Na prelome mája a júna keď sme boli vo fjorde v strednom Nórsku bolo tak zle počasie, že sa za 10 dní podarilo ísť na vodu len cca 3x. Sice som odchytal a naučil chytať pstruhy z brehu, chytil halíka, nebolo to šak ono a tak som musel do Nórska ešte raz.. pstruhy boli fuč, poradili sa len 3, 1 veľmi pekný 58cm. Podaril sa metrový mieň, nacápal som kopec platyzov a chytil osobák halíka 102cm. Parádne som si zachytal, rameno opäť pobolieva. Posledné 2 dni už ryby prestali brať úplne, hlásili dažde, miestny hovorili že to tak už ostane a tak po týždni som sa pobral späť domov. Na strednom Nórsku sa mi páči veľká druhova pestrosť rýb, v bedničke mi skončilo 8 druhov z celkovo chytenych 15 druhov. Vyskúšal som snáď šecky prístavy od Sasnitz až po Hirtshall aby som konečne objavil ten najlepší s najkratšou cestou 2035 km, Swinousie v polsku. Parádna nova dialnica, končí cca 30 km od prístavu ale stavajú už ďalej, tak možno na budúci rok sa pôjde priamo do prístavu. A tak dúfam, že to tak dám aj na ďalší rok, najprv máj/jún a potom august. Už sa teraz tešim.