Zdravím příznivce nejen Vingsandu. Byli jsme tam (letecky) v termínu 23.-29.6.2023. Počasí klasická všehochuť, první a poslední den lilo, zbytek v pohodě, z toho dva dny kolem 30°C. Posádka byla lehce netradiční, kromě mě manželka a dcera s přítelem. Takže jsem mohl na 10-12 hodinové lovy zapomenout a jezdilo se tak na max 4 hodiny :-). I pokus dostat je na šelf se setkal s rozhodným odporem :-). Takže jsme rybařili v podstatě jen na dohled od kempu :-). Ale i to se ukázalo jako naprosto dostačující na to, aby zbytek posádky poznal zač je toho loket při soubojích s polaky a obecňačkami klasické velikosti 60-90 cm, občasnou zbloudilou makrelou, jednoskvrnkou nebo menším kelerem. O úlovek se z 80% postarala ženská část posádky, mužská část fungovala spíš jako instruktoři, měniči nástrah, vytahovači úlovků na loď a převozníci. I přes toto všechno jsme měli nachytáno po dvou dnech a zbytek lovu byl v režii C&R. Nechytli jsme žádný rozměrově významný úlovek, max byli myslím dva polaci kolem 90cm, žádný halibut. Část pobytu jsme věnovali turistice a procházkám po okolí a sledování půlnočního slunce. Ale už se blíží moje druhá návštěva Vingsandu na konci srpna, kdy to bude o poznání intenzivnější.