Já si naopak nemyslím, že se to vyvíjí správným směrem.  Podle mě to podstatně zdevastuje turistický rybolov v Norsku.  Bylo by lepším řešením omezit vývoz ryb 1x ročně a limit 18kg ponechat. 90% procent rybářů tak kromě zážitků jede i pro dobré ryby. Tohle omezení způsobí hlavně to, že se bude z ryb brát jen to nejlepší maso a 80 % ryb se vyhodí zpátky do moře. Další věc je, že to výrazně postihne ubytovatele, respektive registrované kempy, které investovali nemálo finančních prostředků.  Přijde zcela logicky úbytek těchto poskytovatelů a tím pádem samozřejmě vyšší cena. Snížení limitu z 18kg na 10kg je podle mě alibismus  vynucený snížením kvót komerčního rybolovu. Na rybí populaci to nebude mít žádný vliv.  Samozřejmě Norové mají plné právo omezit rybolov v jejich vodách tak jak uznají za vhodné.