznámá. Očekával jsem pomoc od jedné osoby (on ví kdo, ať si to přebere), ale nakonec nám pomohl člověk co rozvážel noviny a potvrdil to, že čekáme ve Fillanu před obchoďákem na záchranku a ne, že si z někoho děláme srandu. V nemocnici jsme platili poplatek 270,-NOK jinak vše jde na pojišťovnu.
Proto apeluji SJEDNAT PŘIPOJIŠTĚNÍ nepodceňovat to. Relativně nejzdravější člověk 22let a problém je na světě !!
My jsme pojištění měli :o)