Nyní již z pohledu nezůčasněného vidím, jak se tady ostatní baví.((-:   Ale proč ne. Papíru je tady dost a navíc se fórum v okurkové sezóně trošku rozjelo. Tak tedy, "ať se práší za kočárem":

Zatímco většina patrně důvod proč přišlo omezení pochopila, koalice dvou dosud nechápajících stále nikoliv a jak vidno,  ještě ani zdaleka zbraně složit nehodlá...(-:   Jeden se domnívá že všichni kradou a už se do toho tak zamotal,že ani neví který nejvíc a kdo komu, ten druhý má v hlavě především prachy a navíc "nevie čítať." Tomu prvému už ani nemám mentální sílu odpovídat a nechám ho proto blouznit o krádežích i nadále, tomu druhému malinko otevřu oči aby byl v obraze a lépe se mu spalo.

Pán Mino. Nepsal jsem 160 tun za sezonu, ale za tři měsíce. Pro vaši představu to jsou zhruba          2 000 000,- Nok. Tato částka se týká pouze Lofot. Tam se loví z hejn ve tření. Jejich jikry se pak dále zpracovávají, ale nikoliv pro mne, ale pro lidi kteří je maji rádi a kupují je. To je ale pouze základ na přežití, nebo slušné živobytí. Od 20.5. pak začíná sezona lovu mořských ďasů. Ti přinesou společně s halibuty, díky své vysoké výkupní ceně, ještě zhruba dvakrát tolik, co činí výdělek na Lofotech. "Prajem tedy pokojné spanie a vel'a snou o prachách." A jestli tedy vy lezete někde v Praze po lešní, tak věřte, že já za to opravdu nemohu.

"Prikládám pár fotiek a nechajte si s o nich snívať."

Na spodní fotce jsou dvě tuny tresek za jediný den. Zbytek je v podpalubí.

Na prostřední fotce je 30 norských tisícovek které mám uložené tam, kam ukazuje červená šipka. Peníze za 500kg prodaných ďasů.

Na fotce horní je část z prodaných ďasů.