To, jestli ude muset Ahmed šrotovat lodě nikoho nezajímá. Každý ponikatel nese kůži na trh a s různými riziky, které mohou jeho živnost ovlivnit, musí počítat. To prostě nikoho nezajímá. Podobně jako za Covidu, kdy palo stovky živností a nikdo se jich na nic neptal. Není to stejné,ale je to podbné.

Co se týká tvého nápadu jak situaci řešit. Zní to velice logicky, dokonce i velice lákavě. Profíci rybáři by nemuseli do práce a dotovali by je sportovní rybáři kteří by ryby nachytali za ně. Jak píšu, krásná představa, zdánlivě logické a jednoduché řešení, ale opak je pravdou. O tom kdyby někdo dal hlasovat, tak úplně vidím ten les rukou který by to smetl ze stolu. V jaké podobě by se ty ryby vyvážely? Byl by to filet s kůží a  kostmi, nebo filet bez kůže a kostí? Nebo dokonce loin filet, případně dopředu nasolené filé zbavené veškeré vody, jak už tady nějaký vykuk psal? A nebo treska tmavá vykuchaná a bez hlavy, mník kuchaný bez hlavy, nebo polak a treska obecná kuchaná s hlavou? Nebo by to byla treska s hlavou pouze podřízlá a nekuchaná tak jak se vykupují na Lofotech? Takto se vozí ryby do výkupu a zrovna tak výkupní cena, která se kolikrát mění doslova ze dne na den. Byly by ryby tříděné a popsané dle jejich kvality, druhu a aktuální ceny, protože každý druh se vykupuje za jiné peníze? Kdo by tuto cenu stanovil? Za 10 nok. a kilo tresky, jako na Lofotech, nebo za cenu ďasů a halibutů? Tam může cena kolísat až okolo 70ti nok za kilo. To by byl pěkný guláš a profíkům by praskla žilka, protože místo toho aby vláda proutkařům ubrala, což je jejich cíl za který bojují, tak by dostali přidáno a jim by se kvóty ještě více snížily. Oni usilují o to, aby to bylo spravedlivé. Takový je stav rybí populace a když musíme slevit my,tak i oni. Jsou to také rybáři a čím větší objem filé vyvážejí, tím více ryb ubývá. To jim prostě nikdo nevezme a je to holý, neprůstřelný fakt, na který se jen ztěží hledá argument. Námořní institut nikdy necouvne a kvóty zvedne až se stav ryb zlepší, nehledě k tomu, že kdyby podobný návrh prošel a filé by se muselo clít, byť za nějakou výkupní cenu, tak jsou někteří "sportovní rybáři" pro ár korun schopni zmasakrovat co nejvíce ryb jenom proto, aby si odvezli to nejcennější, třeba loin filet. Já to přeci musím platit a nic jiného mě nezajímá. Byla by to doslova katastrofa! Je jště daleko více důvodů proč takovéto jednoduché a líbivé řešení nikdy neprojde, ale už se k tomu nehodlám více vyjadřovat. Nějaká kila odpovědní  stanoví a nám nezbyde nic jiného, než jejich zákony dodržovat, nebo chytat jinde. Já osobně za nikoho nekopu a ani nikoho neobhajuji. Jen se snažím vysvětlit co se chystá a také proč se to chstá. Možná to bude nakonec jen bouře ve sklenici vody a nic se měnit nebude, jen reaguji na příspěvek Michala, protože to mám z první ruky,vím že se něco děje a něco připravuje.

Také přeji všem pevný prut ...((-: