Pane Meki a spol co mě kritizujete. Kritizujete mě za názor, kerý jsem v podstatě nikde neprezentoval. Pouze jsem se snažil vysvětlit důvody proč k úpravě legislativy došlo. Rozumný člověk pochopí, jiný buďto není schopen, nebo nechce. Slušný to pochopí jako dočasné  a rozumné opatření, druhý bude plakat, špatně spát a týrat se jak jak zlovolně je mu ublíženo a jak hluboce byl znectěn. Všichni jsme rybáři. Komerční i ti sportovní. Všichni neseme svůj částečný podíl na dočasném stavu rybí populace a všichni svým dílem musíme přispět aby se situace zlepšila. Jedni vidí jednoduché a přijatelné řešení a uměli by případně poradit, další jde rovnou k jádru pudla a výkřikem do tmy  "norové zameťte si před vlastnám prahem" jedinou větou problém vyřeší. Určitě by si vašich rad vážili, ale nepodceňujte je. I oni si už léta lámou hlavu nad rozumným kompromisem, ale veškeré pokusy  o přijatelnou dohodu naráží stále na stejný problém a vrací se  jim jako bumerang. Oním problémem není nic jiného, než neochota spolupracovat, vynalézavost a hamižnost prosťáčků, nevidících o nic dál, než na dno svého vlastního talíře. Norové o spolupráci stojí, ale lidská touha urvat pro sebe za každou cenu co nejvíce, každý návrh na rozumné řešní ze stolu opět smete. Pašeráci, nebo masaři kteří bezohledně vyřezávají z ryb jen exkluzivní části a zbytek v lepším přípaě hodí do moře a v horším nechají válet na očích veřejnosti, přivedly norské ůřady k závěru, že jakýkoliv pokus o smír je zbytečný a je nutné začít jednat tvrdě a nekompromisně. Nikoho nebudou zajímat názory jedinců neustále poukazujících na to,kolik ulovi ten,či onen, nebo jejich pláč jak byli okradeni. Tím nechci házet všechny sportovní rybáře do stejného pytle, jsem přesvědčen, že drtivá většina se chová slušně a že dočasná omezení chápou a zrovna tak je ve vší slušnosti a pokoře přijmou. No a ti ublížení si musejí uvědomit, že z jejich jim nikdo níc nevzal, ale naopak z cizího stále dostávají. A už jen tak pro zajímavost. Přesná data neexistují, ale kompetetní orgány odhadují, že sportovně rybařící turisté uloví ročně 15 000 tun ryb.Jestli je to hodně nebo málo ať každý posoudí sám, ale faktem je, že do vody je už nikdo nikdy nevrátí.

Joure: povolenky a možnost přikoupení dobrý nápad, ale nikoliv na filé. Pouze na kulaté ryby. Třeba bez hlavy, ale ne filetované. Filé by byla doslova katastrofa.