osobní názor: jakákoliv změna u sportovního rybolovu bude mít dopad na turismus a ekonomiku v některých oblastech, protože není úplně zanedbatelnou částí příjmů. např. SOROYA: my jezdíme v 6ti lidech a za 10 dní utratíme v norském království cca 60.000NOK. Je jedno jaký bude limit 18 nebo 10kg, pojedu jednou a pak už ne. Když mi umožní si něco dovést zdarma, super. Ale proč neumožní sportovnímu rybáři "proclít" stejně jako u alkoholu určité množství ryb, např. max. 20kg za nějakou průměrnou výkupní cenu, kterou by dostal komerční rybář ve výkupu? Z takto vybraných peněz, by ho mohli dotovat, protože mu snížili kvotu. Já bych si nachytal čerstvé ryby, z kterých bych měl radost a pořád by mě kilo filet vyšlo levněji než u nás a čerstvé s láskou nachytané. Výsledek bude ten, že za rok nebo dva může Ahmed na Soroya 2/3 lodí sešrotovat a baráky zbourat. Nikdo tam už za ty peníze nebude jezdit každý rok, stejně jako na dovolenou jede pokaždé jinam. Jinak řešit na kolik vyjde kilo filet je fakt zcestné. Já jezdím s tátou a to by jsme neprojedli v Makru za 5 let.
Uvidíme, jak to vymyslí. Přeju všem pevný pruty a spoustu rybářských zážitků.