Děkuji za názor. Neznám Vás a nevím jakým životem jste si prošel. Já měnil zaměstnání cca 10x a stěhoval jsem se 8x po celé republice když ještě byla celá. Takže kohokoliv co jsem znal jsem zanechal někde v dáli. A kamarádství na 200 km nefunguje. A že jsem vždy bydlel jen v paneláku tak ryby neberu. Moc mi nechutnají a nikdo v rodině je nechce. A nejezdím do Norska 30 let, před tou dobou jsem měl úplně jiné starosti a priority. Netvrdím, že důchodci jsou špatní anebo že nestačí. Jen moji zkušenost se dvěma popsanými typy prvo-rybářů co vyrazí do Norska. A platí to jen pro situaci kdy si zaplatí rybaření u cestovky. Neplatí to u Vás co jezdíte stále se stejnou sestavou a vlastní cestou. A pokud narážíte na moje vzdělání s tím nic nenadělám. Prostě IQ traktoru nebo IQ rezavé pumpy mi vadí, vyhýbám se mu ale pokud mi cestovka někoho takového dá do lodi tak se s tím já poperu. Těžko ale ten jmenovaný když mu položím otázku které ani nedokáže porozumět. Stejně tak se vyhýbám alkoholikům a feťákům. Nicméně i takové mi cestovka přihrála na loď.
Pokud jste nic z toho nezažil jen proto, že jste pracoval celý profesní život u jednoho zaměstnavatele na stejné pozici, bydlíte stále ve stejném rodném městě, v domě po rodičích, nebo máte po předcích zemědělskou usedlost pak houby víte o mém živote. V mých botách nechodíte a ani by jste nechtěl kdyby jste je znal. Takže mě nekritizujte za moje názory. Když už tak jste sem mohl dát svoje zkušenosti z toho jak do Norska na ryby s cestovkou. Pokud to neznáte pak by bylo lepší mlčet a šoupat nohama.
Nebo si myslíte že Vaší kritikou se před Vánocemi zamyslím a budu o tom přemýšlet?
A jen pro Vaši představu: Brno, Brno, Brno, Žilina, Vyškov na Moravě, Praha, Mladá Boleslav, Poděbrady, Nymburk, Praha. Stěhování a místa kde jsem alespoň rok bydlel.