Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Aktuální info střední Norsko 2011 Odpověď na: Aktuální info střední Norsko 2011

janka
Účastník
(2448 odpovědí)

Morsky pstruh ma taky oranzovou barvu masa jako losos. Maso je jen o neco mene mastne a je jemnejsi.

Normalni pstruh, co se chyta u nas, ma take ruzovo-oranzovou barvu masa, ale ne tak vyrazne jako losos.

Je rozdil, zda mate pstruha volne zijiciho a nebo z farmy. Pstruh duhovy z farmy ma vetsinou bile maso a takove skoro moucne (ne pevne). Pokud ho vysadite a nechate ho nejakou dobu zit ve volne prirode, diky potrave (maly “racci”, kteri obsahuji oranzove barvivo, jez se v mase ryby usazuje) se maso zbarvi. Pstruh duhovy se ve volne prirode nerozmnozuje. Potocak naopak se sam rozmnozovat muze a neni nic lepsiho, nez rybka vyrostla v divocine – mnam. Barvu masa ovlivnuje jeho strava.

Pstruzi a lososi z farem maji svou konecnou syte oranzovou barvu masa hlavne diky specialnimu krmivu, ktere se jim podava nejakou dobu pred vylovem.

V obchodech v Norsku se daji koupit i uzeni a marinovani pstruzi i lososi. Od sebe je rozeznate hlavne podle ceny 🙂 Pstruh je drazsi.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(6)
(20)
(164)
(26)

Nahrávání ... Nahrávání ...